Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Γ.ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ: Η ιστορία έχει καταγραφεί με μελανά χρώματα και δεν αλλάζει στην συνείδηση του κόσμου.


Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι μια σημαντική ημέρα τόσο από θρησκευτικής όσο και από εθνικής πλευράς. Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Παναγίας και την επέτειο της ενάρξεως του μεγάλου ξεσηκωμού του γένους που οδήγησε στην ελευθερία μας και στην αξιοπρεπή παρουσία του Ελληνικού Έθνους στην σύγχρονη ιστορία της παγκόσμιας κοινωνίας, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό. Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι η ημέρα που αποτελεί ορόσημο και σταθμό στην ιστορία του Ελληνισμού. Είναι μια σελίδα που αποπνέει τόλμη, ηρωισμό και εθνική υπερηφάνεια.
            Σε αυτά τα 400 σκληρά χρόνια σκλαβιάς και εξαθλίωσης οι Έλληνες κράτησαν πολύ καλά μέσα στην ψυχή τους την πίστη σε Θεό και σε πατρίδα. Ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας ,της ορθόδοξης πίστης και την περίσωση του γένους. Δυστυχώς, σήμερα κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι ως πνευματικοί άνθρωποι ,ιστορικοί και διανοούμενοι προσπαθούν να παραποιήσουν συστηματικά την ιστορία υιοθετώντας ποικίλους τρόπους (εκπομπή ΣΚΑΪ) με σκοπό την απαξίωση των ηρώων, χρησιμοποιώντας πολλές φορές υβριστικές εκφράσεις και διαμορφώνοντας μια νέα λογική που θέλει όλους τους ήρωες ως καταστροφείς και εγκληματίες του Ελληνικού έθνους που είχαν προσωπικά συμφέροντα. Όμως πλανώνται οικτρά. Η ιστορία έχει καταγραφεί με μελανά χρώματα και δεν αλλάζει στην συνείδηση του κόσμου έστω και αν κάποιοι προσπαθούν να την φτιάξουν στα μέτρα τους προς ίδιον όφελος.
            Με αφετηρία λοιπόν αυτή την ημέρα που είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής για όλους αυτούς που θυσιάστηκαν και έπεσαν πιστεύοντας στην αξία των ιδανικών της πατρίδας, έχουμε και εμείς ηθική υποχρέωση στηριζόμενοι στις αξίες των προγόνων μας να οδηγηθούμε στην δική μας επανάσταση. Σε αυτή την δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα μας οφείλουμε να διατρανώσουμε όλοι τις αγωνίες μας για μια χώρα που οδεύει προς την καταστροφή, για μια κοινωνία που οδηγείται στην εξαθλίωση, για μια νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία, για ένα περιβάλλον που καταστρέφεται. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε όλοι μας να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να ζήσουμε ειρηνικά προασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες αξίες. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
                                                                                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου