Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Η πανδημία που δεν κάνει διακρίσεις - Οι διάσημοι που έχουν προσβληθεί

Από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, τον θρύλο της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο, τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Μπλεζ Ματουΐντί, οι προσωπικότητες σε όλον τον κόσμο είναι εξίσου ευάλωτες στον κορονοϊό.

Πολιτικοί

Ο 69 ετών διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε χθες πως "διαγνώσθηκε θετικός" στον covid-19, όμως στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Twitter διαβεβαιώνει για την καλή έκβαση της υγείας του: "πάω καλά, το ηθικό μου είναι ακμαίο", τονίζει.


Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, βρίσκεται σε απομόνωση εδώ και 13 ημέρες καθώς η σύζυγός του, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, διαγνώσθηκε θετική στον ιό. Την περασμένη Τρίτη ο Τριντό μίλησε στους δημοσιογράφους μπροστά από την κατοικία του, καλώντας τους Καναδούς να υποφέρουν με καρτερία την ασθένειά τους.

Πολλές είναι οι χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιράν, Πολωνία, Νορβηγία, Μαρόκο), που απαριθμούν από ένα έως περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού στη σύνθεση των κυβερνήσεών τους.

Καλλιτέχνες

Τελευταίο κρούσμα στην καλλιτεχνική κοινότητα, ο 86 ετών σαξοφωνίστας της άφρο-τζαζ Μανού Ντιμπάνγκο, ο οποίος νοσηλεύεται μετά την προσβολή του από κορονοϊό: «Αναπαύεται και αναρρώνει μέσα σε κλίμα ηρεμίας», διαβεβαιώνει o ίδιος σε χθεσινό του μήνυμα, μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook.

Ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του, ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρίτα Γουΐλσον, ήσαν από τους πρώτους αστέρες του Χόλιγουντ που ανακοίνωσαν πως έχουν προσβληθεί από τον ιό, στις 12 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα, αμφότεροι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης Γκολντ Κόουστ στην ανατολική Αυστραλία.

Τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως διαγνώσθηκε θετικός στον ιό και ο Βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα, ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση.

Ο 70χρονος Χιλιανός συγγραφέας Λουΐς Σεπούλβεδα, ο οποίος ζει στη βόρειο Ισπανία, προσβλήθηκε από τον covid-19 και βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο. Ο Σεπούλβεδα είχε αισθανθεί τα πρώτα συμπτώματα στις 25 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες αφότου είχε επιστρέψει από λογοτεχνικό φεστιβάλ στην Πορτογαλία.

Αθλητισμός

Ο Μπλεζ Ματουϊντί, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018 με την εθνική ποδοσφαίρου της Γαλλίας, βρίσκεται σε εθελούσια κατ' οίκον απομόνωση μετά τη θετική του διάγνωση με κορονοϊό. «Είμαι θετικός, είμαι δυνατός, το ηθικό μου είναι ακμαίο», ενημερώνει ο Ματουϊντί μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. O σύλλογός του, η Γιουβέντους του Τορίνου, είχε ανακοινώσει προ ημερών πως ο Ιταλός αμυντικός της Ντανιέλε Ρουγκάνι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Για προληπτικούς λόγους, ο συμπαίκτης του στη Γιουβέντους Κριστιάνο Ρονάλντο έχει απομονωθεί εδώ και πολλές ημέρες στην έπαυλή του στη Μαδέιρα, μολονότι δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα. Σε μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο CR7 καλεί τους θαυμαστές του να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που συστήνουν οι γιατροί.

Σε άλλον έναν ιταλικό σύλλογο, τη Φιορεντίνα, δέκα παίκτες έχουν διαγνωσθεί θετικοί, μεταξύ αυτών ο Ιταλός επιθετικός Πατρίκ Κουρόνε, ο Αργεντινός αμυντικός Χερμάν Πεσέλα κι ο Σέρβος επιθετικός Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Στην Αγγλία, ο προπονητής της Άρσεναλ, ο Ισπανός Μικέλ Αρτέτα, ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον ιό, όπως επίσης κι ένας παίκτης της ομάδας της Τσέλσι.

Επτά μπασκετμπολίστες στο ΝΒΑ έχουν διαγνωσθεί έως σήμερα θετικοί, με τα τελευταία κρούσματα να είναι τέσσερις παίκτες των Μπρούκλιν Νετς, μεταξύ τους και το μεγάλο αστέρι τους Κέβιν Ντουράντ, μετά τους Ρουντί Γκομπέρ και Ντόνοβαν Μίτσελ των Γιούτα Τζαζ, κι έναν παίκτη των Ντιτρόιτ Πίστονς, που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ταυτοποιήσει ως τον αστέρα της ομάδας Κρίστιαν Γουντ.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου