Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Aποσύρθηκε και η κοινοπραξία Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου από ΔΕΠΑ - Προοίμιο εξελίξεων...- Δίνουν στον δορυφόρο της Άγκυρας την ΔΕΣΦΑ;

Αποσύρθηκε και η κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου ("Μ&Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου") από την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ! Η κοινοπραξία δεν κατέθεσε ούτε αυτή δεσμευτική προσφορά, ακολουθώντας τον δρόμο Gazprom, Sintez, και του ελληνο-τσεχικού σχήματος PPF-Τέρνα.
Πλέον η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί όπως πρώτο έγραψε το defencenet.gr σε ενα φιάσκο ανυπολόγιστων διαστάσεων που απειλεί να συμπαρασύρει στην κατάρευση οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία.

Βαθαίνει το ρήγμα...


Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στην Τουρκία, καθώς οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους της γείτονας χώρας, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κάνει βήμα πίσω και με τις δηλώσεις του δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα. Σήμερα είναι η ενδέκατη ημέρα διαμαρτυριών και επεισοδίων σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, ενώ η απάντηση των διαδηλωτών στην έκκληση του πρωθυπουργού το Σάββατο για λήξη των κινητοποιήσεων, ήταν ένα διήμερο με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ. Στους δρόμους και οι οπαδοί του Ερντογάν, συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στα Άδανα.

Φωτιές ανάβει η τροπολογία της ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Από το real.gr

Δοκιμάζεται ξανά το απόγευμα στη Βουλή η κυβερνητική συνοχή, κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία του νομοσχεδίου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες».

Η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τροπολογία που προτείνει την επέκταση του ισχύοντος νόμου που αναστέλλει την προθεσμία των πλειστηριασμών έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, για δύο δηλαδή επιπλέον χρόνια απ’ ότι προβλέπεται από το νόμο 3869/10.

«Μαϊμού» οι επιχειρήσεις-σκούπα για τους λαθρομετανάστες Τους πιάνουν στην Ομόνοια και τους αφήνουν στην Ανάβυσσο!!!

Από το protothema

Σε τεράστιο φιάσκο εξελίσσεται τελικά η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» της Αστυνομίας, με την οποία φιλοδοξούσε να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, κρατητήρια, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και το Τμήμα Αλλοδαπών έχουν γεμίσει ασφυκτικά από προσαχθέντες και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας άλλων.

Ξανά σύννεφα για την Ελλάδα Γερμανία: «Stop» στη βοήθεια αν γίνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Δεν πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα παραγραφή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κότχαους. Στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Κότχαους υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν βλέπει την ανάγκη να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα για την Ελλάδα, «αποκρούοντας» την πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Συρία: Ισλαμιστές εκτέλεσαν 15χρονο για να τον τιμωρήσουν

συρια, εκτελεση
Την εκτέλεση ενός 15χρονου εφήβου αποφάσισαν ένοπλοι ισλαμιστές στη Συρία, για να τον τιμωρήσουν για ένα σχόλιό του, το οποίο θεώρησαν «αιρετικό».
Ο Μοχάμεντ Κατάα, μικροπωλητής από το Χαλέπι, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στο λαιμό μία ημέρα αφότου συνελήφθη.
Οι ένοπλοι ανήκουν στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας», που αρχικά ονομαζόταν Μέτωπο αλ Νούσρα και ευθύνεται για πολλές φρικαλεότητες στη Συρία. Συνέλαβαν το αγόρι το Σάββατο και το επέστρεψαν ζωντανό τα ξημερώματα της Κυριακής εκεί όπου είχε στήσει τον ξύλινο πάγκο του, με εμφανή τα σημάδια από μαστίγιο σε όλο του το σώμα.

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
Στην Προανακριτική το πόρισμα ΣΔΟΕ
Στην Προκαταρκτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να φτάσει σήμερα το πόρισμα του ΣΔΟΕ για του συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει την έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές του έτους και την έχει αποστείλει στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τη μεταβιβάσουν στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να σταλεί στον κ. Παπακωνσταντίνου ο φάκελος με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Επιτροπή προκειμένου να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του.

Δεν κατέθεσε προσφορά για ΔΕΠΑ η Gazprom!!!

Του Χάρη Φλουδόπουλου από το capital.gr

Απρόοπτη εξέλιξη στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr δεν κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ η ρωσική εταιρεία Gazprom.

Τις τελευταίες ώρες πληροφορίες ανέφεραν ότι δημιουργήθηκε ξαφνική εμπλοκή με τους Ρώσους να συνδέουν το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος με την τιμή προμήθειας αερίου με την οποία θα πουλάει το αέριο στην Ελλάδα.

Αγωγή κατά Ντράγκι για τον ELA, ζητά ο Αβ. Νεοφύτου..."Εάν δεν προχωρήσουμε με αγωγή, δεν έχουμε υπόθεση"

 Λευκωσία: Αγωγή εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Προέδρου της Μάριο Ντράγκι για την παραχώρηση ELA στις κυπριακές τράπεζες, εισηγείται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι με βάση τους κανονισμούς της ΕΚΤ απαγορεύεται η χορήγηση έκτακτης ρευστότητας από τον ELA σε τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία είναι αφερέγγυα.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε ειδικότερα στη Λαϊκή, η οποία πήρε συνολικά 9 δισ. ευρώ, κατά παράνομο, όπως είπε και παράτυπο τρόπο.

Οριακά κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακά κέρδη παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη, στις 12:29, να βρίσκεται στις 96,39 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,14%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 17.274 ευρώ.

Άνοδο σε ποσοστό 0,56% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,96 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς, των Ξενοδοχείων και της Εναλλακτικής Αγοράς.

Το ρωσικό "νιετ" για ΔΕΠΑ "βυθίζει" το Χ.Α.

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Η διαφαινόμενη αποτυχία της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ μετά την ηχηρή απουσία της Gazprom από την φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, επιδεινώνει το ήδη εύθραυστο χρηματιστηριακό κλίμα, οδηγώντας σε γενίκευση των ρευστοποιήσεων και διεύρυνση των απωλειών που λίγο μετά τις 15.00 ξεπέρασαν το 6%.

Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής βουτιάς σε επίπεδο Γενικού Δείκτη είναι απότοκος του μηδενισμού και της διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου από τον Γενικό Δείκτη και τον δείκτη FTSE Large Cap που ισοδυναμεί με «λογιστικές» απώλειες 2,4% και 2,11 αντίστοιχα. Η κλιμάκωση των πιέσεων, όμως, αφορμής δοθείσης της αποτυχημένης προσπάθειας για την πώληση της ΔΕΠΑ μετά από σειρά αναβολών και υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεων, αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα την οποία είχε υποεκτιμήσει η αγορά.

Σαπφώ - Η δέκατη Μούσα

«Τον καιρό της Σαπφούς», έργο του Τζον Γουίλιαμ Γκόντγουαρντ, Μουσείο J. Paul Getty (1904).
 
Από το ellinikoarxeio

Η Σαπφώ έζησε και άκμασε στην προ-κλασσική περίοδο, στις αρχές του 6oυ αιώνα π.Χ. (~580) κυρίως στην πρωτεύουσα του νησιού της Λέσβου, όπου τότε άκμαζαν οι τέχνες κι ο πολιτισμός. Το πιθανότερο είναι ότι γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν, στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, του 7ου, γύρω στα 630-620 π.Χ., στην Ερεσό.

Η "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" αναφέρει ότι γεννήθηκε το 715 π.Χ., αλλά θα πρέπει να πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, γιατί το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι η Σαπφώ και ο Αλκαίος έζησαν δυο γενιές περίπου μετά τον Τέρπανδρο, διάσημο κιθαρωδό που άκμασε γύρω στο 630 π.Χ. και μάλλον ίδρυσε την πρώτη σχολή -ή ρεύμα- λυρικής ποίησης στη Λέσβο, κι ότι ο Αλκαίος γεννήθηκε γύρω στο 620 π.Χ. - Και εφόσον αυτή η κατα τα άλλα τόσο ενδιαφέρουσα έκδοση της ελληνικής ιστορίας αφιερώνει μονάχα μισή πρόταση στη 10η Μούσα, μάλλον μας πείθει ότι δεν έχει μελετήσει και τόσο διεξοδικά την μεγαλύτερη ποιήτρια όλων των εποχών.

Άρης ο Απαγορευμένος Πλανήτης

Από το http://www.terrapapers.com/?p=19285
http://www.terrapapers.com/?p=19588 

Τι ξέρανε για τον Άρη και πότε ακριβώς το ξέρανε;
Ο Άρης είναι όντως ο “Απαγορευμένος Πλανήτης” του Ηλιακού μας συστήματος.
Τετράεδρα, Πρόσωπο του Άρη, Υπέρ-Διαστατική Φυσική, Tom Corbet
Κάποιοι ήξεραν για την Κυδωνία του Άρη και τα Τετράεδρα (τρίπλευρη πυραμίδα), πολύ πριν πάμε στο διάστημα. Μια σειρά “View Master” του 1950 που αρχικά παρήχθη για πιλοτικό της επιτυχημένης σειράς του CBS, το “Tom Corbett, Space Cadet” απεκάλυπτε απίθανες λεπτομέρειες 60 χρόνια πριν. Περιελάμβανε “ερείπια στην Σελήνη”, “τετράεδρα” ως κλειδί της νέας φυσικής, “αιλουροειδή” αγάλματα (μήκους 2 μιλίων) στον πλανήτη Άρη. Και ακόμη έναν “εκρηγνυόμενο πλανήτη” ως αιτία της γένεσης της ζώνης των αστεροειδών, όπου η “πρόδρομη φυλή” άφησε τα ερείπια της Κυδωνίας του Άρη.