Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Έρευνα: Έλληνες και Κέλτες


Ο Έλληνας Πυθέας ήταν ο πρώτος θαλασσοπόρος της Iστορίας, λέει σε νέο βιβλίο Bρετανός ιστορικός. Ξεκίνησε τον 4ο αιώνα π.X. από τη Mασσαλία για τον ευρωπαϊκό βορρά. Kαι δεν βρήκε βαρβάρους, αλλά κασσίτερο, ήλεκτρο και χρυσό.Στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, μία χάλκινη πλάκα γράφει: «Εδώ γύρω στο 600 π.X. Έλληνες ναυτικοί αποβιβάστηκαν προερχόμενοι από τη Φώκαια, ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας. Ίδρυσαν τη Μασσαλία από την οποία μεταλαμπαδεύτηκε στη Δύση ο πολιτισμός».



Υπάρχει ένα πρόσωπο που υπονοείται πίσω από τις λέξεις αυτές. Λέγεται Πυθέας και το άγαλμά του βρίσκεται σε μία εσοχή της πρόσοψης του Χρηματιστηρίου Αξιών της πόλης, μαζί με εκείνο του Ευθυμένη.H παρουσία τους εκεί έχει έναν ειδικό συμβολισμό.

Η δύναμη της μητρικής αγάπης: Ένα δελφίνι βοηθά το παγιδευμένο μικρό της να αναπνεύσει (Βίντεο)

Η μητρική αγάπη και αφοσίωση δεν γνωρίζει περιορισμούς και τα δελφίνια δεν εξαιρούνται από αυτόν τον σπάνιο δεσμό.
Τρανταχτή απόδειξη, αυτό το βίντεο που απαθανατίζει τη συγκλονιστική προσπάθεια μία μητέρας στην Αυστραλία να απελευθερώσει το μικρό της που έχει παγιδευτεί από μία παγίδα που προοριζόταν για καρχαρίες.
Μη έχοντας κανέναν άλλον τρόπο για να ξεφύγει, το μικρό δελφίνι, θα είχε αφήσει, κατά πάσα πιθανότητα, την τελευταία του πνοή σε εκείνο το σημείο αν δεν ήταν η μητέρα του κοντά για να το προστατεύσει. Η μητέρα, αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και με μεγάλη επιμονή το σήκωνε στην επιφάνεια προκειμένου να πάρει ανάσα.

Nόαμ Τσόμσκι: "Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΕΕ και ΔΝΤ για διάλυση της Ελλάδας"

AMEΡΙΚΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: "ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗ ΑΘΗΝΑΣ"
 
Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και σγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι 
 
Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν "μάθημα" σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.

Paul Craig Roberts: "Έλληνες αντιδράστε στο endgame της παγκόσμιας ελίτ - Η Ανθρωπότητα εξαρτάται από εσάς" - "ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ"

"Η τύχη της Ανθρωπότητας κρέμεται από την αντίδραση των Ελλήνων στο endgame της μαύρης παγκόσμιας ελίτ" αναφέρει ο πασίγνωστος Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και πρώην Υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ.Ρήγκαν Paul Craig Roberts.
 
Με "μελανά" χρώματα περιγράφει το τι περιμένει τους Έλληνες από την υλοποίηση αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας η οποία θα τους αναγκάσει να "εκδιωχτούν από την πατρίδα τους, από μια οικονομία που θα έχει κατέρρευσει"

Μάχη με κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό - Η επιμονή Ακιντζί σε βασικά ζητήματα, ο πρώτος πονοκέφαλος

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Λευκωσία: Τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να θέτουν ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου και τη διενέργεια δημοψηφίσματος την άνοιξη, ωστόσο αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα διαπιστώνει αυτές τις δυσκολίες, παρά την εικόνα που θέλουν να παρουσιάζουν δημόσια οι αξιωματούχοι του διεθνούς Οργανισμού και τη διαμόρφωση ενός «σκηνικού προόδου».

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Λακωνία πριν και μετά τη φωτιά

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Λακωνία πριν και μετά τη φωτιά
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα social media και απαθανατίζουν με τον πιο ανατριχιαστικό ίσως τρόπο την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στη Λακωνία.

«Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», υποστηρίζει ο θυμόσοφος κινεζικός λαός, ωστόσο αυτές που αποκάλυψε το πρώτο φως του ήλιου είναι αδύνατον να «σκιαγραφηθούν» με λέξεις.

Η φωτιά στο πέρασμά της άφησε πίσω μόνο στάχτη και αποκαΐδια, εκεί όπου μέχρι πριν λίγες ώρες πνευμόνια «πρασίνου», αλλά και περιουσίες έδιναν πνοή στον τόπο.

Η Ελλάδα «σβήνει» και εκπέμπει SOS

Η Ελλάδα «σβήνει» και εκπέμπει SOS
Η Ελλάδα εκπέμπει... SOS και αν ως Έλληνες δεν το λάβουμε στα σοβαρά, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει άμεσα όσα απαιτούνται για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα και να επιδοτήσει, ναι, να επιδοτήσει τις ελληνικές οικογένειας να αποκτούν παιδιά, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα.

Επανίδρυση της ευρωζώνης με τη Γαλλία στην εμπροσθοφυλακή προτείνει ο Ολάντ

Επανίδρυση της ευρωζώνης με τη Γαλλία στην εμπροσθοφυλακή προτείνει ο Ολάντ
Το ελληνικό ζήτημα μπορεί να έκλεισε μετά την υπογραφή του Μνημονίου 3 όμως ήταν αυτό που άνοιξε ένα τεράστιο ζήτημα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ευρωζώνη ήρθε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο διάσπασής της.

Η αδιαλλαξία της Γερμανίας καυτηριάστηκε από πολλούς αναλυτές, ενώ και στο εσωτερικό της Κομισιόν υπήρξαν αντιδράσεις σχετικά με τον τρόπο που η γερμανική ηγεσία και κυρίως ο Δρ. Σόιμπλε χειρίστηκαν το ελληνικό ζήτημα.

Βόμβες Ρωμανιά: Εγώ δεν θα δώσω 87 ευρώ σύνταξη σε ανάπηρο(Βίντεο)

Ερασιτεχνισμός και αγραμματοσύνη κυριαρχούν στο νόμο για το ασφαλιστικό - Μάθαινα τα νομοσχέδια από φίλους δημοσιογράφους

- Τα μετέφραζαν από το google translate και δεν έβγαζαν νόημα - Δεν θα εφαρμόσω νόμο που δεν πιστεύω -  Οι συντάξεις θα ξεκινούν από τα 180 ευρώ
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων επανέλαβε ο Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί της Κυριακής.

Η Τρόικα επιστρέφει για τo τρίτο Μνημόνιο

Καταφτάνουν από αύριο τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης, ενώ σε λίγες ημέρες θα έρθουν και οι πρωτοκλασάτοι των δανειστών
Βουτιά και πάλι στα ελληνικά προβλήματα, στα υπουργεία και στις πισίνες του «Hilton» ετοιμάζονται να κάνουν οι δευτεροκλασάτοι υπάλληλοι των δανειστών. Παλιοί γνώριμοι οι περισσότεροι, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, επιστρέφουν δριμύτεροι για να πάρουν το αίμα τους πίσω για τα… καψόνια Βαρουφάκη, αλλά και για να ολοκληρώσουν το έργο που άφησαν ημιτελές πίσω τους όταν διακόπηκαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και υποκαταστάθηκαν από το Brussels Group.

«Παράνοια» ΦΠΑ: Με 13% το χοιρινό σουβλάκι, με 23% αν έχει και πιπεριές!

Μολονότι οι πιπεριές, αν πουληθούν ξεχωριστά, έχουν ΦΠΑ 13% - Παράδειγμα: Όταν θα ζητάει κάποιος κιμά «μισό-μισό» από μοσχάρι και χοιρινό, η ζυγαριά θα δείξει αν θα το πληρώσει με ΦΠΑ 23% ή 13%
ΦΠΑ με... "τρέλα και (ταμειακή) κορδέλα" θα πληρώνουμε όλοι από αύριο αφού το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την εγκύκλιο που καθορίζει πώς και τι θα φορολογείται με 23%, τι με 13% και τι 6%.