Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Κωστής Παλαμάς (1859 – 1943)

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας Αθηναϊκής Σχολής», η οποία συσπείρωνε νέους ποιητές που αντιδρούσαν στις υπερβολές του αθηναϊκού ρομαντισμού και ενδιαφέρονταν για την καθιέρωση της δημοτικής στον ποιητικό λόγο. Στο ποιητικό του έργο, που ξεπερνά τις είκοσι συλλογές, κυριαρχεί η Ελλάδα ως ιδανικό και αντικείμενο αγάπης, η πορεία του ελληνικού έθνους μέσα στους αιώνες, η προσπάθεια δημιουργικής αφομοίωσης του αρχαιοελληνικού πνεύματος και της λαϊκής παράδοσης και το πνεύμα της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού.

Οι 6 πόλεις του κόσμου που δημιουργήθηκαν από το μηδέν - Ορισμένες δεν υπάρχουν στον χάρτη! (Φωτό)

Υπάρχουν μέρη πάνω στον πλανήτη, τα οποία μέχρι και πριν από 50 χρόνια δεν υπήρχαν στους τουριστικούς χάρτες. Ομως η δύναμη του χρήματος αλλά και η ιδέα επιχειρηματικών κολοσσών να δημιουργήσουν νέους ορίζοντες, έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε έξι πόλεις σε όλο τον κόσμο ενώ ήδη μια 7η είναι στα σκαριά.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια εταιρεία στο Ντουμπάι ανακοίνωσε τη δαπάνη 4,5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου στη Βοσνία, κοντά στην πόλη Τρνόβο. Αλλά η Βοσνία δεν θα είναι η μοναδική χώρα που θα αποκτήσει τουρισμό από το πουθενά. Εχουν προηγηθεί άλλες επτά περιπτώσεις, οι οποίες μάλιστα είναι περιζήτητες από τον κόσμο στα τουριστικά γραφεία.

ΓΕΣ: "Φωτιά και ατσάλι" στην ΤΑΜΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" από Έλληνες και Αμερικανούς πεζοναύτες - ΦΩΤΟ

Υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας προς επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών της άσκησης επέδειξαν ελληνικές και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην άσκηση ΤΑΜΣ που έλαβε χώρα στον Βόλο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΣ:

Από 28 Δεκεμβρίου 2018 έως 10 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, η διμερής ΤΑΜΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2019», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» και αμερικανών πεζοναυτών της 22 Marine Expeditionary Unit (MEU).

Διεθνή ΜΜΕ για πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: Οι Έλληνες εθνικιστές παραιτούνται – Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης

Πρώτη είδηση οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ – Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ φιλοξενούν εκτενή αφιερώματα για την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, αλλά και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ψηλά “παίζει” στα διεθνή ΜΜΕ η παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.
“Ο δεξιός υπουργός Άμυνας της Ελλάδας παραιτήθηκε την Κυριακή (σ.σ. 13.1.2019) διαμαρτυρόμενος για μια συμφωνία που τερματίζει την μακροχρόνια διαμάχη με την Μακεδονία για το όνομά της, ρίχνοντας σύννεφα στο μέλλον της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν τις εκλογές”, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Καιρός - Έκτακτο δελτίο - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα (14/01) - Πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρός παγετός θα συνθέσουν το σκηνικό - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ - Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική
Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει (ξανά) τη χώρα από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Κυριακή (13/01) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μέχρι και το πρωί της Τετάρτης (16/01). 

Έφυγε ο Καμμένος… Ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας

Δραματικές οι πολιτικές εξελίξεις στην ελληνική Κυβέρνηση μετά την παραίτηση Καμμένου – Δεχτή η παραίτηση από τον Αλέξη Τσίπρα – Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης – Νέος υπουργός Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας και την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση.
Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου».