Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Τα Ημερολόγια Πολέμου του Ναυτικού των ΗΠΑ έχουν αποδείξεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 

(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ο Σάββας Κοκτζόγλου έκανε έρευνα στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ. Μαζί με τον Ρόμπερτ Σενκ έγραψαν ένα βιβλίο που θεωρείται αμερόληπτη ιστορική μελέτη

Βίντεο ομιλίας Γεώργιου Φίλη & Δημήτρη Σταθακόπουλου για το ΕΛΙΣΜΕ "Ο Πόλεμος στην Ουκρανία Τελειώνει. Ο Πόλεμος στην Ευρώπη Αρχίζει; Ο Ρόλος της Τουρκίας""

 


Το θέμα της ομιλίας είναι "Ο Πόλεμος στην Ουκρανία Τελειώνει. Ο Πόλεμος στην Ευρώπη Αρχίζει. Ο Ρόλος της Τουρκίας"

Η προσωπική διπλωματία του Κυριάκου – Δεν διδάχθηκε από τα λάθη του

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΑΡΚΑ

Ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας είναι χρησιμότατος ακόμα και σε ώρες έντασης, αλλά η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν της 13ης Μαρτίου διεύρυνε το ελλειμματικό ισοζύγιο δυνάμεων σε βάρος της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός κακώς επικρίνεται κατά καιρούς από την αντιπολίτευση για την άσκηση “μυστικής” διπλωματίας. Η χειρότερη πραγματικότητα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα διαφημίζει ότι πάντα συμβουλεύεται τη γνώμη των ειδικών, ασκεί –ειδικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις– προσωπική διπλωματία σε απόσταση από το υπουργείο Εξωτερικών και τα επιφανή στελέχη της παράταξης.

Το ξέπλυμα της τουρκικής εισβολής πήρε νέες διαστάσεις

 

 Άριστος Μιχαηλίδης   

Εσύ, καημένε, απορείς που τόσοι πολλοί πετάγονται στις συζητήσεις των ημερών και προβάλλουν ένα σωρό ανοησίες μόνο και μόνο για να ξεπλύνουν την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Γιατί απορείς; Εδώ Ελληνοκύπριοι και επίσημο κυπριακό κράτος ξεπλένουν την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με επιπολαιότητα που θα ζήλευε η κάθε προπαγανδιστική μηχανή όλων των εισβολέων ανά τους αιώνες. 

Περί εθνικισμού και άλλων… «δαιμονίων»

 

Σημαία των Κοζάκων της Ζαπορίζια

του Κώστα Χατζηαντωνίου

Να λοιπόν που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η γενναία αντίσταση του ουκρανικού λαού μπορεί, πέραν των άλλων, να γελοιοποιήσει μερικές από τις κυρίαρχες μέχρι πρότινος ιδεολογικές προκαταλήψεις, τόσο της ρωσολατρείας όσο και της ρωσοφοβίας.

Φιάσκο με τις LCS: «Το U.S Navy θέλει να αποσύρει πολλά πλοία κλάσης Freedom»

 

Σε απόλυτο φιάσκο φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση των πλοίων τύπου LCS (Littoral Combat Ships) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το U.S Navy θέλει να αποσύρει από την ενεργό υπηρεσία από οκτώ έως δέκα πλοία κλάσης Freedom, παρά το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις μονάδες επιφανείας είναι σχεδόν ολοκαίνουριες.

Γιατί οι “αγαπημένοι” μας σύμμαχοι και εταίροι δεν ζητούν από την Τουρκία να στείλει τους S-400 στην Ουκρανία; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Η κουβέντα του Προέδρου του Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας εγκληματίας πολέμου, θα καθορίσει από εδώ και πέρα και τις κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων χωρών, για τον τρόπο αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής εναντίον της Ουκρανίας.

Η είδηση της χρονιάς

 



Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για το φλέγον ζήτημα των υδρογονανθράκων και της αξιοποίησής τους, από την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης μεγάλου τμήματος του πληθυσμού λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακραίας αύξησης του ενεργειακού κόστους, οι περισσότεροι εστίασαν ακριβώς σε αυτό. Λογικό. Αυτό καίει τους πάντες αυτή τη στιγμή.

Ούτε Φόβος, Μήτε Ελπίδα

 

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και το γεύμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ανησυχεί ορισμένους συμπατριώτες μας. Δικαίως. Δεν υπάρχει όμως ούτε φόβος μη τυχόν και γίνουν αποδεκτά αιτήματα της «αναθωρητικής» Τουρκίας – υπό την έννοια της αποδοχής παραλόγων αιτημάτων για τα Ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά μήτε ελπίδα βελτιώσεως των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που ευρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, εξ αιτίας των Τουρκικών αξιώσεων εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. 

 Του Κώστα Κόλμερ

Ναρκοθετοῦμε τό ἐθνικό μας συμφέρον πιό πολύ ἀπό ὅ,τι οἱ Οὐκρανοί τό Κίεβο!

 

Στό στόχαστρο τῆς Πολιτείας, μετά τήν Μόσχα, καί τό Πεκῖνο – Τί σημαίνει ἡ ἀκύρωσις τῶν σχεδίων τῆς Cosco γιά τό λιμάνι τοῦ Πειραιᾶ

Τοῦ Μανώλη Κοττάκη

ΗΤΑΝ πολύ σοφή ἡ κίνησις τοῦ Συμεών Τσομώκου νά μεταφέρει τούς Δελφούς στήν Οὐάσιγκτων. Πιό συγκεκριμένα, τό γνωστό καί ἐπιτυχημένο πλέον Οἰκονομικό Φόρουμ φέτος μετακόμισε γιά λίγο ἀπό τό γνωστό Μαντεῖο στήν ἀμερικανική πρωτεύουσα. Εἶχαν ἔτσι τήν εὐκαιρία ὅλοι οἱ βουλευτές, ὅλα τά στελέχη τῶν κομμάτων, ὅλοι οἱ ἐμπειρογνώμονές μας καί βεβαίως τά μέλη τοῦ ὑπουργικοῦ συμβουλίου πού παρέστησαν, νά ἀποκτήσουν ἀπό πρῶτο χέρι μιά ἰσχυρή γεύση τῆς ἀτμόσφαιρας πού ἐπικρατεῖ στίς Ἡνωμένες Πολιτεῖες τόσο γεωπολιτικά μετά τήν ρωσσική εἰσβολή στήν Οὐκρανία ὅσο καί ἐθνικά, εἰδικά στό σκέλος τῶν ἑλληνοτουρκικῶν σχέσεων. Οἱ ὁμιλίες πού ἐκφωνήθηκαν στό Οἰκονομικό Φόρουμ ἦσαν ἀποκαλυπτικές.

ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ. ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ

 

Του Παντελή Σαββίδη
1.-Οι ΗΠΑ είναι μια δύναμη που, όσο και να σας φαίνεται παράξενο, ετεροπροσδιορίζεται. Θέλουν έναν εχθρό. Και, μάλιστα, ανατολικό. Διότι ο ανατολικός πολιτισμός είναι διαφορετικός απο τον δικό τους. Ο εχθρός τους βοηθάει να προβάλλουν την αίσθηση, ή ψευδαίσθηση, ό,τι θέλετε παίρνετε, ενός ανώτερου πολιτισμού στην βάση της ελευθερίας. Είναι το American Dream το οποίο τους επιφέρει και κέρδη. Επιρροής και κατ επέκτασιν και οικονομίας.

Το δεύτερο λάθος του Φουκουγιάμα

 

Του Pankaj Mishra

"Οι δημοκρατίες αίρονται στο ύψος της στιγμής που ζούμε", ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, την ώρα που ο πρόεδρος του Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυε τον άθλιο πόλεμο του κατά της Ουκρανίας. Ο Φράνσις Φουκουγιάμα ηγείται μιας ομάδας σχολιαστών που ισχυρίζονται ότι το "πνεύμα του 1989" έχει επιστρέψει και πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες, σε παγκόσμια κλίμακα, μιας "νέας γέννησης της ελευθερίας".

Η Ρωσία απειλεί ανοιχτά τη Βοσνία εάν σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

 

Ο Ρώσος πρέσβης  στο κανάλι «Federalna» απείλησε τη Βοσνία με 'ουκρανοποίηση' εάν σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ


Μάρτιος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Καθώς μαίνεται ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η οποία  εκδήλωσε την επιθυμία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δέχθηκε απειλή από τη Ρωσία.

Ισραηλινός πολιτικός προτείνει την αγορά ελληνικών νησιών ως καταφύγια σε περίπτωση πολέμου

 

Η αγορά ελληνικών νησιών θα πρέπει να διερευνηθεί ως επιλογή για την απομάκρυνση Ισραηλινών πολιτών σε καταστάσεις καταστροφής ή πολέμου, υποστήριξε Ισραηλινός πολιτικόςAP Photo/Thanassis StavrakisΈνας Ισραηλινός πολιτικός, εκπρόσωπος του κόμματος του υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, προτείνει να αγοράσει το Ισραήλ ελληνικά νησιά που θα λειτουργήσουν ως καταφύγιο, σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί πυρηνική επίθεση από το Ιράν.

Πόλεμος στην Ουκρανία, 23η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

 

Τουλάχιστον 816 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Κατά τις ουκρανικές αρχές, 130 άτομα έχουν διασωθεί από το θέατρο-καταφύγιο που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, με την επιχείρηση διάσωσης να συνεχίζεται. Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις με νέους στόχους στο Λβιβ, αλλά και πλήγματα σε Κίεβο, Χάρκοβο και άλλες πόλεις.

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Μια καλύτερη συμφωνία με την συνέχιση των επιχειρήσεων επιδιώκει η Ρωσία

 

Μια καλύτερη συμφωνία με την συνέχιση των επιχειρήσεων επιδιώκει η Ρωσία δηλώνει ο Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος Ο Κος Δεσποτόπουλος τονίζει ότι υπάρχει πίεση για μια συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας αποδεκτή και εφαρμόσιμη από όλες τις πλευρές αλλά είναι γεγονός ότι η Ουκρανική ηγεσία δεν μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε Ρωσική πρόταση αυτή την στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος να μην εφαρμοστεί από του Ουκρανούς μαχητές στο πεδίο και η κατάσταση να χειροτερέψει πολύ

Special Edition: Ο Γιώργος Φίλης αναλύει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, Γιώργος Φίλης, μας δίνει μία σαφή εικόνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναλύει τις συνέπειες του στην ευρύτερη περιοχή.

Κ. Μητσοτάκη, ο Ερντογάν σας χρησιμοποίησε

 

Σάββας Καλεντερίδης: Κ. Μητσοτάκη, ο Ερντογάν σας χρησιμοποίησε! Τούρκοι δημοσιογράφοι γράφουν αυτά που δεν γράφουν Έλληνες.

Τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν καυτηρίασε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM.

Σταματήστε να είστε οι χρήσιμοι… ηλίθιοι!

Δρίβας Αλ.: Ο Ζελένσκι αυτοαναιρείται στα διαγγέλματά του / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο Αλέξανδρος Δρίβας, διεθνολόγος, μέλος ΑΗΕΡΑ Σόλων HJ04, μέλος Ομάδας Θαλάσσιας Στρατηγικής στο ΕΛΙΣΜΕ, συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (17-03-2022 / flash994.gr).