Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ


ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ποιήματα, σκίτσα και διάλογος του Νίκου Λυγερού για το Αρτσάχ

Ακίνητη Αντίσταση

Ακίνητη Αντίσταση έβλεπε
αυτός που δεν κοιτούσε
το βάθος της ιστορίας
κι όμως με αυτόν τον τρόπο
καταφέραμε να ζήσουμε
μέσα στο χρόνο
την ώρα που οι άλλοι
έκλεβαν το χώρο
για να πουν ότι υπάρχουν
μέσα από ένα έγκλημα ειρήνης
που παρέμεινε άγνωστο.

Νέα από τη Σερβία

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΠΕΡ
20/02/2012 Ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας, κ. Robert Kuper, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι στην ημερήσια διάταξη του αυριανού γύρου των διαπραγματεύσεων πρόκειται να βρεθεί το θέμα της εκπροσώπησης της Πρίστινας στις περιφερειακές συναντήσεις και η εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί ως τώρα, όπως και ότι το ζήτημα της περιφερειακής συνεργασίας έχει καθοριστική σημασία, επειδή, όπως ανέφερε, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σ’αυτό. Επιπλέον, ο κ. Kuper είπε πως αύριο, Τρίτη, πρόκειται να γίνει λόγος και για την εφαρμογή της συμφωνίας για την κοινή διαχείριση των συνόρων. «Τώρα πρέπει να στραφούμε προς την εφαρμογή των πολιτικών συμφωνιών, ώστε να μετατραπούν αυτές οι συνομιλίες σε έμπρακτη συνεργασία»,- δήλωσε στο τέλος ο κ. Kuper.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Ο καιρός των αλλαγών ήρθε

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολήθηκα με το να αλλάζω μεμονωμένα μέρη του πολιτικού συστήματος, τώρα ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με αυτό πιο δραστήρια». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος Μεντβέντεφ απευθύνθηκε στους ηγέτες των μη καταγεγραμμένων επισήμως πολιτικών κομμάτων. Η συνάντηση έγινε σήμερα 20 Φεβρουαρίου στη Μόσχα.
Ο αρχηγός του κράτους ήδη κατέθεσε στην Κρατική Δούμα νομοσχέδιο που τροποποιεί τους κανόνες εκλογής της Κάτω Βουλής, καθώς και νομοσχέδια, τα οποία απλοποιούν τη νόμιμη καταγραφή των κομμάτων και προβλέπει απευθείας εκλογές των κυβερνητών. Όλα αυτά είναι η βάση μιας συνολικής πολιτικής μεταρρύθμισης στη χώρα.

Βλαντίμιρ Πούτιν:Το μέλλον του στρατού και η εθνική ασφάλεια

Έως τις εκλογές του προέδρου της Ρωσίας απομένουν δύο εβδομάδες. Αυτή τη Δευτέρα σε μια από τις εφημερίδες εθνικής εμβέλειας δημοσιεύθηκε ακόμη ένα άρθρο του Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ως υποψήφιος πρόεδρος επικεντρώθηκε στα ζητήματα του μέλλοντος του στρατού.
Το έκτο κατά σειρά προγραμματικό άρθρο του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αφιερωμένο στα προβλήματα της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας. Όπως ο ίδιος σημειώνει, «ο κόσμος αλλάζει και σε συνθήκες παγκόσμιων οικονομικών και λοιπών συγκλονισμών πάντοτε υπάρχει ο πειρασμός να λύσεις τα προβλήματά σου εις βάρος του άλλου, μέσω της στρατιωτικής πίεσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να νοιώσει τον πειρασμό λόγω της αδυναμίας μας».

Ο χάρτης του πολέμου στο Ιράν,που μοιάζει αναπόφευκτος.Γιατί οι ΗΠΑ ζητάνε "υπομονή" από το Ισραήλ

Το μόνο που μας έλειπε είναι να ξεσπάσει ένας πόλεμος.Κι όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό. Οι New York Times αποκαλύπτουν ουσιαστικά το ισραηλινό σχέδιο για “χτύπημα” στο Ιράν,επαναλαμβάνοντας βέβαια τις προειδοποιήσεις προς τον πιο στενό σύμμαχο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζουν ως εκτίμηση οι NY.Times:

•Σε περίπτωση που το Ισραήλ αποφασίσει να ξεκινήσει αεροπορικά “χτυπήματα” στο Ιράν, οι πιλότοι του θα πρέπει να πετάξουν πάνω από 1.000 μίλια σ΄ εχθρικό εναέριο χώρο, με ανεφοδιασμό στον αέρα και να βρεθούν αντιμέτωποι με την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν.

Ρωσικοί S-300PMU-2 εγκλώβισαν αμερικανικό UAV - Απειλήθηκε κατάρριψη και κρίση


Πολύ κοντά σε «θερμό» επεισόδιο με την κατάρριψη αμερικανικού UAV από τις συστοιχίες των συριακών ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU-2, φτάσαμε πριν μερικές ημέρες. Όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα το αμερικανικό UAV εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο της Συρίας και ειδικά επάνω από τις περιοχές που μαίνονται οι συγκρούσεις στην περιοχή της Χομς.
Οι Σύροι ζήτησαν την άμεση κατάρριψή του (τις συστοιχίες των S-300PMU2 τις χειρίζονται Ρώσοι «στρατιωτικοί σύμβουλοι»), αλλά όταν η πληροφορίες διαβιβάστηκε στην Μόσχα τα «προϊστάμενα κλιμάκια» δεν έδωσαν το «πράσινο φως» και απλά ενημέρωσαν το υπουργείο Εξωτερικών. Ζητήθηκε τότε άμεσα από την Ουάσιγκτον να αποσύρει το UAV σε διαφορετική περίπτωση θα καταρριπτόταν. Και να μην το ξαναστείλουν.

Με πρώην σοβιετικές δημοκρατίες εξίσωσε την Ελλάδα ο Β.Σόϊμπλε και θέλει ίδιους μισθούς!!!


Με την πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης συγκρίνει την Ελλάδα ο Β.Σόϊμπλε, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερους μισθούς από αυτές τις χώρες όταν οι χώρες αυτές δίνουν λεφτά στην Ελλάδα και την βοηθούν σήμερα, δίνοντας τον τόνο πως σκέφτονται και τις περιμένει την Ελλάδα από αύριο.
Kαι μόνο ο συλλογισμός και η σύγκριση με τις πρώην κομμουνιστικές "δημοκρατίες" είναι ανατριχιαστικός για την Ελλάδα που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος σε έναν σκληρό τριετή εμφύλιο με 100.000 νεκρούς κάι άλλους 100.000 Έλληνες να απαγάγονται ή να καταφεύγουν οικειοθελώς στις χώρες αυτές.

Ανησυχία σε ΗΠΑ για Ελλάδα - Φόβοι για "γεωστρατηγικό εκτροχιασμό" λόγω οικονομίας


Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στα ηγετικά πολιτικά κλιμάκια των Ηνωμένων Πολιτειών για την εξέλιξη της "ελληνικής υπόθεσης" καθώς θεωρούν ότι όσο διαρκεί η εκκρεμότητα ρύθμισης του πακέτου Μνημονίου, PSI, δανειακής σύμβασης, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η Ελλάδα.¨Αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Με σαφή δήλωσή του προέτρεψε το ΔΝΤ, το οποίο έχει εξελιχθεί σε τροχοπέδη της συμφωνίας "να στηρίξει την αναμενόμενη συμφωνία επί των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα" λέγοντας "Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό και δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που αξίζει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και του ΔΝΤ".

Έτσι διασώζονται οι χρεοκοπημένες οικονομίες: Διεγράφησαν τα χρέη των Ισλανδών!!!


Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, σε μία εκπληκτική ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν (και ειδικά όταν πρόκειται για χρέη όπως τόκοι από κεφάλαια που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν όπως στην περίπτωση της Ελλάδας) και όχι με το να φορτωθούν νέα δάνεια.
Την ώρα που στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο 130 δισ. Ευρώ για να φτάσει το 2020 να χρωστά όσα το 2009 (!) η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι με την διαγραφή των χρεών θα επανέλθει στα διακά στην ανάπτυξη το αργότερο σε δύο χρόνια και ότι τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Δύο κόμματα μη εξουσίας Σε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες χαρακτηρίζαμε τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ως κόμματα εξουσίας.

Δύο κόμματα μη εξουσίας
Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newsbomb

Τώρα πλέον όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ούτε μεγάλα είναι, αλλά ούτε  εξουσίας μετά την παραχώρηση της διακυβέρνησης στους Γερμανούς και την τρόικα, με τη ψήφιση του Μνημονίου 2 από 199 βουλευτές.
Οι εκλογές που έρχονται, θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής. Δεν θα διαμορφώσουν τις συνθήκες της μετά την μεταπολίτευση περιόδου, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως θα διαρθρωθεί, με δεδομένη την έωλη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά
και τις συνθήκες πλήρους ρευστότητας και αδιεξόδου για την ίδια τη δομή της ευρωζώνης.
Οι εκλογές που έρχονται θα δείξουν το τέλος του διπολισμού και των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Αυτά έχουν ήδη συμβεί, από τα τέλη Νοεμβρίου, με την συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά δεν έχουν διαπιστωθεί και εμπεδωθεί μέσα από την κάλπη. Ας μην αγνοούμε το γεγονός ότι οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, συνέβησαν το φθινόπωρο του 2009. Έναν …αιώνα πριν δηλαδή σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Αυστραλία: Δεν αναγνωρίσαμε «Μακεδονία»

Μέσω ομογενειακής εφημερίδας η αυστραλιανή κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει τέλος στη φημολογία ότι έχει αλλάξει η στάση της χώρας απέναντι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να πείσει ότι η χώρα θα ακολουθήσει την πολιτική των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι Αυστραλοί δέχθηκαν να εγκαταλείψουν το «Σλαβομακεδόνες» στην περιγραφή των Σκοπιανών που ζουν στη χώρα και να υιοθετήσουν το «Μακεδόνες»…
Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, μια διευκρίνιση που κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι Σκοπιανοί πανηγύριζαν και προσπάθησαν να εμφανίσουν την υπόθεση ως αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την Αυστραλία.

«Έλληνες πολεμάτε, αδέλφια μη λυγάτε»

«Έλληνες πολεμάτε, αδέλφια μη λυγάτε»
Πανό με περιεχόμενο στήριξης στην χώρα μας «σήκωσαν» οπαδοί στο κυπριακό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα στους αγώνες Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια-Ολυμπιακός Λευκωσίας.  
Τα πανό ήταν γραμμένα τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ελληνικά. «Solidarith with Greek people» (Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό), « People should not be afraid of their government Goverments should be afraid of their people» (ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται την κυβέρνηση, αλλά οι κυβερνήσεις τον κόσμο) και «Έλληνες πολεμάτε, αδέλφια μη λυγάτε» ανέγραφαν τα πανό, στον αγώνα Ομόνοια- Ολυμπιακός Λευκωσίας.
Στον αγώνα Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ τα πανό ανέγραφαν «Κράτα μαμά, περήφανη ξανά» και «θάνατος στους τραπεζίτες, λευτεριά στην Ελλάδα».

Σε ποια υπουργεία θα γίνουν απολύσεις

Σε ποια υπουργεία θα γίνουν απολύσεις
Σχέδιο απολύσεων για το 3% των υπαλλήλων κάθε υπουργείου εξετάζει η κυβέρνηση, στα πλαίσια του σχεδίου μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, μετά την κατάργηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αλλά και αυτοτελών υπηρεσιών, το προσωπικό θα απολυθεί, ενώ μετά από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες, θα προκύψει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 15.000 απολύσεις εντός του έτους προβλέπει την «οριζόντια περικοπή» κατά μέσο όρο 3% των μόνιμων και των εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, αλλά και στα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει.

Στην δημοσιότητα τα 77 κλεμμένα εκθέματα

Στην δημοσιότητα τα 77 κλεμμένα εκθέματα
Η Αστυνομία ολοκλήρωσε την μέτρηση των κλεμμένων εκθεμάτων μετά την ληστεία της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συνολικά εκλάπησαν 77 αντικείμενα, για τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Σε συνέχεια των από 17.02.2012 Ανακοινώσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες και περιγραφές των εβδομήντα επτά (77) αρχαίων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν το πρωί την ιδίας ημέρας από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Αναδρομικά από 1ης Γενάρη το μαχαίρι και... Από τις συντάξεις του Ιουνίου και σε οκτώ δόσεις οι περικοπές

Τρία μαξιλαράκια, ώστε να μη μειωθούν πέρα από κάποιο όριο οι επικουρικές συντάξεις προκαλώντας στρεβλώσεις σε ορισμένες κατηγορίας προβλέπει το υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο, με αλλαγές που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή.

Η παρακράτηση τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές θα γίνει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου σε 8 ισόποσες δόσεις , αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Ιουνίου η οποία καταβάλεται στις 22 Μαϊου.

Μας είχαν πάντα μεγάλη αγάπη... Η Ολλανδία ξεσπαθώνει κατά της Ελλάδας στο Eurogroup

Λίγο μετά τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ ο οποίος ζήτησε από τις Βρυξέλλες την εγκατάσταση μιας μόνιμης τρόικας στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για άκρως σκληρή στάση της ολλανδικής πλευράς στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία αρνείται να υπογράψει οτιδήποτε πέρα των ήδη συμφωνηθέντων για την Ελλάδα και σε περίπτωση που η χώρα μας εφαρμόσει «κατά γράμμα» τις δεσμεύσεις της.

"Φταίνε οι Γερμανοί και οι Γάλλοι"



Η βρετανική εφημερίδα Independent θεωρεί υπαίτιες για την ελληνική κρίση τη Γαλλία και τη Γερμανία "που πίεζαν την Ελλάδα να αγοράζει εξοπλιστικά προγράμματα μεγαλύτερα από το πορτοφόλι της". Η εφημερίδα έχει τον τίτλο: ''Γαλλία και Γερμανία ευθύνονται για την κρίση της Ελλάδας'' και στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ενώ αναμένεται η έγκριση για το νέο πακέτο στήριξης, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι φωνές που κατηγορούν τις δύο χώρες, Γερμανία και Γαλλία, για την κατάσταση στην Ελλάδα, αφού οι δαπάνες για τους αμυντικούς εξοπλισμούς που αγόραζαν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από Βερολίνο και Παρίσι, ήταν δυσβάσταχτες.

Ποιοι θέλουν νέο ξεριζωμό από την μητέρα Ελλάδα

Ποιοι θέλουν νέο ξεριζωμό από την μητέρα Ελλάδα
Η προκλητική δήλωση της Α. Μέρκελ, να μην είμαστε «προσκολλημένοι με τον τόπο μας», αποκαλύπτει το δόλιο σχέδιο των ιμπεριαλιστών του χρήματος εις βάρος της Πατρίδας και της ιστορίας των Ελλήνων.
Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, στόχος δεν είναι ούτε η σύνταξη της γιαγιάς, ούτε το οικόπεδο του θείου. Για άλλη μία φορά το Ελληνικό Έθνος δοκιμάζεται στις δομές της ίδιας του της ύπαρξης, τις πορείας του μέσα στις χιλιετίες.
Η χθεσινή ομολογία της κυρίας Μέρκελ σαφέστατη, κυνική, δεικτική: Σταματήστε πιa να είστε προσκολλημένοι με τον τόπο σας!
Σαν να ήχησαν τα λόγια του Αλάριχου, του Μέτερνιχ και του Κεμάλ στα αυτιά μας.  Και όμως, δεν βρέθηκε κανείς εκ των εξουσιαστών να απαντήσει.
Δεν βρέθηκε κανείς από τους χρυσαμοιβόμενους της Βουλής να ορθώσει ανάστημα σε αυτό τον προπομπό γενοκτονίας που ανακοινώθηκε από τη νέα αυτοκρατορία...

Θερίζουν τους Έλληνες οι μαυραγορίτες

Θερίζουν τους Έλληνες οι μαυραγορίτες
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μία συγκλονιστική μαρτυρία απελπισμένου συνταξιούχου
 
Μέρες του '42 ζουν και πάλι οι Έλληνες, τότε που οι μαυραγορίτες άρπαζαν ολόκληρες περιουσίες για ένα κιλό αλεύρι...
Χρυσά δόντια, βέρες, σταυρουδάκια από βαφτίσια και ακίνητα ξεπουλάνε σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι κάθε μέρα για να επιβιώσουν οι να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ για να μην τους κόψουν το ρεύμα.
Καθημερινά σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν σε Αθήνα και επαρχία τα ανταλλακτήρια χρυσού, τα οποία ανοίγουν κυρίως απέναντι από εφορίες ώστε ο απελπισμένος έμπορος, βιοτέχνης και επιχειρηματίας που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του να βρίσκει την άμεση λύση βγάζοντας στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί ότι χρυσαφικό υπάρχει σπίτι του.

"Να φύγουν 400.000 δημ.υπάλληλοι"



Σχόλιο από ALEXANDER

Μια λύση υπάρχει για να σωθεί ο τόπος κύριε Μάνο μας
Να ξεκουμπιστείτε οι πολιτικοί από την Ελλάδα να σωθεί ο τόπος…

Ο πρόεδρος του κόμματος "ΔΡΑΣΗ" Στέφανος Μάνος πρότεινε να αποχωρούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «για να απαλυνθεί η μετάβαση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για 3 χρόνια αυτός που θα φύγει να λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο».

Όταν ακόμη έρεε νερό στον Άρη…

Διαστημόπλοιο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας προσφέρει μια απίστευτα λεπτομερής 3D αναπαράσταση της διαβρωμένης περιοχής Tiu Vallis, στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.
Οι εικόνες παρουσιάζουν αναλυτικά την εντυπωσιακή γεωγραφία της περιοχής, που πιστεύεται ότι έχει διαμορφωθεί από πλημμύρες υψηλής ενέργειας.
Οι εικόνες, από τη Γερμανική Αεροδιαστημική Υπηρεσία DLR, παρουσιάζουν ένα ψηφιακό μοντέλο του εδάφους, το οποίο προκύπτει από τα δεδομένα εικόνας που κατέγραψε ένα στερεοφωνικό σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης.

Γιατί συμφέρει η δραχμή

Του Γιάννη Δερπανόπουλου, οικονομολόγος, σύμβουλος για πολλά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο.
από το radiogamma
H οικονομική πορεία της Ελλάδας διαμορφώνεται από δύο αντικρουόμενα ελλείμματα: το δημόσιο έλλειμμα, που λειτουργεί αναπτυξιακά, και το εξωτερικό έλλειμμα, που λειτουργεί υφεσιακά. Μέχρι πρόσφατα το ένα έλλειμμα εξουδετέρωνε πάνω κάτω το άλλο (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο). Βέβαια το «κόστος» αυτής της εξουδετέρωσης ήταν ο υπέρμετρος δανεισμός της Ελλάδας και η σημερινή μειωμένη ανεξαρτησία της.

ΠΑΤΡΑ: Εκλεψαν γάϊδαρο που θα συμμετείχε σε καρναβαλική εκδήλωση

Τo περιστατικό ακούγεται απίστευτο, κι όμως συνέβη στην Πάτρα. Αγνωστος ή άγνωστοι έκλεψαν το απόγευμα της Παρασκευής από σημείο κοντά στον  χώρο εκδηλώσεων "Πολιτεία" στην παραλιακή ζώνη της πόλης, ένα γαίδουράκι το οποίο θα συμμετείχε στο καλλιτεχνικό - χιουμοριστικό πρόγραμμα του αποκριάτικου χορού της Πολυφωνικής με θέμα "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο"! Τα μέλη της Πολυφωνικής προκειμένου να παρουσιάσουν το δρώμενο έφεραν από τα Καλάβρυτα ένα γαϊδουράκι το οποίο φιλοξενήθηκε σε ένα χωράφι πριν αναλάβει... καθήκοντα επί σκηνής! Οταν όμως μέλος της Πολυφωνικής πήγε να το παραλάβει, διαπίστωσε πως ο γάιδαρος είχε κάνει φτερά! Κάποιος πραγματικός γάιδαρος... τον είχε κλέψει.

Σημαντική άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντική άνοδο παρουσιάζει στην χρηματιστηριακή συνάντηση της Δευτέρας το κυπριακό Χρηματιστήριο, με τις αγορές να αναμένουν την έγκριση σήμερα από το Γιούρογκρουπ της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα και το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).

Στις 13.03, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε κέρδη σε ποσοστό 1,76%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 356,29 μονάδες.

Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,68% παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ενισχυόταν στις 125,11 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Χ.Α.: Σε νέα υψηλά ΓΔ... και αγωνία

Η αναμενόμενη έγκριση της δανειακής σύμβασης στην απογευματινή σύνοδο του Eurogroup διατηρεί και σήμερα το θετικό κλίμα στο Χ.Α. και «στέλνει» τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά έτους, λίγο κάτω από τις 850 μονάδες, ωστόσο η αισιοδοξία δεν παύει να είναι… συγκρατημένη.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες κορυφώνεται σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, με την αγωνία να… χτυπάει κόκκινο καθώς η απόφαση των Ευρωπαίων δεν δείχνει να έχει κλειδώσει πλήρως. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Τράπεζα Κύπρου ανοίγει σήμερα την αυλαία των ανακοινώσεων για τον τραπεζικό κλάδο. Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή σήμερα λόγω του εορτασμού της "Ημέρας του Προέδρου".

Η αγορά ‘παίζει’ θετικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης των ζυμώσεων για την έγκριση της βοήθειας, ωστόσο δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε καθώς πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για ‘προσωρινό’ ξεκόλλημα από τα ιδιαίτερα οδυνηρά χαμηλά των προηγούμενων μηνών, τονίζει ο κ. Τάκης Ζαμάνης, Επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών της Beta ΑΧΕΠΕΥ.