Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Έτσι έγινε η αναπαράσταση της μάχης των Οχυρών Γραμμής Μεταξά (Αποκλειστικό Video με Drone)

Γιάννης Νικήτας
Από το  defencereview
Τη Κυριακή 12/5 πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της μάχης των Οχυρών της θρυλικής γραμμής Μεταξά. Εκεί που ειπώθηκε το δεύτερο «ΟΧΙ». Φέτος όπως και πέρσυ πραγματοποιήθηκε μια πολύ εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης με επίκεντρο το οχυρό Ρούπελ.
Βρεθήκαμε στο Οχυρό Ρούπελ και με drone μας DJI Mavic Pro καταγράψαμε εντυπωσιακά πλάνα από τη αναβίωση της μάχης στο Οχυρό και τη παράδοση του Οχυρού στους Γερμανούς της 12η Στρατιά υπό τον στρατάρχη Βίλχελμ Λιστ στα πλαίσια της επιχείρησης Μαρίτα. Απέναντι τους βρέθηκε το Τμήμα Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας υπό τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μπακόπουλο. Τα γεγονότα που ακολούθησαν γνωστά.

Στρατικοποίηση νησιών Α. Αιγαίου & Δωδεκανήσων: Έχουμε όλα τα νομικά «όπλα» αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε

Με δύο σκληρές διαδοχικές ανακοινώσεις τους, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ εγκαλούν με προσβλητικό τρόπο την Αθήνα για παραβιάσεις όλων των Συνθηκών και κατάχρηση τους σε βάρος της Τουρκίας και στο ΝΑΤΟ, σηματοδοτώντας έτσι μια ακόμα διπλωματικό- στρατιωτική κατά μέτωπο επίθεση σε βάρος της Ελλάδας.

Δολοφόνησαν με φρικτά βασανιστήρια Έλληνα στην Ίμβρο: Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου!

Μαρτυρικό θάνατο στα χέρια αδίστακτων ληστών έπεσε ο 86χρονος Ζαφείρης Πινάρης, Έλληνας που ζούσε στην Ίμβρο. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η πρώτη εκτίμηση των αρχών είναι πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις. Ήδη, ένας έχει συλληφθεί και άλλοι τρεις ύποπτοι έχουν προσαχθεί.
Ο άτυχος 86χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Ίμβρο, όπως μετέδωσε αρχικά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Η δολοφονία έγινε χθες (13.05.2019) το βράδυ.
Τον 86χρονο βρήκε νεκρό μέσα στα αίματα ο άνθρωπος που του πήγαινε φαγητό, είπε στο newsit.gr ο Αργύρης Μπαξεβάνης, πρόεδρος κοινότητας στο Γλυκύ της Ίμβρου. «Τον είχαν δέσει χειροπόδαρα» τόνισε ο κ. Μπαξεβάνης. Ο άνθρωπος που τον βρήκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.