Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ες αεί κιβδηλοποιοί ή περί ψευτομακεδόνων

Εδώ και περίπου 16 χρόνια, μετά τον εμφύλιο και τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αναδύεται ένα ζήτημα, για το οποίο - αν και μας αφορούσε άμεσα - αδιαφορούσαμε εσκεμμένα ή αθέλητα: το Μακεδονικό. Η κρατική (κυρίως) αυτή νάρκωση φαίνεται από το γεγονός ότι μέχρι και την ανακίνηση του θέματος με την ανεξαρτητοποίηση των Σκοπίων, ουδέποτε στη σχολική ζωή, σε καμία από τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες δε θυμόμαστε να έχουμε ακούσει κάτι για τη διαστρέβλωση αυτή που έχει τις ρίζες της στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Τα άγνωστα μυστικά του Καλλιμάρμαρου που πονοκεφαλιάζουν τους ειδικούς!

Τι κρύβεται κάτω από τα κατάλευκα μάρμαρα και τους γύρω λόφους. Τα στοιχεία- κλειδιά για να καταλάβουμε το μεγαλοπρεπές έργο της αρχαιότητας…

Μια μνημειώδης κλίμακα άρχιζε από το Παναθηναϊκό Στάδιο και ανέβαινε στον Αρδηττό, όπου βρισκόταν ο ναός της θεάς Τύχης, που κυβερνούσε τους πάντες στην πόλη. Στην απέναντι πλευρά μια δεύτερη κλίμακα έφθανε στην κορυφή του λόφου της Αγρας. Εκεί φυλασσόταν το ιερό πλοίο των Παναθηναίων.

Τι Συνέβη και Εξερράγη η Χαμένη Πυραμίδα πριν 12.000 χρόνια; (Βίντεο)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι Συνέβη και Εξερράγη η Χαμένη Πυραμίδα πριν 12.000 χρόνια;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον πραγματικό σκοπό των Πυραμίδων στη Γη; Όχι μόνο για όσες υπάρχουν στην Αίγυπτο αλλά σε όλο τον κόσμο;
Γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν πυραμίδες σε όλη την υφήλιο πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια; Επιπλέον, γιατί πολλές από αυτές τις μεγαλοπρεπείς αρχαίες δομές είναι τόσο εξωφρενικά παρόμοιες; Υπήρξε ένας αρχαίος πολιτισμός που ακολούθησε τα ίδια σχέδια κατασκευής πριν από χιλιάδες χρόνια; Εάν όχι, πώς μπορεί να είναι δυνατόν, διαφορετικοί και απομακρυσμένοι μεταξύ τους πολιτισμοί να ακολούθησαν παρόμοια αρχιτεκτονικά σχέδια;

ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ, ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ…;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Την οργή αλλά και αδυναμία αντίδρασης προκάλεσε στην Άγκυρα η αιφνίδια απόφαση του Ντουμπάι, στον Περσικό κόλπο, να απαγορέψει από τα τοπικά κανάλια την μετάδοση τουρκικών σήριαλ τα οποία μεταδίδουν με πονηρό τρόπο την τουρκική προπαγάνδα.
Όπως αναφέρεται, με απόφαση του κεντρικού καναλιού του Ντουμπάϊ, του MBC, απαγορεύτηκε και στα 11 τοπικά κανάλια η μετάδοση τουρκικών σήριαλ ενώ κατηγορείται η Τουρκία ότι υποθάλπει ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν στην περιοχή σε συνεργασία με το Κατάρ.

23 Μαΐου 2006: Όταν ο Τούρκος πιλότος που στέρησε την ζωή στον Κ. Ηλιάκη στην Κάρπαθο επέστρεφε την Τουρκία (Βίντεο)

[Αρχικό κείμενο 18:19] Ο ήρωας σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε την ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά μαχητικά στα ανοιχτά της Καρπάθου σε ηλικία 36 ετών.
Επισήμως ο θάνατος του αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία, ο οποίος αν και έπεσε σε διεθνή χωρικά ύδατα, εντός του FIR Αθηνών, τελικά τον περισυνέλεξαν Τούρκοι και επέστρεψε άμεσα στη χώρα του.

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Δέσμευσε το κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά - ΩΣ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-NAVTEX ΚΑΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ (Χάρτες)

Με δυναμικό τρόπο απάντησε η Ελλάδα στις προκλήσεις της Αγκυρας στο κεντρικό Αιγαίο.
Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Αγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.
Ετσι με την ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 Αεροπορία και Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Αθήνα δεσμεύει έτσι τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

«Βόμβα» από το Foreign Policy: Η Τουρκία είναι κράτος «απαγωγέας» – Η νέα εξωτερική πολιτική της είναι να κρατάει ομήρους

Την ίδια μέρα που η τουρκική πολιτοφυλακή στον Έβρο συνέλαβε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, με τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες τέθηκαν υπό κράτηση να οργιάζουν, το Foreign Policy δημοσίευσε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Η κράτηση ομήρων είναι η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Η ανάλυση του περιοδικού Foreign Policy αναφέρει πως η Δύση γνωρίζει τα κίνητρα της Άγκυρας, ωστόσο δεν αποκαλεί τα πράγματα με το όνομά τους, και παραθέτει μια σειρά από περιστατικά τον τελευταίο χρόνο, από αρπαγή ομήρων εκ μέρους της Τουρκίας, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις σχέσεις της με τους δυτικούς. Το άρθρο είναι διαφωτιστικό για τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η Τουρκία σε παρόμοιες περιπτώσεις.