Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δύο εκπληκτικά βίντεο για το Μινωικό πολιτισμό που έδειξε μόνο το BBC

Μία εντυπωσιακή αναπαράσταση ετοίμασε το BBC σαν αφιέρωμα στην Κρήτη και τον Μινωικό πολιτισμό, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα δυο βίντεο είναι η εξαιρετική τηλεταινία Ατλαντίδα – Το τέλος ενός κόσμου, η αρχή ενός θρύλου σε σκηνοθεσία Τόνι Μίτσελ που κυκλοφόρησε πριν λίγα χρόνια από το BBC.

Δείτε το πρώτο και το δεύτερο μέρος ολόκληρη της ταινίας με ελληνικό υποτιτλισμός εξυμνεί τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας και κάνει το γύρο του κόσμου.

Times: H Λεμεσός είναι «μικρή Μόσχα» - ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΕ(Φωτο)

Αναφορά στην έντονη παρουσία Ρώσων στην Κύπρο κάνει δημοσίευμα της εφημερίδας Times. Η απεσταλμένη της εφημερίδας χαρακτηρίζει τη Λεμεσό «μικρή Μόσχα» λόγω του μόνιμου πληθυσμού και των τουριστών από τη Ρωσία, με τοπικό καταστηματάρχη να δηλώνει ότι το 90% των πελατών του είναι Ρώσοι.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, για τους Ρώσους η Κύπρος προσφέρει πολύ περισσότερα από ηλιοφάνεια και κρυστάλλινα νερά – είναι ένα ασφαλές μέρος για να τοποθετούν τις επενδύσεις τους καθώς και μία πίσω πόρτα προς την Ευρώπη.

Δείτε τον κόσμο μέσα από τα «μάτια» της NASA (Φωτο)

Το 2022 θα είναι γεγονός το πρώτο διαστημικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο που θα επιτρέπει στους ενοίκους του να έχουν εκπληκτική θέα και να απολαμβάνουν τη Γη και όχι μόνο, από πολύ ψηλά...

Μέχρι τότε, πάρτε μια γεύση ατενίζοντας τον κόσμο μέσα από το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA. Θα δείτε μέρη όπως το Παρίσι., τοπ Γκραν Κάνιον ή την Παταγονία που μοιάζουν με ζωγραφικούς πίνακες.

Μπορείς να πιείς φραπέ ή φρέντο χωρίς καλαμάκι; Κι’ όμως, σύντομα θα αναγκαστείς!

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στην Ελλάδα όσον αφορά τα πλαστικά καλαμάκια και τη χρήση αναδευτήρων ποτών στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος – Ακολουθεί το παράδειγμα της Βρετανίας η Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών Καταργούν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών.
Σημειώνεται ότι η ΕΝΕΑΠ εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Bloomberg: H Kύπρος ανοίγει τις πύλες στο κινεζικό εμπόριο

Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ χτίζει εμπόδια στο κινεζικό εμπόριο, η Κύπρος ανοίγει τις πύλες, αναφέρεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο «Όλα είναι προς πώληση στην Κύπρο και η Κίνα αγοράζει. Το μικροσκοπικό νησί της Μεσογείου ανοίγει τις πύλες, ενώ Γερμανία και Γαλλία κτίζουν εμπόδια», αναφέρεται ότι η στάση της μεσογειακής χώρας είναι επίσης αντίθετη με εκείνες ορισμένων μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, οι οποίες, ενοχλημένες από την όρεξη της Κίνας για εξαγορές, έχουν γίνει πιο επιθετικές όσον αφορά την εξέταση των εμπορικών συμφωνιών.

Αναφορές Ερντογάν σε Κύπρο, Αιγαίο και εκλογές

Από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική προπαγάνδα στο… απόγειό της: Ανακήρυξε το 2018 σε «έτος Τροίας»! (Βίντεο - Φωτο)

Από κάθε… όριο έχει ξεφύγει η τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι γείτονες καπηλεύονται πλέον ανερυθρίαστα ακόμα και την αίγλη της αρχαίας Ελλάδας. Δεν δίστασαν λοιπόν, όχι μόνο να ζωγραφίσουν τον Δούρειο Ίππο σε αεροσκάφος της Turkish Airlines, αλλά ανακήρυξαν τη φετινή χρονιά σε «έτος Τροίας», παραχαράσσοντας την Ιστορία.
Εκτός των Σκοπιανών λοιπόν, τόσο η Αλβανία, όσο και η Τουρκία προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ένδοξη Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας με ανεκδιήγητες προκλήσεις.

Ζάεφ: Δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε δύο εβδομάδες στο θέμα του ονόματος

Υπερβολική η εκτίμηση Χαν για λύση του ονοματολογικού σε δύο εβδομάδες - Ομάδα «Οχρίδος» για την ένταξη των Σκοπίων σε NATO και ΕΕ φτιάχνει ο Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.
«Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν είναι ένας πολύ καλός φίλος της "Μακεδονίας" και μακάρι να έχει πληροφορίες ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει (σ.σ. με το θέμα του ονόματος).