Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Αμάλ χτενίζεται! Ο αντίκτυπος στην Ορθοδοξία

Αμάλ: Προτείνουμε στην POLYPLANITY να στείλει τον μικρό «Χρηστάκη» μέχρι το Αφγανιστάν.

Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Aπό το vimaorthodoxias


Νομίζω ότι ο παραφρασμένος τίτλος μιας ταινίας του 1989, είναι ο πλέον κατάλληλος για να αποδώσει την πραγματικότητα, που ζει η χώρα μας μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε για την σθεναρή και ορθή άρνηση του Δήμου Μετεώρων να δεχθεί την «μουσουλμάνα» κούκλα Αμάλ σε περίπατο στα μέρη του.

Ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν έχουν αιματοκυλίσει τη χώρα, οι Αφγανοί έπεφταν από τα αεροπλάνα και η Ευρώπη προσπαθεί να προετοιμαστεί για τα τεράστια κύματα προσφύγων από αυτήν την χώρα, η Polyplanity Productions περιφέρει στην πατρίδα μας, εν μέσω κορωνοϊού, την Αμάλ από την Συρία, με την χαρακτηριστική ισλαμική μαντίλα, και θέλει να μπει σε έναν προστατευμένο ιερό χριστιανικό χώρο, στα Άγια Μετέωρα.

Εμείς θα θέλαμε να προτείνουμε στην POLYPLANITY να κάνει, εάν όντως θέλει να φέρει τους πολιτισμούς κοντά και τους χριστιανούς κοντά στους μουσουλμάνους, την αντίστροφη πορεία, το αντίστροφο walk.

Να κατασκευάσει έναν τεράστιο «Χρηστάκη», που θα φορά και έναν μεγάλο σταυρό στο στήθος, και να τον περιφέρει στην Τουρκία, στο Ιράκ, στο Ιράν, στο Πακιστάν, με τελικό προορισμό το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν.

Σίγουρα η συνεισφορά της POLYPLANITY στην πολυπολιτισμικότητα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ειδικά μάλιστα εάν ζητήσει:

α. Να περάσει τον Χρηστάκη από την Αγία Σοφία, που πριν έναν χρόνο ο Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί.

β. Να περάσει τον Χρηστάκη να προσκυνήσει στις εκκλησίες και τις μονές που γκρέμισε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

γ. Να κάνει και μία παράκαμψη στη Σαουδική Αραβία, πλησιάζοντας προς την Μέκκα, όπου όποιος μη μουσουλμάνος πλησιάσει πέρα από τα 100 χιλιόμετρα πυροβολείται επί τόπου.

δ. Να περάσει από το Ιράν, όπου εφαρμόζεται η Σαρία και γίνονται ακόμη εκτελέσεις με λιθοβολισμούς.

ε. Να διασχίσει το Πακιστάν, όπου κάθε χρόνο δεκάδες χριστιανοί σκοτώνονται μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανοί.

στ. Να καταλήξει στο Αφγανιστάν, όπου οι άνδρες μαστιγώνονται επειδή φορούν τζιν, κάθε τι δυτικό ρίχνεται στην πυρά, οι γυναίκες εμποδίζονται από την εκπαίδευση και την διοίκηση και οι αντιφρονούντες δολοφονούνται.

Η POLYPLANITY θα μπορούσε να αναλάβει και άλλες ωραίες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα να κατασκευάσει δύο τεράστια ομοιώματα των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου, του Ορθοδόξου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Ιωάννη, οι οποίοι αγνοούνται εδώ και αρκετά χρόνια, να τα περιφέρει σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ζητήσει να μάθουμε την αλήθεια, τί έγινε με αυτούς τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες με την τεράστια προσφορά.

Ή να κατασκευάσει και ομοίωμα έστω ενός ιερέα ή χριστιανού από την Συρία, από τους πολλούς που δολοφόνησαν οι εκεί φανατικοί μουσουλμάνοι απλά και μόνο επειδή ήταν χριστιανοί.

Εάν τα κάνει πρώτα αυτά η POLYPLANITY, τότε ευχαρίστως να δεχθούμε και την Αμάλ της. Αλλιώς, ας την πάρει και ας την γυρίσει πίσω στην Συρία, από όπου ξεκίνησε.

ΠΗΓΗ vimaorthodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου