Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ(ΒΙΝΤΕΟ)


 Από το visaltis

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκθέσεως "Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα" στο Ζάππειο Μέγαρο (29/Οκτ/10).

Είναι μια προσπάθεια ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μάχη.

Η τοποθεσία, η ανάπτυξη των στρατευμάτων και η τακτική μάχης που έδωσε στους Έλληνες το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ή έκθεση έγινε από τον Σπύρο Μερκούρη, τον ακούραστο αδελφό της Μελίνας που ακόμα και στα 85 του δηλώνει το παρόν του στο πολιτιστικό προσκήνιο.

Αίνιγμα με μυστηριώδη ραδιοκύματα από το Διάστημα. Δεν αποκλείεται η προέλευση από εξωγήινο πολιτισμό

Νέα ώθηση στις θεωρίες περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής και εξελιγμένων πολιτισμών «εκεί έξω« δίνουν ραδιοκύματα που εντοπίστηκαν από το Διάστημα, τα οποία φαίνονται να ακολουθούν μια μαθηματική ακολουθία.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Scientist, εάν η εν λόγω ακολουθία είναι πραγματική, είτε λαμβάνει χώρα κάποιο περίεργο κοσμικό φαινόμενο, είτε πρόκειται για τεχνητές εκπομπές, οι οποίες έχουν παραχθεί από γήινη ή εξωγήινη τεχνολογία.

Βρετανικό Μουσείο: «Δικαστήριο» για ελληνικό άγαλμα από τη Λιβύη


Μοναδικό στο είδος του άγαλμα του 3ου αιώνα π.Χ. από την ελληνική αποικία της Κυρήνης στη Λιβύη, το οποίο θεωρείται ότι αποτέλεσε αντικείμενο λαθρανασκαφής και παράνομης εξαγωγής από τη χώρα το 2011, απασχόλησε δικαστήριο που για πρώτη φορά συνεδρίασε στο Βρετανικό Μουσείο.


Η είδηση, που είδε το φως της δημοσιότητας χτες στα βρετανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «The Daily Telegraph», μιλάει για ένα μοναδικό επιτύμβιο άγαλμα, ανεκτίμητης αξίας, με μοναδικό αντίστοιχο δείγμα στο Μουσείο του Λούβρου.

Ελληνική: Αναστέλλει τις ενέργειες για εισαγωγή της στο ΧΑΑ - Λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα

Λευκωσία: Απόφαση για αναστολή των ενεργειών της για παράλληλη εισαγωγή (dual listing) των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) έλαβε η Ελληνική Τράπεζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η απόφαση σχετίζεται με την αβεβαιότητα που επικρατεί γενικότερα στο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΑ ανακοινώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2014.

BANK OF AMERICA: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Απάντηση βήμα-βήμα στο τι θα γίνει εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει μία δόση στο ΔΝΤ, δίνει η Bank of America Merrill Lynch σε σημερινή ανάλυσή της.

Όπως υποστηρίζει, ενώ κάποιοι φοβούνται πως η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να πληρώσει τα 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων της Ελλάδα στις 20 Απριλίου όταν πρέπει να καταβληθεί ποσό 80 εκατ. ευρώ (τόκος) στην ΕΚΤ, «εμείς υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί επισήμως να χρεοκοπήσει, μόνο τον Μάιο».

Reuters: Η Αθήνα είπε στο EWG ότι ξεμένει από χρήματα μετά τις 9 Απριλίου

Η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις 9 Απριλίου, είπε ο έλληνας εκπρόσωπος στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης σύμφωνα με το Reuters. Διαψεύδει το δημοσίευμα το ΥΠΟΙΚ.

Η Ελλάδα είπε στους δανειστές της ότι θα ξεμείνει από χρήματα στις 9 Απριλίου, ζητώντας τμηματική καταβολή πριν υπάρξει καταλητική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε, αναφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters.

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε τα ξημερώματα από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη και παραμένει άφαντη ενώ η αστυνομία την αναζητά παντού. Αφησε γράμμα, ξεκλείδωσε και έφυγε.
Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της κάποια στιγμή μετά τη 01:30, όταν έγινε ο τελευταίος έλεγχος, και μέχρι τις 05:00, μια ώρα πριν από τον πρώτο έλεγχο της ημέρας.

Σοκ στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ στου Ρέντη: 22χρονη μαθήτρια μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της

Μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας η επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες - Ισχυρίζεται ότι ήταν θύμα bullying η κοπέλα - Επί τόπου οι πρώτες βοήθειες στις τραυματίες
Μαθήτρια σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη, στου Ρέντη.

Η μαθήτρια είναι ηλικίας 22 ετών και επιτέθηκε σε τρεις συμμαθήτριές της, δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα, ηλικίας 20 και 21 ετών. Αμέσως έφτασε στη σχολή κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ που παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ και οι τρεις μαθήτριες αρνήθηκαν να διακομιστούν σε νοσοκομείο.