Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μηχανή του Χρόνου: Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του διευθυντή της 'Βραδυνής', Τζώρτζη Αθανασιάδη

Η εκτέλεση του Τζώρτζη Αθανασιάδη, που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις έριχναν την ευθύνη στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες
Τα σαββατόβραδα, ο διευθυντής της εφημερίδας “Βραδυνή”, Τζώρτζης Αθανασιάδης, συνήθιζε να παίζει τάβλι με τον φίλο του, Βαγγέλη Κουρλιμπίνη. Κάθονταν μέχρι αργά στο γραφείο, ώσπου το κτίριο άδειαζε από κόσμο. Έτσι έκαναν και το σαββατόβραδο της 19της Μαρτίου του 1983, το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα στο κτίριο βρισκόταν μόνο ο τηλεφωνητής, Τάκης Αναγνωστόπουλος, εκτός από τον Αθανασιάδη και τον Κουρλιμπίνη. Κάποιος χτυπησε την πόρτα, ο Αναγνωστόπουλος άνοιξε και μπροστά του είδε έναν άντρα. Ήταν χλωμός, με κοντό μαλλί, ύψος γύρω στο 1.75 και περίπου 35 χρόνων. Φορούσε, σύμφωνα με τον Αναγνωστόπουλο, μαύρο, δερμάτινο σακάκι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κανονικά το δώρο του Πάσχα – Στα 10 δισεκ. ο προϋπολογισμός(Βίντεο)

«Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ»
Σε διάγγελμα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μετά από την παγκόσμια κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε πιο γρήγορα μέτρα αλλά δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικά θα είναι.
Σας ζητώ να μην γκρεμίσουμε τώρα όσα έχουμε χτίσει. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ»

Ιταλία: Εικόνα-σοκ της La Repubblica -Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα από το Μπέργκαμο - ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

Μια συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από μια φωτογραφία με κομβόι στρατού της Ιταλίας που δημοσίευσε τη νύχτα η La Repubblica.

Η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε μία φωτογραφία με στρατιωτικά οχήματα στην πόλη του Μπέργκαμο, τα οποία έχουν μέσα θύματα του κορωνοϊού. Οπως αναφέρει στη δημοσίευσή της η εφημερίδα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο νεκροταφείο της πόλης και με τόσους μαζεμένους θανάτους δεν μπορούσε το νεκροταφείο να διαχειριστεί τον αριθμό τους.

Οι τρεις πίθηκοι - Μιλάνο 1350

Οι τρεις πίθηκοι
Του Ν. Λυγερού

Έλεγαν παλιά,
ότι οι τρεις πίθηκοι
έδειχναν το μυστικό της ευτυχίας.

Στρατηγική ανθρώπινη συμπαράσταση - Η Τουρκία ακολούθησε το παράδειγμα της Κίνας

Στρατηγική ανθρώπινη συμπαράσταση
Του Ν. Λυγερού


Η στρατηγική διαχείριση της πανδημίας λειτουργεί και πριν τη θεραπεία, αφού διαχειρίζονται τους ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί, αυτούς που έχουν μολυνθεί αλλά δεν το ξέρουν επειδή δεν έχουν συμπτώματα και τους ασθενείς. Με άλλα λόγια δεν είναι περιορισμένη στα νοσοκομεία. Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν είναι σημαντικό να συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες ακολουθώντας τις οδηγίες και τα μέτρα, έτσι ώστε να διευκολύνουν το όλο έργο και να έχουμε απτά αποτελέσματα μετά από μερικές ημέρες, χάρη στην τεχνική της απομόνωσης

Διαδικτυακό Θέατρο V



Ν. Λυγερός: Διαδικτυακό Θέατρο V. Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, ώρα: 19.00 -21.00

Κορωνοϊός - Η πανδημία που δεν κάνει διακρίσεις - Οι διάσημοι που έχουν προσβληθεί

Από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, τον θρύλο της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο, τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Μπλεζ Ματουΐντί, οι προσωπικότητες σε όλον τον κόσμο είναι εξίσου ευάλωτες στον κορονοϊό.

Πολιτικοί

Ο 69 ετών διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε χθες πως "διαγνώσθηκε θετικός" στον covid-19, όμως στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Twitter διαβεβαιώνει για την καλή έκβαση της υγείας του: "πάω καλά, το ηθικό μου είναι ακμαίο", τονίζει.

Ο Ερντογάν θα πρέπει να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Του Harut Sassounian
Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου 

 
Tην περασμένη εβδομάδα ανέφερα πως το κυβερνητικό γραφείο του Ερντογάν απέστειλε επιστολή στους ηγέτες των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, ζητώντας να υπογράψουν την επιστολή και να την στείλουν πίσω. Σε εκείνη την επιστολή ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ψευδώς, πως η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα η οποία πάλεψε στις πρώτες γραμμές ενάντια της τρομοκρατίας.

Τουρκία: Έθαψαν κρυφά στρατηγό που απεβίωσε από τον κορωνοϊό!

Απόδειξη, ότι πλέον στην Τουρκία, για την οποία μέχρι πρότινος η επιστημονική κοινότητα και όλος ο κόσμος αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν η μεγάλη αυτή χώρα-σταυροδρόμι να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τον κορωνοϊό, τα κρούσματα που αρχίζουν να ανακοινώνονται αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αλλά, το κυριότερο, αρχίζουν να εμφανίζονται ιστορίες θυμάτων της ασθένειας, που αποκρύφτηκαν.
Σύμφωνα με zougla.gr, ένας απόστρατος στρατηγός, πρωταγωνιστής μάλιστα της γνωστής

Κλείνει η είσοδος στο Άγιο Όρος λόγω κορονοϊού - Το μέτρο θα ισχύει έως τις 30 Μαρτίου

Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού το Άγιο Όρος θα κλείσει έως τις 30 Μαρτίου την είσοδό του για επισκέπτες και προσκυνητές.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του 'Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των ενταύθα εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.

Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο Άγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της