Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Συγκλονιστικές εικόνες στην Αίγυπτο: Δείτε την βασιλική παρέλαση μεταφοράς των Φαραώ στο νέο μουσείο στο Κάιρο! (Φωτο και βίντεο)

Από το europost

Με μεγαλοπρέπεια μεταφέρθηκαν στο νέο μουσείο 22 βασιλικές μούμιες και 17 σαρκοφάγοι στην Αίγυπτο. Οι κάτοικοι του Καΐρου έγιναν μάρτυρες μιας ιστορικής πομπής, παρακολουθώντας το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.

Από καιρό οι αρμόδιες αρχές ετοίμαζαν μια πομπή αντάξια της ιστορίας. Οι μούμιες και οι σαρκοφάγοι μεταφέρθηκαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο νέο μουσείο,έκτασης 135.000 τ.μ. στην περιοχή Φουστάτ του παλαιού Καΐρου, σχετικά κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Όταν το ΑΒΕΡΩΦ έμπαινε Σμύρνη – 4 Απριλίου 1919(ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα το 1919, το ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, έπιανε Σμύρνη,με 50.000 λαού να αποθεώνουν το πλοίο-θρύλος.

Στα κινηματογραφικά πλάνα της εποχής διακρίνεται ο πλοίαρχος Μαυρουείδης, κυβερνήτης του θωρηκτού «Αβέρωφ» επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής, ο οποίος διάβασε τη Πρωτομαγιά το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στους κατοίκους της Σμύρνης…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


«Μας επιτέθηκαν Γκρίζοι Λύκοι» – Καταγγελία από Κούρδους στη Γαλλία για τη δράση «μπράβων του Ερντογάν»

Τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς στα γραφεία μιας τοπικής οργάνωσης των Κούρδων στη Λιόν και τα θύματα υποστηρίζουν ότι την ευθύνη φέρουν οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας.

«Γύρω στις 14.30 έγινε εισβολή τουλάχιστον δέκα προσώπων σε μια κουρδική οργάνωση του 7ου διαμερίσματος της Λιόν. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματίες», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις ασφαλείας οι δράστες είχαν φύγει από τον χώρο.

Φρεγάτες ΠΝ: Πληθαίνουν οι "μνηστήρες" για την προμήθεια των φρεγατών

Ενδιάμεση λύση και όχι ενδιάμεσο πρόβλημα αναζητά το Πολεμικό Ναυτικό

Η ώρα των αποφάσεων για τις επόμενες φρεγάτες του ΠΝ που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού στόλου τα επόμενα αρκετά χρόνια πλησιάζει καθώς στην Αθήνα περιμένουν τις προτάσεις των Ιταλών και των Ισπανών ώστε να κλείσει ο κατάλογος με τις υποψηφιότητες.

Ο φάκελος των Βρετανών τον οποίο παρέδωσε στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Katie Smith βρίσκεται ήδη στα χέρια των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού και μελετάται μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις.

Τι συμβαίνει με τα πετρέλαια στην Ελλάδα – 10 χρόνια μετά και ούτε μια γεώτρηση

Χρήστος Κολώνας
Από το in.gr

Δεκατρείς περιοχές έχουν παραχωρηθεί αλλά δεν έφτασαν στο σημείο της γεώτρησης ακόμη κι όταν οι τιμές του αργού κινούνταν μεταξύ των 90 και 120 δολ. το βαρέλι.

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, το 2010 με 2011, ο τότε υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης άνοιγε στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια τον φάκελο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Ένα φιλόδοξο και τολμηρό εγχείρημα, το οποίο είχε σαν στόχο την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στη χώρα μας με την προσέλκυση μεσαίων και μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων και φυσικά και των αντίστοιχων επενδύσεων τους.