Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το ΌΧΙ του Λεωνίδα

Τα ΌΧΙ των ηγετών κάποιες φορές είναι πραγματικά, κάποιες σχεδόν πραγματικά και κάποιες εντελώς απάτη
για να δούμε ένα από τα πραγματικά ΌΧΙ:

Πλουτάρχου Ηθικά, αποφθέγματα Λακωνικά, 225c
[αρχαίο κείμενο]
10 Ξέρξου δὲ γράψαντος αὐτῷ, «ἔξεστί σοι μὴ θεομαχοῦντι, μετ᾿ ἐμοῦ δὲ τασσομένῳ, τῆς Ἑλλάδος μοναρχεῖν», ἀντέγραψεν, «εἰ τὰ καλὰ τοῦ βίου γινώσκοις, ἀπέστης ἂν τῆς τῶν ἀλλοτρίων ἐπιθυμίας· ἐμοὶ δὲ κρείσσων ὁ ὑπὲρ τῆς Ἑλλάδος θάνατος τοῦ μοναρχεῖν τῶν ὁμοφύλων».
11 Πάλιν δὲ τοῦ Ξέρξου γράψαντος, «πέμψον τὰ ὅπλα», ἀντέγραψε, «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥΝΕΛ 1600 ΕΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (Φωτογραφίες)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Ένα απίστευτο σύμπλεγμα υπογείων τούνελ που συχνά συνδέουν υπογείως γνωστούς ιερούς ναούς της Κωνσταντινούπολης όπως κάτω από την Αγία Σοφία, έχουν προκαλέσει το δέος των Τούρκων ερευνητών που συνεχώς ανακαλύπτουν νέους διάδρομους σε αυτόν τον υπόγειο λαβύρινθο.


Τα τούνελ αυτά που μέρος τους παρουσιάζεται στις φωτογραφίες, είναι τα περισσότερα 1600 ετών και άρχισαν να σκάβονται τον τέταρτο αιώνα πριν και μετά την ανακήρυξη της Πόλης ως πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αρχαίο ιερό ανακαλύφθηκε στην Ηφαιστεία της Λήμνου Ευρήματα από τον 2ο αιώνα π.Χ. βρήκαν οι αρχαιολόγοι

Ένα μεγάλο ιερό με ευρήματα σε δυο φάσεις, μια κυρίως του 7ου-6ου π.Χ. και άλλη του 3ου-2ου αιώνα π.Χ. ήρθε στο φως με την πρώτη, έπειτα από 20 χρόνια, αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται στο χώρο της αρχαίας Ηφαιστείας στη Λήμνο, πολύ κοντά στο αρχαίο θέατρο της πόλης.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο έφορος Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης, η ανασκαφή, που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα συνεχιστεί.

«Βόμβα» Λαγκάρντ: Δεν συμμετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα εκτός και αν…

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ – ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποκλείει –για την ώρα - το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο γ’ πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα!

Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, για να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις: της βιωσιμότητας του χρέους και της ολοκλήρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να είναι «πραγματικά φιλόδοξα»!

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ Eπιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με χιόνια, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους(Βίντεο)


Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά
Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (16-01-2016) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.

Το σκίτσο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του διαδικτύου - "θα έρθει η μέρα που θα ξυπνήσει" (Φωτό)

Ένα σκίτσο το οποίο έχει κάνει το γύρο του ελληνικού και όχι μόνο διαδικτυακού κόσμου προκαλεί αίσθηση.

Στην φωτογραφία-σκίτσο απεικονίζεται ένας πληγωμένος, ξαπλωμένος γίγαντας που συμβολίζει την λαβωμένη από την κρίση και από τις δυσκολίες χώρα μας και δίπλα του μικρούς πολεμιστές, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν το θηρίο ξαπλωμένο και πληγωμένο.

Royal Bank of Scotland: "Η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση έχει αρχίσει" - "ΠΩΛΗΣΗ" ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ (Φωτό-Βίντεο)


Η Royal Bank of Scotland προειδοποιεί τους επενδυτές να πουλήσουν το σύνολο σχεδόν των επενδύσεών τους σε μετοχές και χρεόγραφα, καθώς θεωρεί πτοι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μια νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Είναι η αρχή του μεγάλου ξεπουλήματος και μιας νέας παγκόσμιας κατάθλιψης; Είναι γεγονός ότι η Κινα, η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας έχει κτυπηθεί καίρια σε οτι αφορά τις κεφαλαιαγορές της και έχει αρχίσει να πουλά ομόλογα στις ΗΠΑ για να "ρεφάρει" μέρος των απωλειών των εσωτερικών αξιών της.