Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

 


“Αρχύτας”: Ελληνικό drone πολλαπλών χρήσεων, ΕΑΒ και τρία πανεπιστήμια

Υπεγράφη, σε εκδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή τού πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η διοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η αθλιότητα της Βουλγαρίας εναντίον της Ελλάδας – Πώς η Τουρκία μας στέλνει μετανάστες μέσω Βουλγαρίας

Η Βουλγαρία διαπράττει αθλιότητα εις βάρος της Ελλάδας

Του Λάμπρου Τζούμη, Αντιστράτηγου ε.α. *
Από το infognomonpolitics

Σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μεγάλος αριθμός ατόμων εισέρχεται καθημερινά παράνομα στην περιοχή του Έβρου και η διαδρομή είναι όπως στη φωτογραφία:

"Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Καμπούλ θα συνεχιστούν"

Ειρήνη Αναστασοπούλου
Από το dw

Ο Κων. Κολοκούρης, ως π. διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν, γνωρίζει πολύ καλά την τακτική των Ταλιμπάν. Στη DW ανακαλεί μνήμες και θέτει ερωτήματα.

Χαρταετοί πάνω από την Καμπούλ δεν πετούσαν. Θα τους έβλεπε από την οροφή του κτηρίου της ΕΛΔΑΦ, της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν ή, όπως μετονομάστηκε αργότερα, του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν. Ο Κώστας Κολοκούρης, υποστράτηγος ε.α., υπήρξε ένας από τους

Οι προστρέχοντες στον Μενέντεζ συμμερίζονται τις θέσεις του για την Τουρκία;

Βλέποντας όλους αυτούς που έσπευσαν, βάζοντας μέχρι και …μέσο, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Μουσείο της Ακρόπολης, αναρωτήθηκα πόσοι ασπάζονται τις ιδέες του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας για την κατοχική Τουρκία και την μαρτυρική Κύπρο. Ο κ. Μενέντεζ έχει καθαρές θέσεις για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και την απελευθέρωση της Κύπρου. Αλλά οι περισσότεροι που έτρεξαν να του σφίξουν το χέρι, δεν γνώριζαν επίσης ότι η Ελλάδα απέκτησε τον μεγαλύτερο υποστηρικτή λόγω μίας οικογένειας προσφύγων από την Κύπρο: Των Ζαμπάδων από την κατεχόμενη Μόρφου.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει δίπλα της τον γερουσιαστή λόγω αυτών των ανθρώπων που έφυγαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους κατακτητές, από το χωριό τους, το Πραστειό της Κύπρου.

Ο Ερντογάν πήρε δάνειο από το ΔΝΤ και το κρύβει από τον τουρκικό λαό

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκρύψει από τους πολίτες την άφιξη κεφαλαίων ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, δήλωσε το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα της χώρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahval, το ΔΝΤ παρέχει στην Τουρκία ποσό 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ειδικά δικαιώματα άντλησης, ένα διεθνές αποθεματικό που μπορεί να μετατραπεί σε ξένο νόμισμα.

Το κεφάλαιο αυτό αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εισφοράς κεφαλαίων ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία του COVID-19.

Το βαθύ παρασκήνιο με τα βακούφια των Δωδεκανήσων

Αθανασόπουλος Άγγελος Αλ.
Από το tovima

Τι οδήγησε στις κρίσιμες τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας για τα βακούφια Κω και Ρόδου – Πώς η διοίκηση είχε περάσει στα χέρια ενός Συλλόγου που είχε καταλάβει αυθαίρετα περιουσία και διατηρεί στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο – Η σύγκρουση με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάμειξη των «σκληροπυρηνικών» μουσουλμάνων της Θράκης και οι επιδιώξεις τις Αγκυρας στην περιοχή

Ο στόχος της Αγκυρας είναι η διαμόρφωση συνθηκών που θα διευκολύνουν την άσκηση επιρροής στη μειονοτική εκπαίδευση, στη διαχείριση των βακουφίων και, μακροπρόθεσμα, στις μουφτείες. Για τις τελευταίες άλλωστε, ο σταθερός στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η εκλογή των μουφτήδων με σκοπό αυτοί να φέρουν «πολιτική περιβολή»

Αμερικανικό Think Tank: Οι ΗΠΑ να σταματήσουν την Τουρκία στην Κύπρο

Την ανάγκη οι ΗΠΑ να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν τις επεκτατικές βλέψεις που έχει η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας επισημαίνει η αναλύτρια της δεξαμενής σκέψης Foundation for Defense of Democracies στην Ουάσιγκτον Morgan Lorraine Viña. Η Αμερικανίδα αναλύτρια έχει άριστη γνώση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, καθώς ήταν η προσωπάρχης της πρώην πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Σε άρθρο που υπογράφει στην ιστοσελίδα «RealClear World», η κ.Viña υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων έφεραν στο φως τις αδυναμίες που έχει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Λιβύη: Η Βουλή διαμήνυσε στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της

«Η [λιβυκή] Βουλή των Αντιπροσώπων θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της στην προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, εάν δεν παραστεί σε κοινοβουλευτική ακρόαση σχετικά με τις επιδόσεις της», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως υπογράμμισε, εάν η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας παραλείψει να παραστεί τότε «δεν σέβεται τη Βουλή των Αντιπροσώπων και αισθάνεται ότι υψώνεται πάνω από αυτήν».

Ο Σάλεχ πρόσθεσε ότι «η ακρόαση στοχεύει να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση για τις αποτυχίες της», επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά έχει δώσει στις ισλαμιστικές πολιτοφυλακές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον στρατό.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Αμάλ χτενίζεται! Ο αντίκτυπος στην Ορθοδοξία

Αμάλ: Προτείνουμε στην POLYPLANITY να στείλει τον μικρό «Χρηστάκη» μέχρι το Αφγανιστάν.

Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Aπό το vimaorthodoxias


Νομίζω ότι ο παραφρασμένος τίτλος μιας ταινίας του 1989, είναι ο πλέον κατάλληλος για να αποδώσει την πραγματικότητα, που ζει η χώρα μας μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε για την σθεναρή και ορθή άρνηση του Δήμου Μετεώρων να δεχθεί την «μουσουλμάνα» κούκλα Αμάλ σε περίπατο στα μέρη του.