Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ο άνθρωπος: Επιστρέφει η σειρά, 25 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή - Η ΕΡΤ2, θα προβάλλει καθημερινά την ανανεωμένη σειρά

Μια από τις σειρές που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές μικρών τηλεθεατών και έχει αποτυπωθεί στο μυαλό, επιστρέφει στην ΕΡΤ, 25 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή.

Ο λόγος για το «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ο άνθρωπος». Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ιστορική σειρά έρχεται ξανά στην ΕΡΤ, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 12:00, στην ΕΡΤ2.

Η σειρά θα μεταδίδεται σε νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, αλλά στην ίδια ανυπέρβλητη ηχογράφηση με τις αξέχαστες φωνές του Μηνά Χατζησάββα, του Σοφοκλή Πέππα, του Βασίλη Καΐλα, της Ανέττας Παπαθανασίου και άλλων σπουδαίων ηθοποιών.

Tουρκικά ΜΜΕ: «Σκάνδαλο» η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Από το liberal

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «προκλητική απόφαση της ελληνικής πλευράς».

Πιο αναλυτικά, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ στην πρώρτη σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στο στο Ιόνιο Πέλαγος

 

Για «απόφαση σκάνδαλο για τα 12 ναυτικά μίλια» κάνει λόγο η Αϊντινλίκ, ενώ σε πιο ήπιους τόνους η εφημερίδα Milliyet αναφέρει πως «η Ελλάδα αυξάνει τα χωρικά της νερά σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος».

Η Τουρκία κατασκεύασε αρματαγωγά και αποβατικά, για απόβαση στα ελληνικά νησιά, τα οποία απαιτεί να αποστρατιωτικοποιήσουμε!!!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα southfront.org, η Τουρκία φέρεται να έχει κατασκευάσει αρματαγωγά και αποβατικά πλοία, τα οποία είναι επιχειρησιακά προσανατολισμένα στα ελληνικά νησιά.

Συνολικά έχει χτίσει δέκα τέτοια σκάφη, από τα οποία τα οκτώ είναι ταχύπλοα αποβατικά και έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό από την ANADOLU Shipyard. Είναι σε λειτουργία από το 2012.


Τα αποβατικά σκάφη LCT είναι εξοπλισμένα με δίδυμο πυροβόλο 2 × 25 mm και δίδυμο πολυβόλο 2 × 12,7 mm. Με απόδοση αντοχής 1.200 Nm σε πλήρες φορτίο με οικονομική ταχύτητα 16,5 κόμβων, τα αποβατικά LCT μπορούν να μεταφέρουν οχήματα συνολικού βάρους 400 τόνων, από τα οποία τα τρία μπορεί να είναι άρματα μάχης, ή να μεταφέρουν 260 πεζοναύτες.

Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Ομοιότητες της Τουρκίας με τη ναζιστική Γερμανία(Βίντεο)

Για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ για τη Συνθήκη της Λωζάνης μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ έθεσε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης ως προϋπόθεση για τις διερευνητικές συζητήσεις.

«Η Τουρκία εμφανίζει ανησυχητικές ομοιότητες με τη ναζιστική Γερμανία πλέον.», είπε ο κ. Συρίγος.

Η ναζιστική Γερμανία ακολουθεί την ιδέα του «ζωτικού χώρου» και η Τουρκία, αντίστοιχα, την ιδέα της «Γαλάζιας πατρίδας». Όπως, λοιπόν, «η ναζιστική Γερμανία ήθελε να απαλλαγεί από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η Τουρκία θέλει να απαλλαγεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης.», εξήγησε ο Διεθνολόγος και συμπλήρωσε:

Yeni Akit για βάση drones στην Σκύρο: «Κίνηση που θα προκαλέσει πόλεμο»!

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο τα -ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν– τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να ρίχνει λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά αυτή τη φορά η Yeni Akit μάλλον το παράκανε.

Με δημοσίευμά της που αναφέρεται στην ύπαρξη drones στην βάση της Σκύρου, η Yeni Akit την χαρακτηρίζει ως «κίνηση που θα φέρει πόλεμο»!

Στο σενάριό της εμπλέκει και την «νέα καραμέλα» της Άγκυρας περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών, αναφέροντας πως όχι μόνο η Ελλάδα δεν τα αφοπλίζει, αλλά αντιθέτως και παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας τα εξοπλίζει με drones, διευρύνοντας την συνεργασία της με το Ισραήλ.

Η εμμονή ορισμένων με τις “διερευνητικές” με Τουρκία φοβίζει… Τι έρχεται;

Συνεχίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες τα δημοσιεύματα για τις επερχόμενες διερευνητικές επαφές της Αθήνας με την κατοχική Τουρκία. Τα δημοσιεύματα έχουν τις υπογραφές σοβαρών δημοσιογράφων και αυτό και μόνο μας προβληματίζει. Διότι γνωρίζουν τι γράφουν… Δεν πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας τους.

ΤOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Είναι, φαίνεται, απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει ο διάλογος με την Τουρκία. Και ασφαλώς είναι δικαίωμα της, αφού την έχει εκλέξει ο λαός.