Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η Ναυμαχία του Ταινάρου

Η Ναυμαχία του Ταινάρου, γνωστή και ως Ναυμαχία του Ματαπά, ήταν μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.
Tο διήμερο 28 και 29 Μαρτίου 1941 αναμετρήθηκαν νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο ή Ματαπάς της Πελοποννήσου ο αγγλικός στόλος της Μεσογείου υπό τον ναύαρχο Άντριου Κάνιγχαμ και ο στόλος της φασιστικής Ιταλίας υπό τον αντιναύαρχο Άντζελο Ιακίνο.
Η ιταλική ναυτική δραστηριότητα στην περιοχή, σε μια χρονική περιόδο που εξελισσόταν ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, ήταν αποτέλεσμα πίεσης της ναζιστικής Γερμανίας στην σύμμαχό της Ιταλία, με σκοπό να εμποδιστεί η μεταφορά αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Παρέλαση στα Πομακοχώρια! Απάντηση με πολλούς αποδέκτες(Βίντεο - Φωτο)


Παρέλαση από το Πομακοχώρι Σμίνθη, ένα ορεινό χωριό στο νομό Ξάνθης.

Μια απόδειξη ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε φοβισμένοι ,γιατί κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τίποτα αν δεν θέλουμε εμείς να το δώσουμε.

Εμπαίζουν τους Έλληνες! Τσιρώνης: «Ποτέ δεν είπα ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο» – Τα Άρθρα 14 & 15 που εκθέτουν τους κυβερνητικούς(Βίντεο)

Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό για ακόμα μια φορά οι ΣΥΡΙΖΑίοι, καθώς ο κ.Τσιρώνης, μετά τις δηλώσεις του για το Καστελλόριζο και την λεκτική επίθεση σε αυτούς που αντέδρασαν, τώρα τα μαζεύει και ισχυρίζεται πως ποτέ δεν είπε ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο.

Οι κυβερνητικοί υποτιμούν μάλλον τη νοημοσύνη των Ελλήνων και πιστεύουν πως για αυτά που λένε δεν θα έχουν συνέπειες. Τα βίντεο ωστόσο δε λένε ψέματα, και αποδεικνύουν πως οι νέοι ισχυρισμοί του βουλευτή δεν έχουν βάση.

Άνοιξε το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις - Πώς θα γίνεται η υποβολή της δήλωσης

Διαθέσιμη είναι από απόψε η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα (Ε1-Ε2- Ε3) για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2018.
Στην εφαρμογή αυτή (https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3) οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2019 (για εισοδήματα που απέκτησαν το 2018), συνυποβάλλοντας, εάν υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο ίντερνετ η οδηγία για το copyright - Ποιοι θα επηρεαστούν και με ποιο τρόπο

Νέα δεδομένα δημιουργεί στο Διαδίκτυο η οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η εν λόγω οδηγία, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου της δημιουργίας (για παράδειγμα οι μουσικοί ή οι ηθοποιοί) και οι εκδότες ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι θα αποκομίζουν στο διαδικτυακό περιβάλλον τα ίδια οφέλη με αυτά που διατίθενται στο μη διαδικτυακό περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, λόγω των παρωχημένων κανόνων για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι διαδικτυακές πλατφόρμες και οι συναθροιστές ειδήσεων καρπώνονται όλα τα οφέλη, ενώ οι

Καιρός: Έρχεται… χειμώνας - Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια θα σαρώσουν τη χώρα

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) - Σε επιφυλακή οι Αρχές στην Κρήτη ενόψει της κακοκαιρίας - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, φαινόμενα τα οποία τοπικά δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, καθώς και σφοδροί άνεμοι εντάσεως έως δέκα μποφόρ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ελληνοαμερικανική αντεπίθεση

Του Ν. Λυγερού

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική μας Επέτειο στις 7 Απριλίου στη Βοστώνη και στις 14 Απριλίου στη Νέα Υόρκη θα γίνουν παρελάσεις που θα τιμήσουν ενεργά τη Μακεδονία και θα δώσουν το στίγμα του αγώνα ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών για τη συνέχεια της διαδικασίας της ακύρωσής του. Μπορεί στην Ελλάδα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης να λογοκρίνει πολλά και να δίνει την εντύπωση ότι ελέγχει την κατάσταση με τα κονδύλια που μοιράζει, αλλά είναι ανίκανη να επηρεάσει την Αμερική. Και αυτό αποδεικνύει και την εμβέλεια της Παμμακεδονικής Αμερικής.

Περιβαλλοντικές μελέτες στην ελληνική ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Με την πίεση που ασκήθηκε στη Βουλή, ξεμπλόκαρε η διαδικασία για τα ενεργειακά και πάρθηκε επιτέλους η απόφαση για την περιβαλλοντική μελέτη που αφορά στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης που σχετίζονται άμεσα με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης. Βέβαια και πάλι βρισκόμαστε σε πλαίσιο καθυστέρησης λόγω τοπικών δεδομένων, αφού θα καταλήξουμε το καλοκαίρι αλλά είναι η απόδειξη ότι με ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων,

Η Μακεδονία ως κριτήριο εκλογών



Του Ν. Λυγερού
 
Όσο απίστευτο κι αν είναι για όσους μελετούν τις εκλογικές αναμετρήσεις για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση, η Μακεδονία θα λειτουργήσει ως κριτήριο εκλογών και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι η κυβέρνηση που θεωρούσε ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει το Σκοπιανό και θ' ασχοληθεί μόνο με αυτά που θέλει, έκανε και πάλι λάθος εκτίμηση. Κανείς δεν ξέχασε αυτό το έγκλημα που διέπραξε το κυβερνών κόμμα, ενώ ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού η συγκυβέρνηση είχε φύγει. Κανένας δεν έχει ξεχάσει τους βουλευτές που υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων.