Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Με το «μαγικό» φαινόμενο του ηλιασμού θα ανοίξει η Αμφίπολη; Οι τελευταίες εξελίξεις στα έργα

Επιμέλεια - Σωτήρης Σκουλούδης

Αυτοψία στον Τύμβο Καστά πραγματοποίησε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,ενημερώνοντας για την πορεία των έργων στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο. Όπως φαίνεται, και από τις εναέριες φωτογραφίες, η πύλη του τύμβου θα είναι πολύ ψηλή, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι οι μελλοντικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα υπέροχο φαινόμενο...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ


Τι γίνεται όταν οι γυναίκες δολοφονούν; Όταν ένας άντρας δολοφονεί, τα ΜΜΕ και φυσικά η κοινωνική αντίληψη, αναφέρονται στα κίνητρα του μόνο όσον αφορά το φεμινιστικό ιδεολόγημα. Είναι δηλαδή απλά μισογύνης που σκοτώνει γυναίκες απλά επειδή μπορεί. Τα άρθρα εστιάζουν συνήθως στους γείτονες που δεν είχαν καταλάβει τίποτα και που δεν έβλεπαν έναν προβληματικό άντρα, επικυρώνοντας έτσι το διήγημα της πατριαρχικής κοινωνίας. 

Σοκ στη Γαλλία: 18χρονη στραγγάλισε 23χρονο και ζούσε με την κάρτα του -«Ήταν το κορόιδό μου», είπε στην αστυνομία


Κοπέλα μαχαίρωσε και στραγγάλισε έναν άνδρα που θεωρούσε υποχείριό της, όταν ήταν μόλις 18 ετών και σήμερα ξεκίνησε η δίκη της σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Μία Γερουσιαστής κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου

ΗΠΑ: Μία γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ενός υπαλλήλου, πιέζοντάς τον να κάνει σεξουαλικές πράξεις - ακόμη και μέχρι τραυματισμού - και ότι τον απέλυσε όταν αντιστάθηκε.

Great Sea Interconnector: Πόλεμος συμφερόντων, αμαρτίες και ασφάλεια

Πώς ΗΠΑ και ΕΕ εξουδετερώνουν το «γεωπολιτικό ρίσκο» που επικαλούνται οι πολέμιοι της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας

του Μάριου Πούλλαδου από την Σημερινή

Ερτουγρούλογλου: Δεν θα υπάρξει τριμερής στη Νέα Υόρκη


Δεν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι Μπενγκού (Bengü Türk TV). 

«Με τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ θα εξάγουμε και εισάγουμε ενέργεια»


Η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, Great Sea Interconnector «θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξάγουμε αλλά και να εισάγουμε ενέργεια», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας στον 2ο Περιφερειακό Διάλογο της Ευρώπης για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική (MEFED 2024), που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η περαιτέρω συνεργασία Κύπρου με ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα στη συνάντηση Χριστοδουλίδη -Celeste Wallander: Τεράστια πρόοδος επί Χριστοδουλίδη διαπιστώνει η Αμερικανίδα υφυπουργός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται τη Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κα Celeste Wallander, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα. //

Την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας συζήτησαν το πρωί της Τρίτης, η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Celeste Wallander, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσία και του Υπουργού Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γ. Γεραπετρίτης για διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Έχει εγκριθεί από την ΕΕ


«Θέλω να είμαι σαφής. Η έρευνα, όπως επίσης και η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου επιτρέπεται και διασφαλίζεται απολύτως από το διεθνές δίκαιο. Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου επιτρέπουν απολύτως την έρευνα και την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου και άρα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπάρξει η οποιαδήποτε παρεμπόδιση εκ μέρους άλλου κράτους. 

ΓΕΕΘΑ: «Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στις Οινούσσες και στα Ψαρά


Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ολοκληρώθηκε η τρίτη προγραμματισμένη αποστολή για το έτος 2024, του πολυμελούς διακλαδικού κινητού υγειονομικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Ξεκίνησε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Στον «πάγο» τα Bradley – Προς ολοταχώς για αναβάθμιση των Μ113 σε ΤΟΜΑ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά το πολύπαθο πρόγραμμα των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) του Στρατού Ξηράς, με την ηγεσία του ΓΕΣ να βάζει στον «πάγο» την προμήθεια των μεταχειρισμένων Bradley από τις ΗΠΑ και να επιταχύνει το πρόγραμμα αναβάθμισης εκατοντάδων Μ113, τα γνωστά κι ως «παπάκια», σε ΤΟΜΑ, με συνταγή βγαλμένη από τους Ισραηλινούς στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Φως στο τούνελ» για τα P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού: Το 2025 η παράδοση τουλάχιστον ενός


Αεροσκάφος P3 Orion
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Μια πολυετής «Οδύσσεια» φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της

Rafale F4: Το game changer της Αεροπορίας θεωρείται επένδυση ισχύος από το Επιτελείο * Η συνάντηση με τους Γάλλους, οι συμπτώσεις, οι 24 «ριπές ανέμου» και το μέλλον τους

Το Rafale F3R εφοδιασμένο με πύραυλο αέρος- επιφανείας EXOCET στο καταφύγιό του στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

.Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Δυόμιση χρόνια έχουν περάσει από εκείνη την χειμωνιάτικη μέρα όπου τα πρώτα Rafale F3R τροχοδρόμησαν στον διάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα και η μικρή με το ροζ παλτό, έκλεψε τα βλέμματα καθώς έλεγε ξανά και ξανά «τα Rafale τα έφερε ο μπαμπάς μου».

Α/ΓΕΑ: Μας δίνουν οι ΗΠΑ AMRAAAM AIM-120D, AGM-158 JASSM, θα πάρουμε 40 μαχητικά F-35A


«Πρώτα ότι είμαι ιπτάμενος, οι βαθμοί δεν λένε τίποτα. Εμείς μπαίνουμε στη Σχολή για να πετάξουμε αεροπλάνο». Με τα συγκεκριμένα λόγια ο αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, Α/ΓΕΑ της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μιας από τις κορυφαίες αεροπορίες στον κόσμο όπως μαρτυρούν οι επιδόσεις των στελεχών της σε πολλαπλές πολυεθνικές ασκήσεις, περιέγραψε την φιλοσοφία των πιλότων της ΠΑ της Ελλάδας.

Γράφει ο Σωτήρης Κυριακίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για πρώτη φορά αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35A Lightning II προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο στη διάρκεια άσκησης στη Φινλανδία (Video)


Η Αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο άσκησης, μαχητικό αεροσκάφος F-35A Lightning II, προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο στη Φινλανδία. Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της εξάσκησης για πόλεμο υψηλής έντασης και στο πλαίσιο του δόγματος ACE (Agile Combat Employment). 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινούν άμεσα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κοινή πρωτοβουλία στην Ευρώπη από Ελλάδα – Ρουμανία – Βουλγαρία για τις τιμές της ενέργειας

Ελλάδα – Ρουμανία – Βουλγαρία λαμβάνουν κοινή πρωτοβουλία για τις τιμές της ενέργειας

Αχαρνών: Άντρες της ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτήριο και συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο


Στο σπίτι που βρισκόταν ο 28χρονος Παλαιστίνιος στην Αχαρνών, μπήκαν άντρες της ΕΚΑΜ και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Παλαιστίνιο  άνδρα που απειλούσε να ανατινάξει ολόκληρο το κτήριο με φιάλη υγραερίου.

Ελβετή πολιτικός βοσνιακής καταγωγής έκανε σκοποβολή με στόχο τον Χριστό και την Παναγία!


Σεπτέμβριος 10, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο οίκος δημοπρασιών Kohler είναι γνωστός για τους πλούσιους καταλόγους τέχνης του. Ένα από τα έργα του, που είχε ως απεικόνιση την Παναγία με Ιησού στην αγκαλιά, προτιμήθηκε ιδιαίτερα από την Ελβετή πολιτικό Σάνια Αμέτι ως στόχος βολής.

Η πρόσκληση της Τουρκίας στον Αραβικό Σύνδεσμο και η επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας


Στη βάση ενός δημοσιεύματος της Hurriyet... και η στάση του Αραβικού Συνδέσμου

Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου, Αρθρογράφος
Ιστορικός-Διεθνολόγος Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα Παν/μιου Δυτ.Μακεδονίας

Τα τουρκικά κράτη ενέκριναν 14 γράμματα στο κοινό τουρκικό αλφάβητο!

Σεπτέμβριος 10, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η τρίτη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Αλφαβήτου του Τουρκικού Κόσμου ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2024 στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (TDT), τη Διεθνή Τουρκική Ακαδημία και τον Σύνδεσμο Τουρκικής Γλώσσας (TDK), σύμφωνα με τα τουρκικά media.

Ερντογάν: Από το Μαντζικέρτ στη σύσφιξη σχέσεων με την Αίγυπτο


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η επιδίωξη της Τουρκίας να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο έγινε κάτι παραπάνω από σαφής

Επεισόδιο με Έλληνα στο τελωνείο της Ανδριανούπολης: Τούρκοι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν


Επεισόδιο πυροβολισμών στο τελωνείο της Αδριανούπολης. Τραυματίστηκε ένας Έλληνας.

DW: Προς μία ενδεχόμενη «ασφαλή εξορία» της Χαμάς από τη Γάζα;

Αίσθηση προκαλούν δηλώσεις ισραηλινού στρατιωτικού που κάνουν λόγο για μία ενδεχόμενη «ασφαλή εξορία» των στελεχών της Χαμάς από τη Γάζα

Γκαλάντ: Δεν έχει πια στρατό η Χαμάς, να κλείσουμε συμφωνία


«Η Χαμάς ως στρατιωτικός σχηματισμός δεν υπάρχει πλέον. Κάνουν ανταρτοπόλεμο», δήλωσε ο Ισραηλινός υπ. Αμυνας. Εστίαση στο μέτωπο του Λιβάνου, νέα φόρμουλα ετοιμάζει ο Μπλίνκεν.

Οι Χούθι κατέρριψαν το ένατο UAV των ΗΠΑ MQ-9


Σεπτέμβριος 10, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των Χούθι στην Υεμένη, Ταξίαρχος Γιαχία Σαρί , ανακοίνωσε ότι η αεροπορική άμυνα κατέρριψε επιτυχώς ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 που εκτελούσε εχθρικές επιχειρήσεις κατασκοπείας και μάχης στον εναέριο χώρο του Κυβερνείου Σαάντε.

Ευρωπαϊκή βόμβα το μεταναστευτικό… Αυστρία κλείνει πόρτες


Η Αυστρία δεν πρόκειται να δεχθεί τους μετανάστες που απορρίπτονται στα σύνορα της Γερμανίας, ξεκαθάρισε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, αντιδρώντας στην χθεσινή ανακοίνωση του Βερολίνου για επαναφορά ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορα και απόρριψη μεταναστών επιτόπου.

Γερμανία: Έλεγχοι σε όλα τα σύνορά της λόγω «ισλαμιστικής απειλής»


Ελέγχους σε όλα τα γερμανικά σύνορα από τις 16 Σεπτεμβρίου και για έξι μήνες θέλει να επιβάλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπό το βάρος «της απειλής για την εσωτερική ασφάλεια από την ισλαμιστική τρομοκρατία και το διασυνοριακό έγκλημα», αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

CIA: Η Ρωσία ήταν έτοιμη να ρίξει πυρηνικά πριν δύο χρόνια


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Για πρώτη φορά, επίσημα τουλάχιστον, έλαβε χώρα στο Λονδίνο συνάντηση του επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, με τον διευθυντή της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών MI6, Ρίτσαρντ Μουρ.

Πεσκόφ: Η επίθεση της Ουκρανίας στη Μόσχα δείχνει ότι είναι εχθρός μας. Καμία διαπραγμάτευση όσο είναι στο Κουρσκ


Η Ουκρανία έπληξε την περιοχή της Μόσχας σήμερα με τη μεγαλύτερή της έως τώρα επίθεση με drone στη ρωσική πρωτεύουσα

Έφτασε στη Μόσχα η Ουκρανία - Η μεγαλύτερη επίθεση με drone μέχρι σήμερα - Δείτε βίντεο


Η Ρωσία ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια θάνατο πολίτη στην περιοχή της Μόσχας ως αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης 

Κοινή επίσκεψη των ΥΠΕΞ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ στην Ουκρανία


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Κίεβο μαζί με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν αυτήν την εβδομάδα.

Γερμανία: «Περιορισμένες οι προσδοκίες για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία»

AP Photo/Marienko Andrew

Στον απόηχο της έκκλησης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς για «εντατικότερες διπλωματικές προσπάθειες» με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να περιορίσει τις προσδοκίες.

Αντ. Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία από την Ισλαμική Δημοκρατία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ανησυχητική εξέλιξη: Tο Ιράν έστειλε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία -«Απειλή για την Ευρώπη», λέει ο Μπλίνκεν


Η Ρωσία πήρε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν και «πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει εντός εβδομάδων», δήλωσαν οι ΗΠΑ.

Ξεκίνησαν τα ναυτικά γυμνάσια Ρωσίας - Κίνας: Ο Πούτιν παρακολούθησε την έναρξη των ασκήσεων

AP Photo

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία άρχισαν σήμερα ασκήσεις στο πλαίσιο μεγάλων ναυτικών γυμνασίων, για τα οποία η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα εκτείνονται από την Μεσόγειο μέχρι τον Ειρηνικό και την έναρξή τους θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από το κέντρο επιχειρήσεων του Κρεμλίνου.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα εναντίον «επικίνδυνων» ενεργειών στη Νότια Σινική Θάλασσα


Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός προειδοποίησε κινέζο ομόλογό του εναντίον οποιασδήποτε «επικίνδυνης» και «εκβιαστικής τακτικής» που θα «μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει κλιμάκωση» στη Νότια Σινική Θάλασσα από την πλευρά του Πεκίνου, κατά τη διάρκεια συζήτησής τους μέσω βιντεοσύνδεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζήτησε την διαρκή ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου – «Δεν αποτελούν απειλή για κανένα»


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε πως θέλει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του να αναπτύσσεται διαρκώς, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των επίσημων βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης.