Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Έριξε υγρό αλουμίνιο σε φωλιά μυρμηγκιών στην αυλή του και τι έβγαλε;;;(Βίντεο)

Ο άντρας αυτός, ανέβασε πριν λίγες μέρες το εν λόγω βίντεο...
Στην αυλή του βρισκόταν μία φωλιά μυρμηγκιών. Δεν γνωρίζουμε αν ήθελε να τα εξολοθρεύσει ή να μας δείξει τι κρύβεται κάτω από τι γη όντας υποψιασμένος, αλλά αποφάσισε να ρίξει λιωμένο αλουμίνιο στη φωλιά. Ρίχνοντας το καυτό μέταλλο στην κεντρική οπή, παρατηρήσαμε τα μυρμήγκια να προσπαθούν να βγουν πανικόβλητα. Κάποια πρόλαβαν, δυστυχώς τα περισσότερα δεν τα κατάφεραν. Δεν ξέρουμε πόσο σωστή ήταν η πράξη του άντρα αλλά θα τονίσουμε το αποτέλεσμα. Το μέταλλο στέγνωσε άμεσα και ο άντρας έσκαψε γύρω από τη φωλιά, βγάζοντας στην επιφάνεια τον αλουμινένιο όγκο μήκους 18 πόντων και βάρους 9 κιλών.

Σπάνιες φωτογραφίες: Δείτε την λίμνη των Ιωαννίνων παγωμένη το 1930!

Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει την Λίμνη Παμβώτιδα η οποία είναι παγωμένη, σε σημείο να περπατάνε με άνεση μικρά παιδία.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί, επικρατεί η ίδια κατάσταση. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1929!

Η συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία ενός 3χρόνου αγοριού από τη Συρία...

Ο λόγος είναι τα συγκλονιστικά λόγια που φέρεται να είπε ο μικρός «άγγελος» λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε εκτεταμένα εσωτερικά τραύματα και πολλαπλά κατάγματα.
Ο μικρός, αν και ήταν μόλις 3 ετών , αισθάνθηκε ότι θα πεθάνει και πριν κλείσει τα μάτια του για πάντα, είπε δακρύζοντας:

Εκθεση της ΕΤΕ: Η ελληνική Γη είναι θησαυρός και δεν την εκμεταλλευόμαστε

Στο νέο τεύχος των περιοδικών εκδόσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για κλάδους της ελληνικής οικονομία γίνεται εκτενής αναφορά στις δυνατότητες που έχει η ελληνική Γη για να δώσει μία σημαντικότατη ώθηση στον τουρισμό, αλλά και για τα σημαντικά περιθώρια αξιοποίησης της.
Χαρακτηριστικό είναι πως η συγκεκριμένη μελέτη ξεκινάει με τη φράση «η Ελλάδα έχει μια πλεονεκτική γεωγραφική θέση και αρκετές φυσικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη γη της πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο σε σχέση με τις περισσότερες χώρες».
Και συνεχίζει πως αν και αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικά έσοδα από την πιο αποτελεσματική χρήση Γης (κυρίως με τη μορφή των τουριστικών επενδύσεων), υπάρχουν πολλά εμπόδια τα οποία αποτελούν εμπόδιο για τις επενδύσεις.

Καταδίκη της Τουρκάις από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία, επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως κληρονόμο ακινήτου της μητέρας της στην Τουρκία, την Ελληνίδα Μαρία Γιαννοπούλου.

Επιφυλασσόμενο να καθορίσει μεταγενέστερα το ποσό της αποζημίωσης για ηθική και υλική βλάβη, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Τουρκία, για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία, επειδή οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν στη Μαρία Γιανοπούλου, κληρονομικό δικαίωμα σε ακίνητο της μητέρας της που βρίσκεται στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τι δήλωσε ο Γιώργος Κουρής(Βίντεο)

Σχετικά με τη σημερινή του σύλληψη, ο εκδότης Γιώργος Α. Κουρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οποιος αντιστέκεται στην τρόικα, συλλαμβάνεται. Δεν έχω αγγίξει ποτέ ούτε μία δραχμή από το Δημόσιο χρήμα. Δεν πήρα ποτέ μου ούτε εργολαβίες, ούτε προμήθειες του Δημοσίου. Δεν έχω πάρει, ούτε δώσει καμία μίζα. Δεν βρίσκομαι σε καμία λίστα, αυτή της Λαγκάρντ ή διαφορετική. Δεν είχα και δεν έχω κανέναν λογαριασμό με χρήματα στο εξωτερικό. Οτι έχω κάνει, το έχω καταφέρει με πολλή δουλειά και πολύ κόπο, όπως όλοι οι Ελληνες. Χρωστάω στην εφορία, όπως πάρα πολλοί Ελληνες και σιγά σιγά θα τα πληρώσω. Ξέρω ότι το Kontra Channel και η Kontra News ενοχλούν.  Αλλά θα συνεχίσουμε, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα...

Δείτε το βίντεο 

Με γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον Άδωνι στο «Αγία Όλγα»(Βίντεο)

«Άδωνι είσαι φασίστας» και «Κάτω τα χέρια από την υγεία» ακούγονταν από μερικές δεκάδες εργαζομένων.
Αντιμέτωπος με πλακάτ, πανό, κόκκινες σημαίες και σκληρά συνθήματα για την πολιτική που ασκεί στο υπουργείο Υγείας βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια εκδήλωσης στο νοσοκομείο της Αττικής «Κωνσταντοπούλειο- Αγία Όλγα» προς τιμήν των ευεργετών του ιδρύματος.

«Άδωνι είσαι φασίστας» και «Κάτω τα χέρια από την υγεία και τα νοσοκομεία» ακούγονταν στον προαύλιο χώρο από μερικές δεκάδες εργαζομένων άμα τη εμφανίσει του υπουργού Υγείας.

Παραδοχή Ρεν: Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να σωθεί η Ε.Ε.

«Δεν κουρέψαμε το ελληνικό χρέος το 2010 για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε απάντησή του στον Νίκο Χουντή.
«Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες» απάντησε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ψάχνουν μέχρι τη Βενεζουέλα τον Γριβέα και τη γυναίκα του

Με «πράσινη ενέργεια» και φίλο τον Αντρίκο πήρε 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξαφανίστηκε.
Κοντά στους δύο καταζητούμενους για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυρ. Γριβέα και Αν. Βάτσικα φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πού βρίσκεται το ζευγάρι, εις βάρος του οποίου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι δικηγόροι του ζεύγους ήρθαν μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» σε επαφή με τις δικαστικές αρχές ζητώντας να μην συλληφθούν προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιόν τους.

Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση Κοντομηνά

Η εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση-μαμούθ 5 εκατ.ευρώ-Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα πάρει την τελική απόφαση εντός 24 ωρών.
Διαφωνία προέκυψε μεταξύ της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου και του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη για την προφυλάκιση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Η κυρία Παπανδρέου προτεινε την προφυλάκιση του κ. Κοντομηνά, ενώ ο κ. Ανδρεάδης εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας αφού καταβάλει εγγύση-μαμούθ ύψους 5 εκατ.ευρώ και με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων.

«Die Presse»: Η Τρόικα έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου - Έδειξε «ελάχιστη συμπάθεια για κοινωνικά μέτρα»

Βιέννη: Τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Τρόικα έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου» έχει σημερινό δημοσίευμα της έγκριτης αυστριακής εφημερίδας «Die Presse» και, όπως σημειώνει, αναφέρεται «στον έλεγχο των ελεγκτών της διαβόητης Τρόικας των διεθνών πιστωτών -από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ- στην οποία πάλι ασκείται μαζική κριτική, αυτή τη φορά όχι από τις ενδιαφερόμενες χώρες της κρίσης, αλλά από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Οι ελεγκτές (σ.σ της Τρόικας) έβαλαν ένα «πιστόλι στον κρόταφο» της Πορτογαλίας και της Κύπρου για να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας που τους ζητούνταν, σημειώνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις στο «EUobserver» του μέλους της τετραμελούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (του Ευρωκοινοβουλίου) που εξετάζει το έργο της Τρόικας, Γιούργκεν Κλούτε, ο οποίος προσθέτει πως αντιθέτως «οι κύριοι της Τρόικας έδειξαν ελάχιστη συμπάθεια για κοινωνικά μέτρα».

Λευκωσία:Συγκλονίζει η νέα αυτοκτονία στις Φυλακές - Τι λένε οι αρμόδιοι-28χρονος Βούλγαρος ο αυτόχειρας

Λευκωσία: Νέα αυτοκτονία σημειώθηκε τα ξημερώματα στις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κατάδικο από τη Βουλγαρία, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 12 ετών για βιασμό. Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του, στην πτέρυγα 2Β, στις 2:30 τα ξημερώματα.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε κρεμασμένος στο κελί του με σεντόνι.

Η νεκροψία στη σορό του 28χρόνου - η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας- αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ήπια άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Dow16.444,76-17,98 -0,11%  



  Nasdaq4.156,19-9,42 -0,23%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων και ενώ οι επενδυτές αναλύουν τα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών Wells Fargo και JP Morgan Chase.

Οι αμερικανικοί δείκτες αντιδρούν ανοδικά μετά τις χθεσινές πιέσεις – γνώρισαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα δύο μηνών – με τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις να δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,2% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση 0,1%.

Την ίδια στιγμή αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο μετά την πτώση των προηγούμενων δύο μηνών.

Σε ετήσια βάση οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 36,24 μονάδες (0,22%) και βρίσκεται στις 16.294,61 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 24,40 μονάδων (0,59%) φτάνοντας τις 4.137,98 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 7,04 μονάδων (0,39%) και βρίσκεται στις 1.826,32 μονάδες.

Άνοδος 1,30% για το κυπριακό Χρηματιστήριο την Τρίτη

Λευκωσία: Με κέρδη έκλεισε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 107,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,30%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 71.135,92 ευρώ.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 53,23 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,11%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές σημείωσαν ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,42% και της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,42%.

Διήμερη διόρθωση 2,75% για τον Γενικό Δείκτη της Λεωφόρου Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Υποχώρησε εκ νέου την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση κοντά στο χαμηλό ημέρας, δίνοντας έτσι συνέχεια στην διορθωτική κίνηση που ξεκίνησε από τις 1.296 μονάδες.

Παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, ο ΓΔ βρέθηκε να υποχωρεί έως τις 1.256 μονάδες, με τις πιέσεις να διαχέονται στην συντριπτική πλειονότητα των μετοχών τόσο του FTSE Large Cap όσο και του FTSE Mid Cap.