Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Το έμαθαν παντού! Le Figaro: Η Ελλάδα «πουλάει» Κνωσσό, Βεργίνα και Λευκό Πύργο

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» κάνει νύξη στην βούληση της κυβέρνησης να δώσει στο Υπερταμείομε την μορφή ιδιωτικοποίησης πολλούς αρχαιολογικούς χώρους,όπως το Παλάτι της Κνωσσού στην Κρήτη, τον τύμβο του βασιλιά Φιλίππου Β της Μακεδονίας πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Βεργίνα ή τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, αλλά αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, της Σαλαμίνας, της Ελευσίνας κτλ.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην άμεση αντίδραση δημάρχων και αρχαιολόγων.

Η απόφαση «αποτελεί παραβίαση της ιστορίας της ανθρωπότητας, ειδικά άπαξ και οι πολυεθνικές

«Τελειώνουν» τον Ιερώνυμο: Η «απαγορευμένη» εισήγηση & οι «πολεμικοί» διάλογοι - Ο Τσίπρας φέρνει ν/σ για απόλυση ιερέων(Βίντεο)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την διαδοχή Ιερώνυμου μετά το "μέτωπο" με Α.Τσίπρα και τους "πολεμικούς διαλόγους" μεταξύ των Μητροπολιτών. Ο Ιερώνυμος δέχτηκε σφοδρή επίθεση από "συμπαγές μέτωπο" μητροπολιτών οι οποίο τον χαρακτήρισαν "ψεύτη" και του τόνισαν πως "δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί πλέον".
Ο Α.Τσίπρας "τραβά το σχοινί" στα άκρα με την απόλυτη συμπαράσταση του Ιερώνυμου καθώς το αργότερο μέχρι Ιανουάριο προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου νόμου "πετώντας εκτός" δημοσίου 10.000 ιερείς!

Βαλκάνια:Προς «θερμό» επεισόδιο στα Βαλκάνια – Σερβία: «Θα υπάρξει άμεση απάντηση στη δημιουργία στρατού στο Κόσοβο» – Έρχεται νέα σύγκρουση;

Κλίμα νέας σύγκρουσης επικρατεί στα Βαλκάνια, μετά από τους ισχυρισμούς τους Κοσσυφοπεδίου για δημιουργία στρατού. Η Σερβία καταδικάζει μια τέτοια κίνηση και προειδοποιεί για αντίποινα, αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί.

Δια στόματος του Σέρβου υπουργού Εσωτερικών, το Βελιγράδι στέλνει τελεσίγραφο στο Κόσοβο, με προειδοποίηση άμεσης απάντησης στις βλέψεις των Κοσοβάρων. Ποια θα είναι η μορφή αυτής της απάντησης;

Νέες προκλήσεις του κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη

Για ακόμη μία μέρα, Ε/κ γεωργοί που πήγαν στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δένειας για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, παρενοχλήθηκαν από Τούρκους στρατιώτες.
 
Όπως ανέφερε το ΡΙΚ, όταν οι γεωργοί πήγαν στο μέρος, Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στα χωράφια με τρακτέρ, ωθώντας τους γεωργούς να αποχωρήσουν.
 
Ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αγανάκτισή του.

«Οχι» από τον Τραμπ στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία - ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν εξετάζει την πιθανότητα έκδοσης στην Τουρκία του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου κληρικού ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.
«Όχι, δεν είναι υπό εξέταση», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος καταζητείται στην Τουρκία για την φερόμενη εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Το NBC News μετέδωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερεύνησε την πιθανότητα έκδοσης

Φθιώτιδα: Έγινε και αυτό, έκαναν κατάσχεση σε νεκρό(Βίντεο)

Το περιστατικό είναι αληθινό και έγινε σε χωριό της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα.

Πρωταγωνιστής είναι ένας άνδρας που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Πεθαίνοντας, άφησε πίσω του χρέη προς το δημόσιο. Λίγες ημέρες πριν στις 30 Οκτωβρίου αποφασίστηκε η κατάσχεση ενός οικοπέδου που κατείχε για χρέος 12.000 περίπου ευρώ .


Ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού άνδρα Γιώργος Νίκας, μιλά στο tvstar.gr για το απίστευτο