Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Μαραθωνομάχοι: Οι υπεραθλητές της αρχαιότητας

Η εκγύμναση των Αθηναίων από την παιδική ηλικία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της μάχης
Τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα είναι λίγο πολύ γνωστά. Το 490 π.Χ. 10.000 Αθηναίοι και Πλαταιείς συνέτριψαν μια υπερδιπλάσια περσική δύναμη σώζοντας την Αθήνα, τον νεότατο θεσμό της δημοκρατίας και κατ’ επέκταση τον δυτικό πολιτισμό. Όλοι οι μελετητές της περιόδου θεωρούν ότι η νίκη οφείλεται: -στο ευφυές σχέδιο του στρατηγού Μιλτιάδη -στον ανώτερο οπλισμό των Αθηναίων οπλιτών -και στην αποφασιστικότητα που έδειξαν υπερασπίζοντας την πατρίδα τους. Οι περισσότεροι όμως λησμονούν κάτι εξίσου σημαντικό.

Δέσμευση ΕΝΙ για 4 γεωτρήσεις

Πέτρος Θεοχαρίδης 
Από το philenews

Άλλες τέσσερις τουλάχιστον γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προβλέπει το γεωτρητικό πρόγραμμα και οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΕΝΙ, για τις οποίες έδωσε –μέσω του εκτελεστικού της αντιπροέδρου Λάπο Πιστέλλι– τη διαβεβαίωση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη ότι θα υλοποιήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι το όνομα του Λάπο Πιστέλλι, είχε αναφέρει στον ισχυρισμό του ο Κουτρέτ Οζερσάι πως ήταν το άτομο με το οποίο είχαν συνάντηση στη Ρώμη. Κάτι που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την ΕΝΙ μέσω του «Φ».

Τώρα αρχίζουν... όλα! Η ExxonMobil ξεκινά έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν – Σε ετοιμότητα ο αμερικανικός στόλος
Το ενεργειακό… πάρτι στην κυπριακή ΑΟΖ ξεκινά. Το πρώτο ερευνητικό πλοίο της αμερικανικής εταιρείας ExxonMobil, το Med Surveyor αναχώρησε το Σάββατο (17/03) από το λιμάνι της Λεμεσού με κατεύθυνση το Οικόπεδο 10.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal.com επικαλούμενο ενεργειακές πηγές στην Αμερική.
Το άλλο σκάφος, το Ocean Investigator, παραμείνει ακόμη στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε αντίποινα στη Βρετανία: Διώχνει 23 διπλωμάτες από τη Ρωσία - Ο «πόλεμος» Μόσχας-Λονδίνου συνεχίζεται

Τους ανακήρυξε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» - 23 ήταν και οι Ρώσοι διπλωμάτες που είχε απελάσει η βρετανική κυβέρνηση - Αποσύρεται και η άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη - Κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία
Στην πρώτη του επίσημη κίνηση μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανία κατά της Ρωσίας για τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τραγωδία στο Αγαθονήσι: 16 οι νεκροί του ναυαγίου - Τρία ακόμη άτομα αγνοούνται - Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται

Μεταξύ των θυμάτων και πέντε παιδιά - Δείτε τη NAVTEX που εξέδωσε το Ναυτικό της Τουρκίας διεκδικώντας την «πατρότητα» των επιχειρήσεων διάσωσης
Τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειωθηκε σήμερα το πρωί στο Αγαθονήσι.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας είναι και πέντε παιδιά, που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Άλλο επίλυση και άλλο ονομασία - Οι ρωσικές δυσκολίες στη Συρία

Άλλο επίλυση και άλλο ονομασία
Tου Ν. Λυγερού


Στο πλαίσιο του Σκοπιανού υπάρχει μια συστηματική λανθασμένη χρήση της έννοιας της πίεσης και του στόχου της. Αρχικά ακούσαμε ότι δεχόμασταν πιέσεις, έτσι γενικά χωρίς να διευκρινίζουν τον πραγματικό στόχο. Βέβαια στη συνέχεια έγινε κατανοητό ότι ήταν για λόγους προπαγάνδας που δεν είχε γίνει. Η αλήθεια δεν φάνηκε μόνο από τις στρατηγικές αναλύσεις διότι οι επίσημοι φορείς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βγήκαν κι είπαν ότι αυτό που θέλουν είναι μια αμοιβαία λύση. Με άλλα λόγια δεν ασκήθηκε ποτέ πίεση για το όνομα των Σκοπίων και ειδικά για τη χρήση της ονομασίας Μακεδονία.

Η συνέχεια του αγώνα για το Σκοπιανό - Οι αμερικανικές αποφάσεις - Η γερμανική θέση των Ελλήνων

Η συνέχεια του αγώνα για το Σκοπιανό
Tου Ν. Λυγερού


Αυτοί που πιστεύουν ότι θα υπάρξει κορεσμός για το θέμα του Σκοπιανού πρέπει να παραδεχτούν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Τα ιστορικά Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έδειξαν τον δρόμο της αντίστασης διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του όσο και να θέλουν μερικοί να τον πείσουν ότι δεν είναι σημαντικό. Το άλλο που έχει συμβεί είναι ουδέτεροι άνθρωποι πήραν τώρα θέση για την προστασία της ονομασίας της Μακεδονίας.