Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

1821: Το «γονίδιο της μάχης» των Ελλήνων που άφησε εμβρόντητους τους Γερμανούς

Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής του ξένου τύπου για τις αρετές των Ελλήνων μαχητών

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο δυστυχώς δεν θα το δούμε στην Επιτροπή 2021. Μία αδιαμφισβήτητη αλήθεια για την Εθνεγερσία, διότι δεν προκύπτει από ελληνικές πηγές, από έλληνες ιστορικούς ή τα απομνημονεύματα κάποιου μαχητή το 1821, αλλά από τους Γερμανούς!

Πρόκειται συγκεκριμένα για ιστορικό ντοκουμέντο από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων της εποχής, τα οποία έχουν ως πηγή αυτόπτες μάρτυρες, Γερμανούς εθελοντές, που συμμετείχαν στις μάχες!

Πώς ισοπεδώνεις το εθνομηδενιστικό αφήγημα για το 1821

Βασίλειος Ευσταθίου
Από το pentapostagma

"Θα τιμήσω τον Αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον τυραννικό Οθωμανικό ζυγό, προσπαθώντας ακυρώσω την αποδομητική επιχειρηματολογία των εθνομηδενιστών"

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, θα τιμήσω τον Αγώνα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών ενάντια στον τυραννικό Οθωμανικό ζυγό, προσπαθώντας ακυρώσω την αποδομητική επιχειρηματολογία των εθνομηδενιστών για τα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, που σκοπό έχουν την υποβάθμιση, την υποτίμηση της και τελικώς την πνευματική "βλάβη" στην εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων.

“Η Τουρκία ολοταχώς προς τον Μεσαίωνα”… φτώχεια, ανεργία, κορονοϊός

Στην τακτική του αρθρογραφία στην Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Γράμματα από την Κων/πολη» ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Μπουλέντ Μουμάι περιγράφει με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση στην Τουρκία εν γένει. Με φόντο την ελλιπή διαθεσιμότητα εμβολίων και στην Τουρκία, ο αρθρογράφος, ο οποίος, σημειωτέον, διώκεται εδώ και χρόνια από το καθεστώς Ερντογάν, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων ως υποστηρικτής του κινήματος Γκιουλέν, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«[…] Όσες χώρες αντέδρασαν έγκαιρα και είχαν αρκετά χρήματα στη διάθεσή τους, παρήγγειλαν και

Πρέσβης ε.τ. Μαλλιάς: «Δεν υπάρχει πεδίο συμβιβασμού» με την Τουρκία

Δεν υπάρχει πεδίο συμβιβασμού», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς. Η Τουρκία, συνεχίζει, «κατέχει παράνομα 37% Κύπρου και επίσημα έμπρακτα απειλεί Ελλάδα με πόλεμο (casus belli) αμφισβητώντας εδαφική ολοκλήρωση & κυριαρχία μας.

»Ουδεμία συνθήκη προβλέπει αφοπλισμό. Υπερισχύει Άρθρο 51 Χάρτη ΟΗΕ (δικαίωμα ατομικής/συλλογικής αυτοάμυνας)».

«Αναφέρομαι ειδικά στο υποτιθέμενο θέμα “αποστρατιωτικοποίησης” που θέτει η Τουρκία», σημειώνει σε επόμενο του Tweet.

ΓΕΕΘΑ: «Κόβουν την ανάσα» πλάνα από άσκηση Ελλήνων κομάντο με αποβατικό Zubr(Βίντεο - Φωτο)

Την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα επέδειξαν οι δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σε προγραμματισμένη εκπαίδευση που διεξήχθη σε περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.

Οι ελληνικές επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις κλήθηκαν να εκτελέσουν μια σειρά δύσκολων αντικειμενικών σκοπών, χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητές τους, ενώ συμμετείχε ακόμα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, όπως παρουσιάζουν τα εντυπωσιακά πλάνα που δημοσιεύθηκαν.

ΥΦΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι χώρες δικαιούνται να καθορίζουν τα χωρικά ύδατα και τις ΑΟΖ τους σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία σε διάλογο μεταξύ τους, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, δήλωσε κατά την ενημέρωση Ρώσων δημοσιογράφων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα μας, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό, σύμφωνα με ενημέρωση της ρωσικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, «βασιζόμαστε στο ότι οι χώρες δικαιούνται να καθορίζουν τα χωρικά ύδατα και τις ΑΟΖ τους σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της Σύμβασης» και προσθέτει πως «αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε στους Έλληνες και τους Τούρκους εταίρους μας».

Λιβύη: Απόφαση Δικαστηρίου ακυρώνει το τουρκολυβικό μνημόνιο

Ανυπόστατες οι συμφωνίες μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας

Η απόφαση του Λιβυκού Δικαστηρίου που ακυρώνει το τουρκολυβικό μνημόνιο, όπως τη δημοσιεύει το infognomonpolitics.gr.

Ακολουθεί η απόφαση του δικαστηρίου:

Κράτος της Λιβύης

Ανώτατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης

Εις το Όνομα του Πολυελέου και Οικτίρμονος Θεού

Εν ονόματι του Λαού

Το Τμήμα Διοικητικών Υποθέσεων του Εφετείου της Al-Bayda, στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα

Η θεραπεία του κορονοϊού υπάρχει ήδη στην Ελλάδα… από την αρχαιότητα;

Ως φάρμακο αλλά και ισχυρό δηλητήριο ήταν γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων η κολχικίνη, η φυσική τοξική ουσία που αποτελεί το νέο «όπλο» κατά του κορονοϊού. Αρχαίοι Έλληνες είχαν διαπιστώσει ότι το φυτό Colchicum autumnale, απ’ όπου παράγεται η κολχικίνη, ήταν πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και των ρευματισμών, γι’ αυτό και το ονόμασαν «η ψυχή των αρθρώσεων». Για τη δηλητηριώδη δράση της κολχικίνης έγραψε ο Θεόφραστος, μαθητής του Αριστοτέλη, ο οποίος στο έργο του «Περί φυτών ιστορία», την περιγράφει ως ένα θανατηφόρο δηλητήριο με καθυστερημένη έναρξη δράσης.

Όπως εξηγεί η Δρ Διαμάντω Λάζαρη, καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, του Τμήματος

“Μπλόκο” Βουλγαρίας στη συμφωνία Σκοπίων – Frontex λόγω της (ψευδο)γλώσσας…

Οι Βούλγαροι αρνούνται να υπογράψουν την συμφωνία Σκοπίων – Frontex λόγω της ψευτομακεδονικής γλώσσας! Αυτό που είχε δεσμευθεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, το κάνει η Βουλγαρία. Την αποκάλυψη μάλιστα την έκανε ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος των Σκοπίων, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκολα Ντιμίτροφ.

Η συμφωνία λοιπόν Σκοπίων – Frontex δεν προχωρά, διότι πρέπει να υπογραφεί και στην ψευτομακεδονική γλώσσα. Την οποία φυσικά η Βουλγαρία έχει διαμηνύσει ότι δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται. Άρα, δεν υπογράφει την σύμβαση με αποτέλεσμα η Frontex να μην έχει δικαιοδοσία, θεσμικά τουλάχιστον, στα σύνορα των Σκοπίων.