Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Πάτρα:Το ηλιοβασίλεμα από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου μας μεταφέρει σε άλλη διάσταση (Φωτο)

φωτο-theodosis_ka
Από το patrasevents

Δίνει άλλη οπτική στην πόλη

H Πάτρα περικλείει στο ενεργητικό της αρκετά όμορφα αξιοθέατα που δεν χάνουμε την ευκαιρία να τα επισκεπτόμαστε και να τα θαυμάζουμε.
Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται οι σκάλες της Αγίου Νικολάου οι οποίες συγκεντρώνουν κόσμο όλες τις ώρες τις ημέρας καθώς από την κορυφή τους απολαμβάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης.
Η πιο όμορφη όμως στιγμή για να βρεθείς εκεί είναι το ηλιοβασίλεμα.
Καθώς ο ήλιος πέφτει δημιουργεί υπέροχα σκηνικά στον ουρανό που σε μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση δίνοντας μια άλλη οπτική στην πόλη.

Παύλος Μπακογιάννης (1935 – 1989)

Δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμονας και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην Αθήνα.
Ο Παύλος Μπακογιάννης γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στα Βελωτά της Ευρυτανίας. Πατέρας του ήταν ο ιερέας του χωριού Κώστας Μπακογιάννης. Λόγω του εμφυλίου πολέμου, φοίτησε στα γυμνάσια Αγρινίου, Θέρμου, Καρπενησίου και Πάτρας. Η τραγωδία του εμφυλίου, που την έζησε από κοντά σ’ ένα από τα κυριότερα θέατρά της, άφησε στην ψυχή τού νεαρού παιδιού ανεξίτηλα ίχνη.
Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Πάντειο, ενώ παράλληλα υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο Λιμενικό Σώμα. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δυτική Γερμανία και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντίας.

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ. Το γεγονός ανακοίνωσε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η σχέση του με τον Ντ' Εστέν, η εξέγερση του 2005 και τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. "Ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ έσβησε σήμερα το πρωί ανάμεσα στους δικούς του. Γαλήνια", δήλωσε ο Σαλά-Μπαρού, σύζυγος της Κλοντ Σιράκ.
Ο Ζακ Σιράκ ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκλέχθηκε βουλευτής με το κόμμα UDR για πρώτη φορά το 1967, έγινε γραμματέας του κράτους το 1968,

Ο Αναστασιάδης «τάπωσε» τον Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ – «Ξεγύμνωσε» την πολιτική της Άγκυρας σε όλες της χώρες της υφηλίου

Mε σειρά ερωτημάτων που απηύθυνε στη διεθνή κοινότητα για να βάλει τους ξένους ηγέτες στα «παπούτσια» της ε/κ πλευράς απάντησε στις κατηγορίες του Τούρκου Προέδρου περί αδιαλλαξίας των Ελληνοκυπρίων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε τη βούληση του για επιστροφή σε διαπραγματεύσεις που να οδηγήσουν εν τέλει σε ένα κανονικό κράτος, χρησιμοποιώντας λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να περιγράψει το όραμα του για την Κύπρο.

«Αντιστρέφω πλήρως στον κύριο Ερντογάν τις συναισθηματικές καταληκτικές αναφορές του καθώς

Να εξασκήσει η Μόσχα πίεση στην Τουρκία, ζήτησε από Λαβρόφ ο Πρόεδρος

Να εξασκήσει η Μόσχα την επιρροή της στην Τουρκία, ζήτησε από τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο περιθώριο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, κατά τη συνάντηση, που εξελίχθηκε πολύ καλά, έγινε ανασκόπηση των σχέσεων των δυο χωρών.
Με δεδομένη τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, ο Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τον κ. Λαβρόφ να εξασκήσουν την επιρροή τους. Επεσήμανε ότι η Τουρκία

Τα απίστευτα ευρήματα από την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων - Ανάμεσα στους δράσεις και ένας αστυνομικός - Συνελήφθησαν 8 άνθρωποι

Κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που δρούσαν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη οκτώ ατόμων - και στην ταυτοποίηση επιπλέον 13 δραστών - με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας και των παράνομων ανασκαφών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, ανάμεσα στους δράστες υπάρχει και ένας αστυνομικός, ο οποίος, όπως εξακριβώθηκε, ενέχεται σε μία και μόνο ανασκαφή.