Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Γ.ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ: Η ιστορία έχει καταγραφεί με μελανά χρώματα και δεν αλλάζει στην συνείδηση του κόσμου.


Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι μια σημαντική ημέρα τόσο από θρησκευτικής όσο και από εθνικής πλευράς. Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Παναγίας και την επέτειο της ενάρξεως του μεγάλου ξεσηκωμού του γένους που οδήγησε στην ελευθερία μας και στην αξιοπρεπή παρουσία του Ελληνικού Έθνους στην σύγχρονη ιστορία της παγκόσμιας κοινωνίας, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό. Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι η ημέρα που αποτελεί ορόσημο και σταθμό στην ιστορία του Ελληνισμού. Είναι μια σελίδα που αποπνέει τόλμη, ηρωισμό και εθνική υπερηφάνεια.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου , με τη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Παλιγγενεσίας , μας υπενθυμίζει ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες συνυφασμένες και φέρνει στη μνήμη μας τους ηρωικούς εκείνους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της απελευθέρωσης της πατρίδας μας μετά από αιώνες σκλαβιάς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



Ο πιο αληθινός πολιτικος λόγος στην ιστορία μας

Ο πιο αληθινός πολιτικος λόγος στην ιστορία μαςΠαιδιά μου!
Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὀποῦ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατούσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δεν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε να φθάσω τὰ ἴχνη τῶν.
Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα να σᾶς ἴδω, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι να σᾶς εἴπω, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος μας καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ’ αὐτὸν ὁ
ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ’ αὐτὰ να κάμομε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα.

Γυναίκες της... «ερωτικής πόλης»

Της Λιάνας Γούτα*

Οι μύθοι της Θεσσαλονίκης μιλούν για την «ερωτική πόλη» και τις όμορφες Θεσσαλονικιές. Συνήθως όμως οι μύθοι είτε απέχουν από την πραγματικότητα είτε μας εγκλωβίζουν σε στερεότυπα. Ενα τέτοιο στερεότυπο φοβάμαι πως αφορά και την εικόνα της σύγχρονης Θεσσαλονικιάς. Το θυμηθήκαμε πριν λίγες μέρες με αφορμή συζητήσεις κι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά το συναντούμε κάθε μέρα με πολλές αφορμές.
Ισως αυτόν το μύθο να είχε στο νου κι ο συγγραφέας και βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης όταν αποδέχθηκε την πρόσκληση να έρθει στην «ερωτική πόλη» καλεσμένος ομάδας γυναικών επιχειρηματιών και μάνατζερ. Εξάλλου, πόσες ευκαιρίες έχει κανείς να συναντήσει γυναίκες μάνατζερ και επιχειρηματίες; Είδος υπό εξαφάνιση ή μάλλον είδος εν ανεπαρκεία.