Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Λακωνία πριν και μετά τη φωτιά

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Λακωνία πριν και μετά τη φωτιά
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα social media και απαθανατίζουν με τον πιο ανατριχιαστικό ίσως τρόπο την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στη Λακωνία.

«Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», υποστηρίζει ο θυμόσοφος κινεζικός λαός, ωστόσο αυτές που αποκάλυψε το πρώτο φως του ήλιου είναι αδύνατον να «σκιαγραφηθούν» με λέξεις.

Η φωτιά στο πέρασμά της άφησε πίσω μόνο στάχτη και αποκαΐδια, εκεί όπου μέχρι πριν λίγες ώρες πνευμόνια «πρασίνου», αλλά και περιουσίες έδιναν πνοή στον τόπο.

Ο πόνος είναι ανείπωτος και οι ζημιές ανυπολόγιστες. Στιγμιότυπα, μάλιστα, με εικόνες από το πριν και το μετά δείχνουν το ανυπολόγιστο μέγεθος της καταστροφής (gallery).
Υπενθυμίζεται τέλος πως αν και εδώ και αρκετές ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή (17/07) στη Νεάπολη Λακωνίας είναι σε ύφεση, οι άνδρες της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος της αναζωπύρωσης.
Αρκετές μικρές εστίες φωτιάς παρέμεναν ενεργές και δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, δεν θέλει και πολύ να ζωντανέψει ξανά ο εφιάλτης που έζησαν οι κάτοικοι.
Στην περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και ένα όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης...


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου