Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού Δημ. Ραδιόφωνο Ξάνθης



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθης
09/05/2012

Νίκος Λυγερός: «Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει εκείνες τις υποδομές στα λιμάνια της για να διαχειριστεί το αέριο που θα έρθει από την Κύπρο»

Η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του Dr Ν. Λυγερού ήταν το θέμα της εκδήλωσης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης.

Ο κ. Λυγερός ανέφερε ότι πρέπει η Χώρα να περάσει στο θέμα της θέσπισης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και ήδη υπάρχουν δεσμεύσεις από τα Ελληνικά κόμματα ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την κατεύθυνση με δεδομένο ότι ήδη κάποια τεχνική επιτροπή προετοιμάζει το έδαφος.
Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μόνο θέμα βούλησης αλλά διαπραγματεύσεων και με τις άλλες χώρες.
Στην συνέχεια ο κ. Λυγερός ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πολιτική βούληση.

Άναψε η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία(Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Δείτε στιγμιότυπα από την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας


Την φλόγα άναψε η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη και την παρέδωσε στη συνέχεια στον παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Σπύρο Γιαννιώτη για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία.

Αφού περάσει από πολλές περιοχές της Ελλάδας, η φλόγα θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο την επόμενη Πέμπτη, 17 Μαϊου, στις 7 το απόγευμα, όπου θα περάσει στα χέρια των άγγλων διοργανωτών.

Η τελευταία πράξη: Οικουμενική ή κάλπες

Η τελευταία πράξη: Οικουμενική ή κάλπες
Τη διερευνητική εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστρέφει σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ.Παπούλιας θα δώσει την 3η και τελευταία (κατά τις προβλέψεις του Συντάγματος) διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα οικουμενική κυβέρνηση ή κάλπες, κι όπως όλα δείχνουν οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνάντηση που θα έχουν πιθανότατα το Σάββατο με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Ο Φώτης Κουβέλης καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις

 Ο Φώτης Κουβέλης καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις
Έντονες διεργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη όλο το βράδυ για το σχηματισμό κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη.
Κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες για να πειστεί ο κ. Κουβέλης διαδραματίζει ο κ. Ε. Βενιζέλος που θεωρεί καταστροφικό το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών. Την ίδια άποψη έχουν κύκλοι της Ε. Ένωσης που ασκούν τις δικές τους πιέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο πολιτικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Στις επαναληπτικές εκλογές ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στριμώξει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ ή και να το τελειώσει. Αναμένει επίσης κέρδη από τα άλλα κόμματα και σχήματα της Αριστεράς ενώ ήδη έχει κλείσει η εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Κατσέλη και τους Οικολόγους.

Συγκλονιστική συνέντευξη της χήρας του Μανώλη Καντάρη "στα Νέα" Σιμόνα Βιρτζίλι: «Δεν χρειαζόταν να τον σκοτώσουν»

Ένας χρόνος έχει περάσει από την στυγερή δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, του 44χρονου πατέρα που έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας από τις μαχαιριές τριών αλλοδαπών για μια βιντεοκάμερα.

Η χήρα του, η πνευμονολόγος Σιμόνα Βιρτζίλι, που τη νύχτα της 10ης Μαΐου περίμενε ετοιμόγεννη τον άντρα της να την μεταφέρει στο νοσοκομείο μίλησε για εκείνη τη νύχτα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

Τσίπρας: "Ψάχνουν αριστερό Καρατζαφέρη για να συνεχιστεί το μνημόνιο"

Την εκτίμησή του ότι τα «δύο κόμματα του Μνημονίου» βρίσκονται σε «αναζήτηση «Αριστερού Καρατζαφέρη» εξέφρασε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προκειμένου «να συνεχίσουν όσα καταδίκασε ο λαός».

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελευταίες ώρες διακινούνται σενάρια που πιέζουν τον κ. Φώτη Κουβέλη να συμπράξει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Οικουμενική, αλλά με συμμετοχή και Τσίπρα, "δείχνει" ο Κουβέλης

Δεν ισχύει το tweetάρισμα με το οποίο εμφανίζεται ο κ. Φώτης Κουβέλης να αρνείται την πρωθυπουργία με βάση πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η οποία θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μέσω του επίσημου - τουλάχιστον όπως γνωριζουμε εδώ και μήνες - twitter της, η ΔΗΜΑΡ είχε δώσει σαφές στίγμα, λέγοντας ότι ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρόταση. Ωστόσο κύκλοι της ΔΗΜΑΡ απαντούν ότι δεν πρόκειται για επίσημο tweeter, ενώ το κόμμα με επίσημη ανακοίνωση επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει ανοικτό το περιθώριο συμμετοχής σε εξελίξεις που θα αποτρέψουν τις κάλπες.

Κομισιόν: «Φτιάξτε κυβέρνηση!»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr


«Καλούμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δουλέψουν από κοινού σε πνεύμα συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα», επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος του πρόεδρου Μπαρόζο, Πία Αντερκίλντε Χάνσεν, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι θέση της Επιτροπής παραμένει ίδια: «αναμένουμε από την επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί και να τιμήσει τις πρότερες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Άνοδο παρουσιάσει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, διατηρώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 188,15 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 3,27%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης σημαντική αύξηση της τάξης του 2,91% και βρισκόταν στις 69,36 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν μόλις στις 179.699 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 3,50%, ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς 0,08%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,06% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 3,52%.

Ανοδική αντίδραση στο ταμπλό του ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital

Μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, το Χ.Α. αντιδρά ανοδικά την Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να απεγκλωβιστεί από τα μετεκλογικά... βάρη.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που δέχθηκε και τις ισχυρότερες πιέσεις στις προηγούμενες τρεις ημέρες, τα κέρδη διαμορφώνονται σήμερα έως το 8,89%.

Στον FTSE20, πέραν των τραπεζικών τίτλων που «οδηγούν» την άνοδο, ξεχωρίζουν τα κέρδη έως 6,44% για τον ΟΤΕ, που σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα.

«Απόσβεση» μέρους της πίεσης που εκλδηλώθηκε στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, η οποία «οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε νέα χαμηλά 234 μηνών» αναμένει στη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities.

«Η πίεση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο έχει οδηγήσει σε υπερπωλημένες ζώνες τιμών από τις οποίες εκτιμούμε ότι θα δοθεί κάποια μετριοπαθής τεχνική ανοδική διόρθωση ως προς την έκταση της» σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

Έκτη διαδοχική πτώση για τον Dow Jones

Dow12.835,06-97,03 -0,75%  



  Nasdaq2.934,71-11,56 -0,39%  

Η Wall Street χθες
Μπορεί η 9η Μαΐου να είναι η "Ημέρα της Ευρώπης", ωστόσο το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν το "γιόρτασε" ιδιαίτερα, αφού η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στην ευρωπαϊκή κρίση που υποχρέωσε τον Dow Jones σε απώλειες για έκτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών.

Με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα του Nasdaq από το θετικό έδαφος, η πολιτική κρίση της Ελλάδας και το αυξημένο κόστος δανεισμού της Ισπανίας καθόρισαν από νωρίς την τάση των δεικτών της Wall Street. Παρά τα αρνητικά πρόσημα στη λήξη των συναλλαγών, η αγορά κατάφερε να απομακρυνθεί από τα χαμηλά ημέρας, άφου άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στην ήπια αντιστροφή του κλίματος βοήθησε η έγκριση της έγκαιρης καταβολής της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα από το EFSF, μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι φήμες περί καθυστέρησης.

«Οι επενδυτές φοβούνται το άγνωστο και κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι», σχολίασε ο Bob Pavlik, στρατηγικός αναλυτής της Banyan Partners, αναφερόμενος στα προβλήματα της Ευρώπης.

Πηγή ανησυχίας και η Ισπανία, όπου σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υπερέβη το ψυχολογικό όριο του 6%.