Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος, θα το πληρώσει ακριβά(Βίντεο)

Μάνος Χαραλαμπάκης
Από το in.gr 

Ξεχωριστής σημασίας ο φετινός εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου - Σε διαρκή επιφυλακή όλη τη χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ξεχωριστή σημασία αποκτάει ο φετινός εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου.

Κι αυτό διότι το 2020 οι Ένοπλες Δυνάμεις σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν τεράστιο φορτίο στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας.

Οδηγούμαστε προς τετελεσμένα: Στη δημοσιότητα το σχέδιο της Άγκυρας κατά Ελλάδας-Κύπρου-Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις

Η Άγκυρα εκτιμάται ότι “μαγειρεύει” νέες εξελίξεις στο θέμα της ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο μετά την ίδρυση κέντρου ερευνών ναυτικού δικαίου.

Το κέντρο αυτό έχει μία και μόνο αποστολή, την στήριξη του παράνομου σχεδίου της “Γαλάζιας Πατρίδας” και μιας πιθανής προσπάθειας ανακήρυξης ΑΟΖ εις βάρος Ελλάδος και Κύπρου.

Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, αλλά ιδρύει ξαφνικά ένα κέντρο που θα εξάγει νομικά στηρίγματα στο σαθρό σχέδιο της δήθεν Γαλάζιας Πατρίδας, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες τουρκικές προκλήσεις.

Bloomberg: Η «ντρίπλα» που έκανε η Τουρκία για να αποφύγει τις κυρώσεις της Ε.Ε.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης

«Ντρίπλα», προκειμένου να αποφύγει τις δυσάρεστες επιπτώσεις από ενδεχόμενες κυρώσεις στον ενεργειακό κλάδο, έκανε σήμερα η Τουρκία, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο για τη δυνατότητα μεταφοράς των τουρκικών ενεργειακών εταιρειών στο εξωτερικό.


Οι νέοι κανονισμοί εγκρίθηκαν το πρωί της Παρασκευής από την Εθνοσυνέλευση και λίαν συντόμως αναμένεται να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή.

Εμ. Μακρόν: 15 ημέρες διορία στους μουσουλμάνους να δηλώσουν ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα

Σχέδιο κατά του «ισλαμικού αυτονομισμού» έθεσε σε λειτουργία ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις, έδωσε διορία 15 ημερών στους μουσουλμάνους της χώρας να υπογράψουν διακήρυξη με την οποία αποδέχονται ότι το Ισλάμ είναι απλώς μια θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα, αλλά και να αποκηρύξουν κάθε προσπάθεια ξένης εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας.

Για τον λόγο αυτό προσκάλεσε τους επικεφαλής του CFCM (Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Θρησκείας) για να συζητήσουν το θέμα των ιμάμηδων και της πιστοποίησής τους.

Γιατί δεν προχωράει η αναβάθμιση της εθνοφυλακής ;

Πάει αρκετός καιρός πια, που υφυπουργός Αμύνης έχει γίνει ο κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής. Ένας άνθρωπος για τον οποίο  μας έχουν πει τα καλύτερα λόγια.

 Ένας από τους θετικούς οιωνούς που είχε όταν αναλάμβανε το αξίωμα αυτό, ήταν το όραμα που λέγεται πως είχε για την εθνοφυλακή. 

 Εμείς πιστεύουμε πως το έχει ακόμη, αλλά για κάποιο λόγο βλέπουμε πως δεν προχωρά περαιτέρω αυτή η ιστορία. 

Το νομοσχέδιο δηλαδή που θα προέβλεπε την αναβάθμιση της, δεν προχωρά.