Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ


Για μία ακόμα μέρα η χώρα είναι χωρίς πρωθυπουργό και χωρίς κυβέρνηση.
Ουσιαστικά από την προηγούμενη Τετάρτη όταν και άρχισε στην βουλή η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Η χώρα οδηγείται στο γκρεμό και οι αρχηγοί των 2 «μεγάλων» κομμάτων ασχολούνται πως θα κερδίσουν μικροκομματικά οφέλη...λίγα ακόμα ψηφαλάκια....
Χωρίς να τους ενδιαφέρει φυσικά η γνώμη του Ελληνικού Λαού όπου με ένα στόμα λέει ένα και μόνο πράγμα...ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Ο Νίκος Λυγερός στη Στρογγύλη

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Νίκου Λυγερού στη  νήσο Στρογγύλη η οποία είναι τόσο σημαντική για το θέμα της ΑΟΖ 


Καλωσόρισε τις δηλώσεις Berlusconi η Wall Street


  Dow12.170,18101,79 0,84%  



  Nasdaq2.727,4932,24 1,20%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital.gr
 
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία διαμόρφωσαν και σήμερα το κλίμα στη Wall Street με τους δείκτες να επιστρέφουν σε ανοδικό έδαφος στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός σχεδιάζει να παραιτηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2012. 

Το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επενδυτών που συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο από την όξυνση των πιέσεων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Giorgio Napolitano δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012.

Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την "επείγουσα ανάγκη να δοθούν πειστικές απαντήσεις" στους εταίρους της Ιταλίας με την έγκριση του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2012.

Μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ιταλίας ο Berlusconi επιβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί ενώ δήλωσε ότι θεωρεί τις πρόωρες εκλογές "τη μοναδική επιλογή" αν και διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Ιταλό πρόεδρο, Giorgio Napolitano.

Πρόβες στο Καστελλόριζο με τον Νίκο Λυγερό


Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της επίσκεψης του κυρίου Λυγερού στο Καστελλόριζο, ο ίδιος έδωσε σκηνοθετικές οδηγίες στα παιδιά της Σαντραπειας Αστικής Σχολής για το θεατρικό που έχει συγγράψει για τους ίδιους τους μαθητές  με τίτλο "Τα βάσανα της Ψωροκώσταινας". 
Στη συνέχεια οι μαθητές με τη βοήθειά του  εξερευνησαν το τηλεσκόπιο Celestron και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες προκειμένου να τις αποστείλουν στον δωρητή του τηλεσκοπίου τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστο  από τις Η.Π.Α.

ΧΑ: Άνοδος σε πολιτικό "φόντο" - Κέρδη 8% οι τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Για μία ακόμα συνεδρίαση οι πολιτικές εξελίξεις έδωσαν τον «τόνο» των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που έκλεισε με κέρδη αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόσωπο του νέου επικεφαλής της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά και της σύνθεσής της.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, με κέρδη που έφτασαν ενδοσυνεδριακά το 2,89%, ενώ παρόμοια υπήρξε και η κίνηση του τραπεζικού δείκτη, που ολοκλήρωσε μάλιστα τις συναλλαγές στο υψηλό ημέρας.

Η αγορά συνεχίζει να αξιολογεί ταυτόχρονα και τις εξελίξεις στην Ιταλία, σχολιάζουν αναλυτές, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Χ.Α. έχει κάποια περιθώρια ανοδικής διαφοροποίησης έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, λόγω των μεγάλων απωλειών που έχει καταγράψει για μεγάλο χρονικό διάστημα και, κυρίως, όσο τα πράγματα στην Ιταλία δεν επιδεινώνονται. 

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ

Aπό το ikypros

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο δεν έμεινε ανεπηρέαστο από την υποβάθμιση της αξιολόγησης των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και του χρέους των τριών κυπριακών τραπεζών, Κύπρου, Μαρφίν Λαϊκής και Ελληνικής, από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's.

Στις 13:04 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, δεχόμενος πιέσεις από τους τίτλους των τραπεζών, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 315,1 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 1,55%.

Ζημιές σε ποσοστό 1,44% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 110,54 μονάδες.

Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να τα βάλει με το Ισραήλ.



Aπό το onalert

Την στάση της Τουρκίας και το μέγεθος του πλήγματος το οποίο θα δεχτεί σε περίπτωση που αποφασίσει να εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο με το Ισραήλ, καθώς και την ετοιμότητα της να αντεπεξέλθει ενός τέτοιου επεισοδίου, ανέλυσε για το Sigmalive ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, αναλυτής Χρήστος Ιακώβου.

 «Αποκαλυπτική και καταναγκαστική(coersive diplomacy)» χαρακτηρίζει την Τουρκική διπλωματία, όπως εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών(ΚΥΚΕΜ) Χρήστος Ιακώβου, υπογραμμίζοντας ότι  η κυβέρνηση των «ηπίων» ισλαμιστών της Άγκυρας εκλαμβάνει και εξυφαίνει τη λογική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες τους.

Σύμφωνα με τον κ.Ιακώβου η Τουρκία,εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας.


NYTimes: Η πολιτική δυναστεία των Παπανδρέου κλείνει


Από το newsbomb

Με την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και λίγο πριν την έξοδο από το ευρώ, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να στηριχθεί ούτε στο βαρύ όνομά του για να σωθεί, αναφέρουν οι New York Times.
Η παραίτησή του, για την οποία έχει δεσμευτεί, δεν θα κλείσει μόνον τον κύκλο μιας ισχυρής πολιτικής δυναστείας, καθώς μπορεί να εξαναγκάσει το ΠΑΣΟΚ σε αναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του.
«Νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά τον απέρριψε το κόμμα του» δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να του συγχωρήσουν πολλά λάθη λόγω του ονόματός του, εκτός από το δημοψήφισμα.
«Αυτή μάλλον είναι μια γενναιόδωρη κριτική. Ο Παπανδρέου δέχεται πολλές επικρίσεις, ότι δεν κατάφερε να αποτινάξει τη νοοτροπία σπάταλου δανεισμού και μεγάλων εξόδων, που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της πτώχευσης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου στην Κύπρο

Ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, επιβεβαιώνουν Αμερικανοί ειδικοί της εταιρίας Noble. Πρόκειται για την εταιρία η οποία έχει αναλάβει να κάνει τις γεωτρήσεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, στο οικόπεδο 12 υπάρχει φυσικό αέριο που φθάνει τα 10 τρισ. κυβικά πόδια.
Οι εκτιμήσεις γίνονται με βάση τις μετρήσεις στο φρεάτιο, σε σχετικά πολύ μικρή απόσταση από το φλοιό του κοιτάσματος.
Το φυσικό αέριο κοστολογείται σε mBtu (millions British thermal unit), με το υπολογιζόμενο απόθεμα να αντιστοιχεί σε περίπου 10 δισ. mBtu.

Οι Financial Times περιγράφουν την "Ελλάδα της δραχμής"

Δημοσίευμα των Financial Times περιγράφει με "ανατριχιαστικές" λεπτομέρειες τα βήματα που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, αν επιστρέψει στις δραχμές και εξέλθει από την Ευρωζώνη με τελευταίο και πιο τρομακτικό, το συνολικό τερματισμό της οικονομικής δραστηριότητας εντός και εκτός Ευρώπης!
Ο αρθρογράφος, Robert Jenkins, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρά το γεγονός πως πολλοί Ευρωπαίοι δε νοιάζονται πλέον αν εξέλθει η χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ, οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους θεωρούν το ζήτημα ζωτικής σημασίας.
Στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει αυτό, αναλύοντας ένα υποθετικό σενάριο επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή σε έξι απλά βήματα.

«Ο Γιώργος έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων» - Οι Guignols... επιστρέφουν! (video)

Από το newsit


Τι κάνουν Νικόλα Σαρκοζί, Μπάρακ Ομπάμα, Σιλβιο Μπερλουσκόνι και Γιώργος Παπανδρέου καθισμένοι γύρω από τον Σιλβέστερ Σταλόνε; Συζητούν για τις περικοπές, τα σκληρά μέτρα και τις... αξιολογήσεις τους από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Φυσικά, πρόκειται για ακόμη ένα σατιρικό video των Guignols de l'info, που σαρώνουν καθημερινά στη Γαλλία.

Και που κολλάει ο Σιλβέστερ Σταλόνε; Πριν από χρόνια (το 1991 συγκεκριμένα) είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Oscar ως Άντζελο Προβολόνε, πρώην νονού της Μαφίας.

«Ώρα μηδέν» και για την Ιταλία Εφτάψυχος αλλά … ηττημένος !

Από το protothema

Η καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας ψηφοφορία κύλησε τελικά όπως προέβλεπαν τις τελευταίες ώρες οι αναλυτές και οι … αγορές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απέτυχε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειαζόταν για να «περάσει» από τη Βουλή ο ισολογισμός της χρήσης 2010. Η σχετική ρύθμιση εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία, σε μια ψηφοφορία που οι αγορές παρομοίασαν με διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Μια ψήφο που την ύστατη ώρα του αρνήθηκαν ακόμα και δικοί του βουλευτές, 8 για την ακρίβεια, αλλά και ο ίδιος ο «εταίρος» του στον κυβερνητικό συνασπισμό ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι, ο οποίος προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο κάλεσε τον Καβαλιέρε να παραιτηθεί.

Αυτό το διασυρμό πετύχαμε με το δημοψήφισμα Καγχάζει ο Σόιμπλε με την Ελλάδα!!!(Βίντεο)

Από το protothema
Σαν να διηγείται ανέκδοτο μιλούσε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισκεπτόμενος τη Φινλανδία. Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο είναι μια μικρή γεύση της εικόνας που έχουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα, την οποία τείνουν να ταυτίσουν με την... αναξιοπιστία.

«Συμφωνήσαμε το βράδυ της Τετάρτης για το δημοψήφισμα», λέει ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στη συζήτηση της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί με τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο στις 2 Νοεμβρίου στις Κάννες, "συζητήσαμε ακόμη και το ερώτημα" συνεχίζει και καταλήγει καγχάζοντας : "αλλά όταν ξυπνήσαμε το πρωί της Πέμπτης μάθαμε ότι το δημοψήφισμα ακυρώθηκε", προκαλώντας γέλια στο φιλανδικό κοινό που τον άκουγε.

Τα ξένα ΜΜΕ «βλέπουν» νέα κυβέρνηση σήμερα


Από το real.gr



Εκτενή άρθρα για τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ελλάδα για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού φιλοξενούν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που συνεχίζουν για ακόμη μια μέρα να έχουν την χώρα μας στην επικαιρότητά τους.

«Οι Έλληνες αρχηγοί προσπαθούν να συμφωνήσουν για τον νέο πρωθυπουργό»

Άρθρο για τις συζητήσεις που αφορούν στην εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα αναλάβει πρωθυπουργός φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters. Μάλιστα, αναφέρει πως παρατηρείται καθυστέρηση στις αποφάσεις, την στιγμή που οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη ζητούν να βρεθεί λύση, ώστε να τερματιστεί το «χάος» που απειλεί το ευρώ.

Δεν υπογράφει ο Σαμαράς τις εγγυήσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες


Από το real.gr

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια» απαντά με δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς στις εγγυήσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες για την νέα δανειακή σύμβαση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι έχει δεσμευθεί δημόσια για την αναπόφευκτη  εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Η κίνηση αυτή δημιουργεί νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Νίκος Λυγερός στο Καστελλόριζο (07/11/2011)


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ο κύριος Λυγερός επισκέφτηκε το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου και Ευαγγελιστή Λουκά. Στη συνέχεια ο κύριος Λυγερός μετέβη στην Σαντράπεια Αστική Σχολή Μεγίστης, όπου μαζί με τις Δασκάλες του σχολείου συναρμολόγησαν το νέο τηλεσκόπιο Celestron (διάμετρος 127mm) που ήρθε στο σχολείο ως δωρεά  από τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστο ομογενή από τις ΗΠΑ.

Ξεπέρασε τις ανησυχίες για την Ευρώπη η Wall Street

Από το capital.gr

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall ξεπερνώντας την αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την ανησυχία για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Οι δείκτες ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο τις συναλλαγές για να χάσουν γρήγορα τα κέρδη τους εν μέσω ανησυχιών για τη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ιταλία.

Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Αθήνα φάνηκε σήμερα να περνά στο περιθώριο καθώς οι αγορές έστρεψαν την προσοχή τους στην Ιταλία  εν μέσω δημοσιευμάτων για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού Silvio Berlusconi.

Με φόντο την πολιτική αβεβαιότητα η απόδοση στο ιταλικό 10ετές ομόλογο ξεπέρασε σήμερα και το 6,5% σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.