Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Χούθι κατέρριψαν το ένατο UAV των ΗΠΑ MQ-9


Σεπτέμβριος 10, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των Χούθι στην Υεμένη, Ταξίαρχος Γιαχία Σαρί , ανακοίνωσε ότι η αεροπορική άμυνα κατέρριψε επιτυχώς ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 που εκτελούσε εχθρικές επιχειρήσεις κατασκοπείας και μάχης στον εναέριο χώρο του Κυβερνείου Σαάντε.

Ο Γιαχία Σαρί δήλωσε ότι αυτό ήταν το δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 που η αεράμυνα της Υεμένης κατάφερε να καταρρίψει μέσα σε 72 ώρες και το ένατο μη  επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια του «Ιερού Τζιχάντ για την υποστήριξη του Υποσχεμένου Πολέμου της Κατάκτησης και την Πλημμύρα του τζαμιού Αλ Άκσα».

Ο εκπρόσωπος των Χούθι εξήρε επίσης την αντάρτικη επιχείρηση του Ιορδανού οδηγού φορτηγού Μαχίρ αλ Τζάζι, ο οποίος σκότωσε 3 Ισραηλινούς στρατιώτες εισβολής στα σύνορα Ιορδανίας-Ισραήλ.

Ο Γιαχία Σαρί τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις «μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις και να αρθεί ο αποκλεισμός κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου