Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τον Σεπτέμβριο οι υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες στον Αλυκανά Ζακύνθου Φωτογραφία από το σημείο των ερευνών

Ζάκυνθος:Σε νέα φάση μπαίνει από το φθινόπωρο η αναζήτηση περισσότερων στοιχείων για τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν προσφάτως στον κόλπο Αλυκανά, στη Ζάκυνθο.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός, κλιμάκιο από αρχαιολόγους, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στις υποβρύχιες έρευνες, θα εγκατασταθεί στο νησί τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ασχοληθεί επισταμένως με τα ευρήματα στον υποθαλάσσιο χώρο του κόλπου Αλυκανά.

Το πείσμα των Ελλήνων…

πεισμα ελληνων Πριν συνεχίσουμε το ταξίδι στην  στην άγνωστη ιστορία των Ελλήνων των Ελλήνων, θελήσαμε να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο ελληνικό πείσμα. Αυτό που για αιώνες τώρα κρατάει τον Ελληνισμό ζωντανό.
Πεισματάρηδες οι Έλληνες δεν δέχονταν ποτέ ότι υπήρχε περίπτωση να αφανιστούν από προσώπου γης. Όπου δεν φτούραγε η πολιτική, δεν δίσταζαν να χτυπήσουν την γροθιά στο μαχαίρι και μολονότι αριθμητικά λιγότεροι στέκονταν απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό.
Έτσι ακριβώς συνέβη στην μάχη του Μαραθώνα όπου έλαμψε η ελληνική στρατηγική αλλά και το πείσμα. Στους δαφνοστεφανωμένους νεκρούς εκείνης της ημέρας ανήκει και ο αδερφός του δραματικού ποιητή Αισχύλου, Κυναίγειρος.

Θαλαμωτός Ρωμαϊκός τάφος στη Στρώμνη Φωκίδας...Τάφος με πλούσια νεκρή μέσα σε δάσος στην Φωκίδα

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ 
Από το http://www.enet.gr

Η ατυχία ενός κατσικιού να παραπατήσει και να πέσει σε μια τρύπα εκεί που έβοσκε αμέριμνα μέσα στο δάσος απέβη τεράστια τύχη για τους αρχαιολόγους της Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών, γιατί ανακάλυψαν εκεί έναν υπόγειο κτιστό τάφο....
των πρώιμων επί ρωμαϊκής κατοχής χρόνων με θαμμένη μέσα μια πλούσια νεκρή.

Θαλαμωτός ρωμαϊκός τάφος στη Στρώμνη Φωκίδας Όταν συνέβη το ατύχημα του ζώου, ειδοποιήθηκαν οι αρχαιολόγοι για αυτοψία.

Πήγαν στις παρυφές του λόφου Τσούκα, κοντά στη Στρώμνη της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων, και κλιμάκιο της Ι' ΕΠΚΑ άρχισε την ανασκαφή υπό τη διεύθυνση της προϊσταμένης της Εφορείας, Αθανασίας Ψάλτη.

Ακτιβίστριες Femen οργάνωσαν διαμαρτυρία σε τζαμί της Σουηδίας

Τρεις κοπέλες ξεγυμνώθηκαν σε ένα από τα τζαμιά της Σουηδίας, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στους νόμους της Σαρίας.

Στο σημείο της παράνομης ενέργειας εκλήθησαν αμέσως όργανα της τάξης, που οδήγησαν τις ακτιβίστριες στο αστυνομικό τμήμα ως ύποπτες για τη διασάλευση της δημόσιας τάξης και τη χρήση σωματικής βίας εναντίον των υπαλλήλων του τζαμιού.

Ασκήσεις γαλλικών ειδικών δυνάμεων για αντιμετώπιση ισλαμιστών

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις που δρουν κατά τρομοκρατικών ενεργειών άρχισαν έναν νέο κύκλο ασκήσεων στο Maisons –Alfort, κοντά στο Παρίσι.

Εκπαίδευση άρχισε η κινητή μονάδα χωροφυλακής 24/1.

Η μονάδα αυτή ενεργοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πράξεις τρομοκρατίας, ένα μέρος των οποίων είναι τα μαχητικά ισλαμικά κινήματα που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία.

ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η εκπαίδευση στην αρχαία Ελλάδα


Η Ελλάδα υπήρξε ένας από τους εκπαιδευτές του κόσμου, με τρόπο που ακόμη και ο Περικλής δεν τόλμησε να φανταστεί. Τα διανοητικά, αισθητικά και πολιτικά επιτεύγματα της κλασικής Ελλάδας μαγεύουν εδώ και αιώνες τους μελετητές του δυτικού πολιτισμού. Η ήδη αχανής βιβλιογραφία συνεχίζει να αυξάνεται και η πλήρης κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού απαιτεί κοπιαστική μελέτη των διαφορετικών του όψεων. 
 
Μία από αυτές τις όψεις είναι η εκπαίδευση, η οποία συνδέεται άρρηκτα με κάθε είδους πολιτισμική ανάπτυξη. Αναμφίβολα, είναι γνωστό πως η εκπαίδευση στην αρχαία Ελλάδα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ενός δυναμικού πολιτιστικού συνεχούς, που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον, επεκτάθηκε στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις κτήσεις της και είναι γνωστό σήμερα με το γενικό όρο «δυτικός πολιτισμός».

ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ...Φρίκη: Ομαδικός βιασμός Ιρακινής από Αμερικανούς στρατιώτες μέσα στην φυλακή...

Από το defencenet

Oταν εισβάλλεις σε μία χώρα και την μεταχειρίζεσαι όπως μεταχειρίστηκαν οι Αμερικανοί στρασιτώτες την Ιρακινή της φωτογραφίας, ε, μετά μην απορείς αν σου σκάνε IED's "στα μούτρα".
Πραγματικά ανατριχιάζουν οι φωτογραφίες ομαδικου βιασμού Ιρακινής από τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίες διέρρευσαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

 H ύπαρξη τέτοιων φωτο-άλμπουμ είναι γνωστή, αλλά έχουν θαφτεί στα υπόγεια του Πενταγώνου και ο Μ.Ομπάμ πήρε πίσω την απόφασή του να δημοσιοποιηθούν, γιατί "Θα αυξανόταν ο κίνδυνος που διατρέχουν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο εξωτερικό".

ΤΑ "ΚΑΛΟΥΔΙΑ" ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ Νέα γερμανική κατοχή: Επενδυτική τράπεζα και... χρέος επ' άπειρον για την Ελλάδα!

Μία επενδυτική τράπεζα, ένα νέο πρόσθετο δάνειο 14 δισ. ευρώ και τη συνταγή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους εις το διηνεκές κουβαλά στις αποσκευές του, σύμφωνα με την Real News ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ελληνογερμανική τράπεζα θα έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, θα ιδρυθεί με κεφάλαια της ΕΤΕπ, του γερμανικού δημοσίου και της Ελλάδας, θα λειτουργεί στα πρότυπα της γερμανικής KWF και θα στοχεύει μόνο στην ελληνική αγορά.

Τσακώνονται για τον... Ανδρέα!!!


Ενώ ο κόσμος καίγεται και προσδοκά... Ανάσταση από το Γολγοθά που βιώνει καθημερινά- Και τηλεφωνικά παράπονα Βενιζέλου σε Σαμαρά για τη δήλωση Βορίδη

Κλιμακώνεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα για την υπόθεση είχαν τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον τελευταίο να εκφράζει στον κ. Σαμαρά τη δυσφορία του Κινήματος σχετικά με τις δηλώσεις Βορίδη για την «καταστροφική δεκαετία του 1980».

Επιστολή Μπίστη στη ΔΗΜΑΡ: "Όταν θα αρχίσουν οι ερωτοτροπίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πολύ δύσκολη η απόρριψη"

Επίθεση Μπίστη στον Φώτη Κουβέλη και πρώην συντρόφους του. Χαρακτηρίζει "κραυγαλέο πρόσχημα" την ΕΡΤ, ώστε να τελειώσει η "Αριστερά της Ευθύνης". Προβλέπει ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μονόδρομος.
Με μια αιχμηρή επιστολή, ο Νίκος Μπίστης ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός ΔΗΜΑΡ, προειδοποιώντας ότι ο εναγκαλισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μονόδρομος, ώστε να αποφευχθεί ο αφανισμός του κόμματος.
Ο κ. Μπίστης, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σημείωσε ότι το κόμμα αυτοπαγιδεύθηκε στην αδιαλλαξία του, γκρεμίζοντας ό,τι είχε χτίσει.

Παραίτηση Μόρσι εδώ και τώρα ζητούν οι διαδηλωτές

Περισσότερα από 22 εκατομμύρια πολιτών έχουν υπογράψει για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Οι διαδηλωτές ζητούν εδώ και τώρα την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι αντίπαλοί του λένε ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τόσο τα οικονομικά όσο και τα προβλήματα ασφάλειας που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Χιλιάδες πολίτες πέρασαν τη νύχτα τους στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, το επίκεντρο των διαδηλώσεων που έριξε πέρσι τον πρώην ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ.

Nέα Ελλάδα - το νέο κόμμα του Σαμαρά;

Προσκλητήριο ενότητας πέραν της Κεντροδεξιάς απηύθυνε ο πρωθυπουργός και δήλωσε: "Οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες"


"H μάχη για την νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για την χώρα" είπε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου συνεδρίου της ΝΔ.

Συμπαθεί τον Κυριάκο η Λαγκάρντ αλλά δεν δίνει παράταση σε απολύσεις!

Συμπαθεί τον Κυριάκο η Λαγκάρντ αλλά δεν δίνει παράταση σε απολύσεις!
Το ΔΝΤ βάζει «βέτο» στο αίτημα της κυβέρνησης για παράταση στις απολύσεις και ζητεί επί πίνακι 14.000 δημοσίους υπαλλήλους
Πάγο στην προσδοκία της κυβέρνησης έχει ήδη βάλει ο Πόλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να δοθεί παράταση στην υλοποίηση της υποχρέωσης της χώρας μας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Παρά την συμπάθεια που αποσπάσει πολύ πριν οριστεί υπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη του ΔΝΤ και της τρόικας, οι δανειστές μας είναι κάθετοι στην απαίτησή τους να πεταχτούν άμεσα στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Απαίτηση – σοκ της τρόικας για μισθούς 350 ευρώ!

Απαίτηση – σοκ της τρόικας για μισθούς 350 ευρώ!
Έρχεται ο θεσμός της «μικροεργασίας» με 350 ευρώ και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σωρεία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές, με όπλο την έγκριση της δόσης των 8.1 δισ. ευρώ.
Στο τραπέζι έχει πέσει η μείωση, ακόμα σε πιο χαμηλά επίπεδα, του κατώτατου μισθούΒρούτσης προκαλώντας νευρική κρίση στην κυβέρνηση.
Παράλληλα οι τροϊκανοί εμφανίζονται ανένδοτοι στο θέμα των φόρων στα ακίνητα, διαμηνύοντας σε όλες τις κατευθύνσεις και τους τόνους ''ότι το μέγεθος της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό''. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα για τη θεσμοθέτηση ενός νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος παραπέμπεται για μετά το φθινόπωρο, αφού θεωρούν ότι το χαράτσι για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αποτελεί τον πιο επιτυχημένο φόρο, με άμεση απόδοση.

Μυθολογία Πρωτεύς - Άλιος Γέρων Ο Γέρος της Θάλασσας!!!

Τον Πρωτέα τον συναντάμε σε διάφορους αρχαίους Ελληνικούς μύθους. Ήταν θαλάσσιος δαίμονας, ήρωας, ακόμα και βασιλιάς.

Το όνομα «Πρωτέας» είναι μια αρχαία λέξη... που σημαίνει «πρώτος», «πρωτόγονος» και «πρωτογέννητος».

 Αν αυτό συνδυαστεί με την ικανότητα του Πρωτέα να παίρνει όποια μορφή θέλει, φτάνουμε ίσως στη βαθύτερη κατανόηση του μύθου.

Ο Πρωτέας είναι μια πρώτη μορφή ύλης που διαδοχικά μεταμορφώνεται και δημιουργεί όλες τις άλλες μορφές που αποτελούν τον κόσμο.

Εκαναν τζαμί την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας!!!

Κι όμως συνέβη αυτό που ζητούσαν οι ισλαμιστές στην Τουρκία. Η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, λειτούργησε ως τζαμί το απόγευμα της Παρασκευής!

Επί 52 χρόνια ο συγκεκριμένος ναός λειτουργούσε ως μουσείο και από τώρα θα είναι και χώρος προσευχής των Μουσουλμάνων.

Κατά τη διάρκεια της προσευχής, οι βυζαντινές τοιχογραφίες καλύφθηκαν με κουρτίνες, καθώς στο Ισλάμ απαγορεύονται οι εικόνες.

ΠΑΤΡΑ:Πόλεμος Αντιεξουσιαστών-Αστυνομίας για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Από το thebest.gr
 
1:24: Ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών, πολιορκούν τώρα το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έχοντας συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ερμού και Κανακάρη. Φωνάζουν συνθήματα, κατά της Αστυνομίας με αφορμή τα απογευματινά επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας. Μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση έχει παραταθεί διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονται 14 νεαροί οι οποίοι έχουν συλληφθεί μετά τα απογευματινά επεισόδια. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και του εμπρησμού. 23.12: Σε 14 συλλήψεις νεαρών, όπως πληροφορείται το thebest.gr, προχώρησε η Αστυνομία, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα. Συνολικά, είχαν προσαχθεί στην Ερμού 25 άτομα.

ΕΛΛΑΣ: Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ… ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!

Από το tragiko
 
Σε όλα τα κράτη της γης, απαγορεύεται η είσοδος σε λαθρομετανάστες και λοιπούς παρανόμους.

Στη χώρα, όμως, που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και ο αριστερίστικος «αντιρατσισμός», απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου η… έξοδος των λαθρομεταναστών!

Οι παραβάτες συλλαμβάνονται αυθωρί και παραχρήμα και οδηγούνται στον αρμόδιο… εισαγγελέα, για να δικαστούν και να καταδικασθούν!!!

Κι αν δεν πιστεύεται εμάς (που είμαστε και ολίγον… ρατσιστές), ιδού χθεσινή επίσημη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ;(ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι Η.Π.Α. επιβεβαιώνουν την ύπαρξη Γοργόνων!!!

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν γοργόνες και ότι ο αριθμός τους αυξάνεται... Η NOAA δημοσίευσε το άρθρο στο περιοδικό "Γεγονότα Ocean" με τίτλο "αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη Υδάτινου ανθρωποειδούς." Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών ανακοίνωσε ότι οι γοργόνες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής (Stone Age) περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ, υπάρχουν και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

Η Animal Planet τηλεόραση μετέδωσε πρόσφατα ένα ειδικό ντοκιμαντέρ με την ονομασία "Γοργόνες". Σε αυτό έδειξε μια νεκρή γοργόνα.

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην δημιουργία ενός νέου, εικονικού κόσμου;


Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται με αμείωτους ρυθμούς, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στο να δημιουργήσουμε ένα νέο, ψηφιακό κόσμο στον οποίο θα μπορούμε να κάνουμε τις σκέψεις μας «πραγματικότητα»
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Oculus Rift. Πρόκειται για τα πρώτα, προσιτά στον κόσμο, υψηλής ποιότητας στερεοσκοπικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.
Οι συνηθισμένες αντιδράσεις των χρηστών τους είναι ενθουσιασμός, δυσπιστία αλλά και μια ήπια σύγχυση σχετικά με τις φωνές στο δωμάτιο, λόγω της τάσης του εγκεφάλου να νομίζει ότι ανήκει στον εικονικό χώρο.