Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Ανδρέας Μιαούλης (1769-1835)

Από το el.wikipedia

Ο Ανδρέας Μιαούλης - Βώκος (Ύδρα 20 Μαΐου 1769 - 11 Ιουνίου 1835 Πειραιάς) ήταν Έλληνας καραβοκύρης, δηλαδή πλοιοκτήτης, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στην μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου, με αποκορύφωμα την ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια, που είχε ως αποτέλεσμα την πυρπόληση του εθνικού στόλου στον Πόρο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τιμήθηκε πλείστες φορές από το Οθωνικό καθεστώς, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην τριμελή επιτροπή που προσέφερε το στέμμα στον νεαρό τότε Όθωνα. Υπήρξε ο γενάρχης της οικογένειας των Μιαούληδων και γιος του ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αθανάσιος Μιαούλης.

Η προσφορά του τιμάται κάθε χρόνο στα Μιαούλεια, φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στη στρατιωτική δράση του Ανδρέα Μιαούλη κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων (1821-1827).

Στην Ουρουγουάη λατρεύουν τον ελληνικό πολιτισμό..

Η Ουρουγουάη είναι η δεύτερη μικρότερη, ανεξάρτητη χώρα της Νότιας Αμερικής και μία από τις πλέον σταθερές οικονομικά και πολιτικά χώρες. Περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, το Μοντεβιδέο. Οι ίδιοι οι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως ¨Ελληνολάτρες” και όχι απλά σαν Φιλέλληνες. Ποια όμως ήταν τα γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του υπέρμετρου θαυμασμού και αγάπης για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό;

Οι πρώτοι Έλληνες στην Ουρουγουάη

Έρευνες έχουν καταγράψει ότι ο πρώτος Έλληνας που εγκαταστάθηκε στην Ουρουγουάη ήταν ο

Γαλλία: Το sofagate ήταν τουρκική «παγίδα» για την Φον ντερ Λάιεν

O Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων χαρακτήρισε το περιστατικό «προσβολή από πλευράς Τουρκίας»

Για «παγίδα» από την πλευρά της Τουρκίας προς την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο αναφερόμενος στο «sofagate» ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέν Μπον μιλώντας στο RTL.

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε  το περιστατικό «προσβολή από πλευράς Τουρκίας» και τόνισε ότι ακριβώς επειδή η Άγκυρα συμπεριφέρθηκε έτσι επίτηδες, το συμβάν δεν θα έπρεπε να προκαλεί ενοχές στην Ευρώπη.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ στη Θράκη



                                                             Δελτίο τύπου

Θέμα: Η αναμόρφωση του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (MBA) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΔΠΘ.

Τον Οκτώβριο του 2006 το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ δέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration). Μετά από δεκαπέντε χρόνια έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα περισσότεροι από 270 άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες που στελεχώνουν Επιχειρήσεις, Υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής.