Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Νέα ευρήματα και η ιστορία του Δυτικού Ξηροβουνίου

Ένα… οδοιπορικό στο χρόνο και την ιστορία θα κάνουν όσοι βρεθούν στις αρχές του Αυγούστου στην Ήπειρο. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Όρραον, ένας οικισμός των ελληνιστικών χρόνων, η ίδρυση του οποίου τοποθετείται στα μέσα του 4ου αι. π.Χ. Σήμερα, αποτελεί επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, που βρίσκεται στα όρια των νομών Άρτας και Πρέβεζας.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Γιατί ποτέ δεν μιλάμε για την σεξουαλική εκμετάλλευση των αντρών στον χώρο εργασίας; Γιατί εάν η σεξουαλική παρενόχληση είναι η μέθοδος που οι άντρες με πολιτική ή οικονομική δύναμη χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν σεξουαλικές απολαβές από μια γυναίκα, τότε πως ονομάζουμε την μέθοδο που χρησιμοποιούν οι γυναίκες που εκμεταλλεύονται τις σεξουαλικές ορμές ενός άντρα για να κερδίζουν πολιτικές ή οικονομικές απολαβές;

Alain Finkielkraut: Η τελετή έναρξης δεν ήταν μεγαλειώδες θέαμα αλλά αισχρή κατασκευή


«Η γαλλική διάνοια έλαμψε δια της απουσίας της από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων».

Από την Eugénie Bastié

Δημοσιεύθηκε στο Figaro στις 27/07/2024

Woke Ολυμπιακών Αγώνων αίσχος: Απόσυρση χορηγού


Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας C Spire, με έδρα το Μισισιπή, εξέδωσε ανακοίνωση στο Χ, με την οποία επιβεβαιώνει ότι απέσυρε τις διαφημίσεις της για στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η μάχη της Χειμάρρας


του Σταύρου Τζίμα 

Με τον ίσκιο του Φρέντη Μπελέρη να πλανάται πάνω από την κάλπη, η Χειμάρρα οδεύει προς την 4η Αυγούστου για την εκλογή νέου δημάρχου εν μέσω σκηνικού έντονης πόλωσης, που προκάλεσε η όλη επιχείρηση πολιτικού εξοβελισμού του εκλεγμένου μειονοτικού δημάρχου από τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα με όχημα τη δικαιοσύνη.

Σφοδρές επικρίσεις για το τερματικό στο Βασιλικό- Ψάχνει άλλο πλοίο το ΥΠΕΝ


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε καταρχάς την απόφαση να ανακαλέσει το ποσό των 68,6 εκατομμυρίων για το έργο του τερματικού στο Βασιλικό, θα έχουμε τις 30 ημέρες να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις για το τι συνέβη και μετά θα αναμένουμε την τελική απόφαση για το ποσό αυτό», δήλωσε στο ΡΙΚ ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό τόσο το ενδεχόμενο επικύρωσης της πρώτης απόφασης, όσο και αυτό της διαφοροποίησής της.

Κύπρος: Σε ετοιμότητα για να βοηθήσει σε απομακρύνσεις αμάχων από τη Μέση Ανατολή


Η Κύπρος βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στην απομάκρυνση αμάχων από τη Μέση Ανατολή, στην περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Οι ΗΠΑ τέσταραν την ετοιμότητα της Κύπρου για μαζική εκκένωση από Λίβανο

Ανδρέας Πιμπίσιης

Οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τη μαζική μετακίνηση προς την Κύπρο πολιτών τρίτων χωρών από το Λίβανο σε περίπτωση ενός πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ. Οι Αμερικανοί κινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή εξετάζοντας πιθανά σημεία που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης πολιτών τους από το Λίβανο.

RAMSTEIN FLAG 24: Οι τελικές αποφάσεις για τα σενάρια της ΝΑΤΟϊκής άσκησης και ο ρόλος της Τουρκίας


* Του Κώστα Σαρικά

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συμμετοχή της τουρκικής αεροπορίας στην «RAMSTEIN FLAG 24» έπειτα από όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στα όρια των Χωρικών Υδάτων Κάσου – Καρπάθου με την Τουρκία να στήνει έπειτα από τέσσερα χρόνια σκηνικό έντασης.

Φρεγάτα Σπέτσαι: Το απόλυτο όπλο – Νέο σύστημα anti – drone βάζουν στην φρεγάτα – Δεν είναι το Κένταυρος

Το απόλυτο όπλο μπαίνει στη φρεγάτα Σπέτσαι και γι αυτό όλοι δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι έτοιμο το πλοίο.

Διονύσης Αντωνέλλος

Πλωτό εργοτάξιο η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»: Επιθεωρούνται οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα, τοποθετείται το anti-drone «Κένταυρος» – Στόχος τα μέσα Σεπτεμβρίου


Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» κατά τη διάρκεια πλου στο Αιγαίο. Φωτογραφία: Πολεμικό Ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», η επόμενη κύρια μονάδα του στόλου που θα πάρει την σκυτάλη από το «ΨΑΡΑ», έχει ήδη μετατραπεί σ’ ένα πλωτό εργοτάξιο.

IDE: Επίσκεψη Διευθυντού ΔΔΒ-ΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η IDE είχε την τιμή να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, την επίσκεψη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων – Έρευνας & Πληροφορικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Υποστράτηγου Εμμανουήλ Τσακανιά, με επιτελείς του.

Στοιβαγμένα χιλιάδες βλήματα των ΕΑΣ: Κίνδυνος να ανατιναχτεί το Λαύριο όπως το Μαρί της Κύπρου


Μία καταγγελία των εργαζομένων των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), της κρατικής εταιρείας που παράγει βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων για τον Ελληνικό Στρατό και όχι μόνο, προκαλεί τον τρόμο. Όπως λένε στις αποθήκες του Λαυρίου έχουν στοιβαχτεί χιλιάδες βλήματα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να ανατιναχτούν.

του Χρήστου Μαζανίτη

Φρεγάτες κλάσης «Constellation»: Η επόμενη αυτοδημιούργητη καταστροφή του Αμερικανικού Ναυτικού;


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «National Security Journal», με τον τίτλο «Constellation-Class Frigate: The U.S. Navy’s Next Self-Created Disaster?» (δείτε ΕΔΩ). Συντάκτης του άρθρου είναι ο (διδάκτορας) Robert Farley, ο οποίος έχει διδάξει ασφάλειας και διπλωματίας στο Patterson School και είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων. Η μετάφραση του άρθρου έγινε από την συντακτική ομάδα του «DefenceReview.gr».

Το «ταμπού» της πυρηνικής ενέργειας

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έχουμε πληρώσει ακριβά και θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβότερα τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι «θολοπροοδευτικές» ιδεοληψίες, που επιβλήθηκαν στην κοινωνία μας από το 1974 και έπειτα… Ιδεοληψίες που δεν τολμάμε να τις αμφισβητήσουμε και θέματα ταμπού που τρέμουμε να τα αγγίξουμε! Σοβαρότερες και από την οικονομική χρεοκοπία, γιατί και αυτές ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τη πατρίδα μας στη σοβαρότερη κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας της.

Δίκη για τη φονική φωτιά στο Μάτι: Μέσα σε απόλυτη σιγή, κατάθεση – γροθιά στο στομάχι από την γυναίκα που βρήκε καμένους σύζυγο, γιο και κόρη


File Photo: Στη σειρά μακάβρια κουφάρια καμένων αυτοκινήτων στο Μάτι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Φώναζα τα ονόματα της Εβίτας, του Ανδρέα και του Γρηγόρη, αλλά δεν απαντούσε κανείς! Δεν υπήρχε κανείς να μας απαντήσει. Σαν να ήμασταν φαντάσματα, σε ένα νεκρικό τοπίο. Μαύρα όλα και μύριζε καμμένη σάρκα. Μέσα στα αυτοκίνητα κάποιοι όγκοι. Είδα ανθρώπους καμένους και ανθρώπους ξαπλωμένους και εγώ ήλπιζα να μην δω και τους δικούς μου έτσι… έμαθα ότι βρισκόταν στο οικόπεδο που κάηκαν 26 άνθρωποι! Ήταν από τους τελευταίους που κατέφυγαν στο κτήμα Φράγκου».

Οι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν ανενόχλητοι την Θράκη!

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Αναλύοντας την παρουσία των Τούρκων επισήμων κι άλλων προσωπικοτήτων που παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει κατ’αρχήν στην παρουσία του κ. Μουσταφά Ντεστιτζί (1966, Εσκή Σεχήρ) Προέδρου του κόμματος ΒΒΡ, καθώς πρόκειται για τον πολιτικό εκφραστή των Γκρίζων Λύκων που παρέχει στέγη στο ισλαμοφασιστικό κόμμα της Θράκης DEB/ΚΙΕΦ.

«Καίνε» τις γαλανόλευκες στολές της Ολυμπιακής ομάδας οι Τούρκοι μετά την κατακραυγή


Τουρκία: Πολλά σχόλια με αφορμή την εμφάνιση της Ολυμπιακής ομάδας 

Eurofighter ΓΙΟΚ για Τουρκία, γερμανικό ΜΠΛΟΚ


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurofighter, Τζιανκάρλο Μεζανάτο, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για το Eurofighter και ότι η Άγκυρα ήθελε να αγοράσει 40 έως 50 αεροσκάφη, αλλά η πώληση μπλόκαρεται από τη Γερμανία.

Ισραήλ για Ερντογάν: Ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσέιν – Ας θυμάται πως τελείωσε


Αντιδρώντας στην απειλή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η χώρα του μπορεί να «μπει» στο Ισραήλ, όπως έκανε «στο (σ.σ. Ναγκόρνο) Καραμπάχ και στη Λιβύη», κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες Κυριακή, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς τον παρομοίασε με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, ο οποίος ανατράπηκε όταν έγινε η εισβολή των ΗΠΑ το 2003, προτού οδηγηθεί στην αγχόνη.

Ερντογάν: Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και στο Ισραήλ


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Συνεχείς ακυρώσεις πτήσεων προς Βηρυτό εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης - «Κόπηκε» δρομολόγιο και από Αθήνα


Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Στοκχόλμη, το Ντίσελντορφ, την Αντίς Αμπέμπα, την Άγκυρα, την Αττάλεια και την Άδανα σήμερα

Ισραήλ: Με "σκληρή απάντηση" απειλεί ο Νετανιάχου για τον βομβαρδισμό στο Γκολάν


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επισκέφθηκε σήμερα το Ματζντάλ Σαμς, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί "σκληρή απάντηση" μετά τον βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε 12 νέους σε αυτήν την πόλη, στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν.

Μεσανατολικό: Αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση η Χεζμπολάχ - Πώς θα αντιδράσει το Ισραήλ

Μαχητές της Χεζμπολάχ AP Photo/Bilal Hussein

Γιάννης Χαραμίδης

Το χτύπημα που έχει στοιχίσει τη ζωή στα κατεχόμενα από το Συρία εδάφη του Ισραήλ είναι ξεκάθαρο μήνυμα πως η Χεζμπολάχ δεν θα εγκαταλείψει τα χαρακώματα.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για ολιγοήμερες πολεμικές επιχειρήσεις στον Λίβανο


«Εχουμε λάβει διαβεβαιώσεις σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ θα προχωρήσει σε περιορισμένη κλιμάκωση και ότι από την πλευρά της η Χεζμπολάχ θα απαντήσει με περιορισμένο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου.

Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση μετά το μακελειό


Families whose children were killed at a soccer pitch by a rocket launched across Lebanon's border with Israel react before the funeral in Majdal Shams, a Druze village in the Israeli-occupied Golan Heights, July 28 2024. REUTERS/Ammar Awad

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος    Μαρία Σπηλιοπούλου

Το μήνυμα της ειρήνης από το Παρίσι δεν έφτασε στη Μέση Ανατολή, όπου κλιμακώνεται εκ νέου η αγωνία για ενδεχόμενη εξάπλωση της φωτιάς του πολέμου στην πολύπαθη περιοχή.

Νέο σαμποτάζ στη Γαλλία στα δίκτυα οπτικών ινών - Τα πρώτα στοιχεία για την δολιοφθορά στα τρένα

Ταξιδιώτες χάνουν το δρομολόγιο τρένου μετά από σαμποτάζ  AP Photo/Moises Castillo

Δολιοφθορές στα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (28/7) σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, λίγα μόλις 24ωρα αφού σαμποτάζ στα τρένα «παρέλυσε» το Παρίσι την ημέρα τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Γαλλία-Σαμποτάζ στα τρένα: Σύλληψη ακροαριστερού ακτιβιστή -Εντοπίστηκε σε εγκαταστάσεις του δικτύου των σιδηροδρόμων


Στη σύλληψη ενός ακτιβιστή της ακροαριστεράς προχώρησαν την Κυριακή οι αρχές στη Γαλλία για το σαμποτάζ στα τρένα λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Γερμανία: Δεν μας φοβίζουν οι απειλές Πούτιν για τους αμερικανικούς πυραύλους


Η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε το Βερολίνο για μια κρίση των πυραύλων τύπου Ψυχρού Πολέμου, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ουκρανία-Ρωσία: Το πρόβλημα των κινητών τηλεφώνων στον πόλεμο – εντοπίζονται και αποδεκατίζονται στρατιώτες

Ιούλιος 29, 2024. Ελλάδα.

Οι Ρώσοι στρατιώτες φαίνεται να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα τους, για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας τα, για εργασίες όπως ο συντονισμός των χτυπημάτων και η πλοήγηση στο πεδίο της μάχης, γράφει το businessinsider.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ μετέφερε 1,5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία


Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί χρήματα από τόκους στα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία του ρωσικού κράτους για την άμυνα και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να ανακοινώνει τη μεταφορά 1,5 δισ. ευρώ.

Ηνωμένες Πολιτείες: Οι Αμερικανοί κομμουνιστές πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με σφυροδρέπανα!


Ιούλιος 29, 2024. Ελλάδα.

Το πρώτο συνέδριο του κόμματος “Επαναστατικοί Κομμουνιστές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής” πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, όπως ανακοίνωσε η πολιτική ένωση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για επόμενη ηγέτης της Βόρειας Κορέας


Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν πληροφορίες σχετικά με τις δημόσιες υποχρεώσεις της κόρης του Κιμ, της Τζου Άε, αλλά όχι και για το μέλλον της στην πολιτική