Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ιταλικοί χάρτες των Δωδεκανήσων δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει 20 νησιά και νησίδες από την Τουρκία

Ιταλικοί χάρτες των Δωδεκανήσων δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει 20 νησιά και νησίδες από την Τουρκία

Ιταλικοί Χάρτες – ντοκουμέντα όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν από πάνω είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πλάι στις Μικρασιατικές ακτές.

 
Πρόκειται για 20 νησιά που ανήκαν στην Ιταλία και παραχωρήθηκαν στην Τουρκία επειδή απλά και μόνο βρίσκονται κοντά στις ακτές της.

Θύελλα αντιδράσεων για την οδό «Ίσταμπουλ» στη Λάρνακα (ΦΩΤΟ)

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια φωτογραφία από δρόμο στην Λάρνακα που φέρει το όνομα….«Ισταμπούλ»  αντί της ελληνικής ονομασίας «Κωνσταντινούπολη», που υπήρξε η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το μετέπειτα επονομαζόμενο Βυζάντιο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης και διασταυρώνεται όπως φαίνεται στον χάρτη (Googgle maps) από την οδό Σελίμ που παραπέμπει στον  Σελίμ Β΄ που κατέλαβε τη Κύπρο, το 1571, σφάζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Χαλλούμι: Καθόρισαν τα βήματα πριν από την «μάχη» στην ΕΕ

«Tο θέμα της κατάληξης του θέματος της κατοχύρωσης δεν εξαρτάται από την κυπριακή πλευρά, αλλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.», λέει ο Υπουργός Γεωργίας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης με θέμα την κατοχύρωση του Χαλουμιού, στην παρουσία των Υπουργών Γεωργίας, Εξωτερικών, Εμπορίου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 
Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας

"Δόξα στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς στρατιώτες” ευχήθηκε ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν ευχήθηκε "δόξα στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς στρατιώτες” κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής στο Κίεβο δίπλα στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
“Αυτού του είδος ο χαιρετισμός, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον Ερντογάν, θεωρείται σύμβολο αντιπολίτευσης στη Ρωσία, η οποία προσάρτησε τη Χερσόνησο της Κριμαίας το 2014 και υποστηρίζει τους αντάρτες στη δυτική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ”, δήλωσε ο Ζέιρεκ.