Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Hellas Sat: Ανανέωση της συμφωνίας μέχρι το 2041

Aνακοινώθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας Ανανέωσης της Εξουσιοδότησης Χρήσης της Γεωστατικής Τροχιακής θέσης των 39 ο Ανατολικά, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hellas Sat Consortium Ltd.
Με τη Συμφωνία αυτή, η Κυπριακή Δημοκρατία αδειοδοτεί την HellasSat με τα δικαιώματα που κατέχει στην τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά, παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες με επιπλέον δορυφορικές υπηρεσίες μέσω της ενεργοποίησης επιπρόσθετου φάσματος εκπομπής που έχει καταχωρήσει η Κύπρος στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Η ψηφιακή οικία του Διονύσου


Το Μουσείο του Λούβρου απευθύνθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τη δημιουργία μιας ψηφιακής αναπαράστασης της «Οικίας του Διονύσου» στην Πέλλα, με σκοπό την ένταξή της στη μεγάλη έκθεση «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η αρχαία Μακεδονία».

Είναι η πρώτη φορά που ένα ψηφιακό έκθεμα εντάσσεται ισότιμα με τα μουσειακά αντικείμενα σε περιοδική έκθεση του Μουσείου του Λούβρου και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της έκθεσης.

Ο ρωμαϊκός θησαυρός της οδού Beau

O Θησαυρός της οδού Beau είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός αρχαίων νομισμάτων που βρέθηκε ποτέ στην Μ. Βρετανία. Χιλιάδες νομίσματα είναι ενωμένα μεταξύ τους και οι ερευνητές στα εργαστήρια του Βρετανικού Μουσείου ακολουθούν ειδική διαδικασία για την εκσκαφή τους. Ο θησαυρός δεν είναι απλώς μια τεράστια μάζα αναμεμειγμένων αρχαίων νομισμάτων, αλλά στην πραγματικότητα αποτελείται από τουλάχιστον έξι ξεχωριστούς σάκους. 

Λήξη της ανασκαφικής έρευνας στη θέση Ερήμη-Λαόνιν του Πόρακου Κύπρου

Εργαστηριακό σύμπλεγμα της Πρώιμης μέχρι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού αποκάλυψαν οι φετινές ανασκαφές του Τμήματος Αρχαιοτήτων στη κορυφή του λόφου (Area Α) της θέση Ερήμη-Λαόνιν του Πόρακου, που διενεργήθηκαν από την ιταλική Αρχαιολογική Αποστολή Universita degli Studi di Firenze.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, η κτιριακή αυτή εγκατάσταση καλύπτει έκταση 20Χ20 μ., η οποία βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Σκόπια: Σερβία και Βουλγαρία αρνούνται να δώσουν αντίγραφα των χρυσών προσωπίδων

Ιούλιος , 2012.
Η Σερβία και η Βουλγαρία αρνήθηκαν στα Σκόπια να δώσουν αντίγραφα των μοναδικών χρυσών αντικειμένων που βρέθηκαν στην νεκρόπολη της Αχρίδας, στην Τρεμπένιστα, τα οποία φυλάσσονται στο Βελιγράδι και στη Σόφια.



Κανένα από τα δύο μουσεία δεν συναίνεσε στο αίτημα των Σκοπίων, αίτημα που κατέθεσε πριν ένα χρόνο προς το Εθνικό Μουσείο του Βελιγραδίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Ινσταμπούλ αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη η Όλγα Κεφαλογιάννη!!!

Ακόμα δεν ξεκίνησε η ..υπουργική καριέρα της κας. Όλγας Κεφαλογιάννη στην νέα κυβέρνηση και η Υπουργός Τουρισμού αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη …Ινσταμπούλ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ανταποκρίτρια της Hürriyet Daily News, προσφέροντας ρεσιτάλ ..ελληνοτουρκικής φιλίας …


Η νέα Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το σύγχρονο τουρκικό κράτος...καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν τη χώρα μας!

Δ. Χριστόφιας: Δεν έχουν καμία θέση οι Έλληνες στην Κύπρο!!!(Βίντεο)

Φωτιές άναψε ο Δ. Χριστόφιας με δηλώσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο«Να φύγουν οι αδερφοί μας οι Έλληνες από την Κύπρο» ζήτησε μεταξύ άλλων, σε διάγγελμα του προς το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θέλει μια πολυπολυτισμική Κύπρο ως κομμουνιστής και διεθνιστής που είναι, στην οποία θα είμαστε όλοι αφέντες.
Φαίνεται δεν απασχολεί κανέναν το γεγονός πως κάποιοι Ελληνοκύπριοι ίσως χάσουν τα σπίτια τους από τους Τούρκους - απλούς ανθρώπους που αγωνίζονται!

ΑΟΖ και πρωθυπουργική δέσμευση

Του Ν. Λυγερού


Είχαμε βέβαια την προγραμματική σύγκλιση, όπου ήταν γραμμένη η συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη της ΑΟΖ, αλλά ο καθένας μας μπορούσε με επιφυλακτικότητα να θεωρήσει ότι ήταν απλώς μια διπλωματική έκφραση από την τρικομματική κυβέρνηση. Τώρα όμως με τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων, έχουμε στην ουσία μια πρωθυπουργική δέσμευση, η οποία δεν ήταν μόνο μια αναφορά στο γραπτό κείμενο, αλλά και μια επισήμανση δίχως διπλωματικό ύφος, διότι η επιλογή της λέξης σύντομα, που μάλιστα έγινε δύο φορές, δεν ήταν απαραίτητη. Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε: «Μπορεί να φαίνονται συνοπτικά, αλλά και τα τέσσερα αυτά σημεία ανοίγουν νέους δρόμους για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Σε πλήρη διάλυση η Πυροσβεστική

Σε πλήρη διάλυση η Πυροσβεστική
Απίστευτες προχειρότητες, ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ακόμα και παντελής ανυπαρξία συντήρησης των οχημάτων συνθέτουν το σκηνικό το φετινής αντιπυρικής περιόδου!Οι καταγγελίες αξιωματικών, ακόμα και απλών πυροσβεστών δεν σταματούν, για την κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μάλιστα στην καρδιά του θέρους. Το πρώτο λάθος που τονίζουν αρκετοί αξιωματικοί είναι η πρωτοφανής στα χρονικά, παραδοχή ουσιαστικά της ακεραιότητας των διαγωνισμών του Δημοσίου για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, που σαν αποτέλεσμα είχε από την προ-προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποταθεί και πάλι πρωτοφανώς στον Νατοϊκό οργανισμό της NAMSA για την διαχείριση του ζητήματος.

Νέο «ΌΧΙ» Εισαγγελέων στην δημοσιοποίηση «πόθεν έσχες»

Νέο «ΌΧΙ» Εισαγγελέων στην δημοσιοποίηση «πόθεν έσχες»
Να μη δημοσιοποιούνται τα περιουσιακά τους στοιχεία επιμένουν οι εισαγγελείς, επικαλούμενοι «τη φύση των καθηκόντων τους, η οποία τους τοποθετεί στο κέντρο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των διαδίκων».
Με νέο έγγραφο, αυτή τη φορά, προς το νέο υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητεί ουσιαστικά την εξαίρεση των δικαστικών λειτουργών από την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο του «πόθεν έσχες», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειας τους.

Σεργκέι Στάνισεφ:«Η τρόικα καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας»

Την ανάγκη ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού μνημονίου επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκεί Στάνισεφ εξηγώντας ότι με «δεδομένη την δέσμευση που βλέπουμε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ,η Ευρώπη πρέπει να δώσει στους Έλληνες ελπίδα».  Ο κ. Στάνισεφ κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας για να συμμετάσχει στην εθνική διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε τις νέες ευνοϊκές ισορροπίες που έφερε στην Ευρώπη η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ. Επιπροσθέτως, άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική των «Μερκοζί» αλλά και στην τακτική της τρόικα που «συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι προτεκτοράτο της και οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού  και στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας»

Επεισόδια στις εκλογές στη Λιβύη

Πολλά εκλογικά τμήματα στην ανατολική Λιβύη δεν άνοιξαν σήμερα εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν καλύτερη κατανομή των εδρών της εθνοσυνέλευσης ανάμεσα στις περιοχές, δήλωσαν αξιωματούχοι στη Βεγγάζη.
Τα εκλογικά τμήματα που δεν άνοιξαν βρίσκονται στην Αζνταμπίγια, 160 χλμ νοτιοδυτικά της Βεγγάζης, της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Λιβύης και στις πόλεις

Καθαιρέθηκε ο πρόεδρος του Ρουμανίας

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ψήφισε χθες υπέρ της αποπομπής του προέδρου της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου, πρόταση που είχε φέρει στη Βουλή πριν από δύο ημέρες ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα.

.Σε σύνολο 432 βουλευτών και γερουσιαστών οι 258 υπερψήφισαν την πρόταση για την καθαίρεση του Μπασέσκου, όπως δήλωσε ο Νταν Ράντου Ρουσάνου, γερουσιαστής της κυβερνώσας Ένωσης Σοσιαλιστών Φιλελευθέρων (USL).Θα ακολουθήσει δημοψηφίσματος για την αποπομπή -ή μη-- του Μπασέσκου μέσα σε 30 ημέρες, ενώ -εως ότου γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο πρόεδρος της Γερουσίας Κριν Αντονέσκου.

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο φουλ βάζει τις μηχανές ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό του σε έναν ενιαίο μαζικό αριστερό πολιτικό φορέα, που θα εκφράζει τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκρίθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, η διαδικασία θα γίνει σταδιακά και με σταθερά βήματα. «Αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, στη βάση των κοινών αποφάσεων, της κοινής δράσης και της κοινής παρουσίας. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή απαιτεί τόσο γενναίες αποφάσεις όσο και προσεκτικά, σταθερά βήματα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Μια ελληνική «ελιά» προτείνει ο Βενιζέλος

Μπορεί να εξαφάνισε από τον λόγο του τον όρο «Κεντροαριστερά» που «παραπέμπει στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης», όπως έλεγαν συνεργάτες του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως πρότεινε χθες τη δημιουργία ενός συνασπισμού όμορων με το ΠΑΣΟΚ πολιτικών χώρων στα πρότυπα της ιταλικής «Ελιάς» του Ρομάνο Πρόντι. Αυτό πρακτικά, σημαίνει τη διατήρηση της αυτονομίας, όσο και της «ταυτότητας» κάθε κόμματος, αλλά την εκλογική συνεργασία στο μέλλον, μέσα από διαδικασίες ισότιμου διαλόγου ασφαλώς.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την κυβέρνησή του έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων «απλώνοντας όλο τον τραχανά» όπως σχολίαζε στη βουλή «γαλάζιο» στέλεχος αμέσως μετά την ομιλία του αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα θα κριθούν στο πεδίο της εφαρμογής των εξαγγελιών και στις ισορροπίες εντός της κυβέρνησης.

Νέα μέτρα ζητά η Τρόικα

Ακούνε, κρατάνε σημειώσεις και αποχωρούν. Αυτή είναι η εικόνα η οποία επαναλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις συναντήσεις που έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Άλλωστε εκείνο που μετρά για τους ίδιους είναι τα στοιχεία που συλλέγει καθημερινά το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας που δείχνουν εκτροχιασμό από τους στόχους του μνημονίου. Σε αυτά τα αποτελέσματα θα σταθούν προκειμένου να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης.

Η εκκλησία θέλει το... τάμα της



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Μπροστά αρχίζει να μπαίνει η ανέγερση του «Τάματος του Έθνους» το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με τους ναούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Η Ιερά Σύνοδος μετά από τις πιέσεις δεκάδων Ιεραρχών άναψε το πράσινο φως και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου έργου.

Πολλοί Μητροπολίτες αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων έδωσαν το παρών στην πρώτη γενική συνέλευση του σωματείου «οι φίλοι του Τάματος του Έθνους».

Η ανεργία οδήγησε σε πτώση την Wall

Dow12.772,47-124,20 -0,96%  



  Nasdaq2.937,33-38,79 -1,30%  

H Wall Street χθες
Απώλειες κατέγραψαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow να υποχωρεί πάνω από 100 μονάδες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει θέσεις εργασίας, ωστόσο ο ρυθμός έχει πλέον ξεκάθαρα εξασθενίσει σε σχέση με τους πρώτους μήνες του 2012 ένδειξη ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνει .

Συγκεκριμένα, η οικονομία πρόσθεσε 80.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ο δείκτης ανεργίας – που προκύπτει από διαφορετική έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά – παρέμεινε αμετάβλητος στο 8,2%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 100.000 νέες θέσεις εργασίας με την ανεργία να μην μεταβάλλεται τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία του Ιουνίου ήταν πιο ισχυρά σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενες μήνες. Ωστόσο, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας έχει επιβραδύνει αισθητά σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο όταν η οικονομία δημιουργούσε κατά μέσο όρο 226.000 θέσεις εργασίας τον μήνα.