Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Hellas Sat: Ανανέωση της συμφωνίας μέχρι το 2041

Aνακοινώθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας Ανανέωσης της Εξουσιοδότησης Χρήσης της Γεωστατικής Τροχιακής θέσης των 39 ο Ανατολικά, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hellas Sat Consortium Ltd.
Με τη Συμφωνία αυτή, η Κυπριακή Δημοκρατία αδειοδοτεί την HellasSat με τα δικαιώματα που κατέχει στην τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά, παρέχοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες με επιπλέον δορυφορικές υπηρεσίες μέσω της ενεργοποίησης επιπρόσθετου φάσματος εκπομπής που έχει καταχωρήσει η Κύπρος στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, συνεχάρη την Hellas Sat για τη μέχρι σήμερα επιτυχή της πορεία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δυο πλευρές για τα 20 επιπλέον χρόνια που ανανεώθηκε η σύμβαση.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Hellas Sat Consortium Ltd, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Υπουργό και την Κυπριακή Κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη προς την Εταιρεία και την ανανέωση της αδειοδότησης έως το 2041.
Αφού παρουσίασε την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, τόνισε ότι με τη συμφωνία αυτή με την Κυπριακή Δημοκρατία διασφαλίζονται οι μελλοντικές επενδύσεις και η ανάπτυξη της HellasSat.
Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή ανάλογης συμφωνίας με την Ελλάδα, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αφού διαφορετικά θα χαθούν οι συχνότητες που έχουν καταχωρηθεί όπως έγινε στο παρελθόν όπου χάθηκαν πολύτιμοι σπάνιοι πόροι για την χώρα μας.
Εκτιμάται μάλιστα ότι η ενδεχόμενη συμφωνία θα αποφέρει –εκτός από την παραχώρηση ενός αναμεταδότη- και σημαντικά οικονομικά οφέλη στην Ελληνική Κυβέρνηση, αφού ο άλλος αναμεταδότης που της έχει παραχωρηθεί μπορεί να ενοικιαστεί με μέριμνα της Hellas Sat.

ΠΗΓΗ satleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου