Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Νίκολα Τέσλα (1856 – 1943)

Ο σέρβος φυσικός και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο χωριό Smiljan, στην επαρχία Lika της Κροατίας. Εκεί ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πολυτεχνικό σχολείο του Γκρας και τις ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Εργάστηκε ως ηλεκτρικός μηχανικός στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1884. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε δίπλα στον Τόμας Έντισον, βελτιώνοντας πολλές από τις εφευρέσεις του. Όμως, οι διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν σύντομα στο χωρισμό τους.

«Οι εξωγήινοι μπορεί να ζουν ανάμεσά μας στη Γη» - Τι υποστηρίζει η πρώτη Βρετανίδα αστροναύτης που συμμετείχε σε διαστημική αποστολή το 1991

Η πρώτη Βρετανίδα αστροναύτης Έλεν Σάρμαν σε συνέντευξή της ισχυρίζεται πως υπάρχουν εξωγήινοι και είναι πιθανό μάλιστα να ζουν ανάμεσά μας στη Γη.

Μιλώντας στο Observer Magazine η αστροναύτης είπε: «Υπάρχουν δισεκατομμύρια αστέρια στο σύμπαν και πρέπει να υπάρχουν και διαφόρων ειδών είδη ζωής».

Σύμφωνα με την ίδια, μπορεί οι εξωγήινοι να μην είναι πλασμένοι από άνθρακα και άζωτο, όπως οι άνθρωποι και γι' αυτό να μην μπορούμε να τους δούμε.

Αδιανόητο κήρυγμα από Μητροπολίτη Αλ/πόλεως: «Θα δώσουμε συζύγους στους μετανάστες & θα αλλάξουμε Ιστορία & σύμβολα»

Αδιανόητο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Αλ/πόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμο αυτό το οποίο επέλεξε να κάνει την Κυριακή 29/12/2019 όπως αναφέρει το evros-news.gr

Σε αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως «Θα δώσουμε συζύγους στους μετανάστες & θα αλλάξουμε Ιστορία & σύμβολα».


Σε αυτό, ο Σεβασμιότατος απευθύνει «συστάσεις και προτροπές» σε όσους αντιδρούν ή εκφράζουν φόβους για αλλοίωση της πατρίδας μας από την παρουσία και εγκατάσταση χιλιάδων αλλοεθνών, πως θα πρέπει να… αλλάξουν απόψεις και μυαλά.

Αποκαλυπτικό: Αυτούσιο το Άρθρο 10 για την ασφάλεια του EastMed (Bίντεο)

«Έπεσαν» το απόγευμα της Πέμπτης (02/01) στην Αθήνα οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, σε μια χρονική συγκυρία, όπου έχει κορυφωθεί η τουρκική προκλητικότητα.

Ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ και απεσταλμένος στην Αθήνα Χρίστος Χαραλάμπους, αποκαλύπτει το Άρθρο 10 της συμφωνίας, που αφορά στην ασφάλεια του αγωγού.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προειδοποιεί: Ακρως επικίνδυνο για την υγεία το τζάκι

Με μία ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση τζακιού. Όπως αναφέρει:
«Καθώς διανύουμε περίοδο με αρκετό κρύο πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε το τζάκι για να ζεσταθείτε, είτε γιατί θέλετε να απολαύσετε μία αίσθηση θαλπωρής (να δώσετε μία νότα γραφικότητας στη ζωή σας), είτε γιατί σας είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή θέρμανσης.
Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει!
Η καύση ξύλου εκλύει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον (στον αέρα) μεγάλες ποσότητες πολυκυκλικών αρωματικών

Εγκαταλείπουν όπλα & τανκ οι φιλότουρκοι του GNA – Αιγύπτιος Αξιωματούχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία!

Σε πανικό βρίσκονται οι φιλότουρκοι στην Λιβύη, καθώς εγκαταλείπουν τα όπλα τους και τα τανκ τους, με τις δυνάμεις του LNA να τα καταλαμβάνουν.


Η προέλαση του Χαφτάρ συνεχίζεται, ενώ την ίδια στιγμή, Αιγύπτιος Αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα Independent Arabia, ότι εάν τολμήσει η Άγκυρα εισβολή στην Λιβύη, τότε το Κάιρο θα απαντήσει δυναμικά.
Τι σημαίνει η διπλωματική απάντηση του Αξιωματούχου; Ότι ο Σίσι θα στείλει μαχητικά και στρατό ξηράς για να σταματήσει τους Τούρκους.