Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Αφανείς ήρωες του ’40: Η ζωή και το τέλος 10 άγνωστων ηρώων του πολέμου

Όταν οι σειρήνες του πολέμου ξυπνούσαν τον κόσμο, το αξέχαστο εκείνο πρωινό της 28ης Οκτωβρίου, ένας άνεμος καινούργιος φυσούσε πάνω από την ελληνική επικράτεια. Ένας άνεμος που φούσκωνε και γέμιζε τις αγουροξυπνημένες καρδιές των Ελλήνων με ενθουσιασμό και περηφάνια.

Ένας άνεμος που γινόταν θύελλα αγανάκτησης και αποφασιστικότητας, βουερή φωνή περιφρόνησης για να μετατραπεί στη συνέχεια σε ένα κέφι παράδοξο, με ξέφρενες εκδηλώσεις και πανηγυρισμούς για ένα γεγονός κάθε άλλο παρά χαρμόσυνο… για την κήρυξη ενός πολέμου…

Οι χιλιάδες ήρωες που πολέμησαν τότε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, στην αντίσταση της Κατοχής

Αμερικανός ειδικός: Η “Γαλάζια πατρίδα” πιθανώς θα φέρει τον διαμελισμό της Τουρκίας(Βίντεο)

Καζάνι που βράζει η Άγκυρα καθώς το σχέδιο Γαλάζια πατρίδα θα την σπρώξει πιο γρήγορα στον γκρεμό

Το σχέδιο “Γαλάζια πατρίδα” θα διαλύσει μια Τουρκία, η οποία προωθεί την ιδέα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών υδάτων της πέρα από την Ανατολία σε περιοχές όπου έχει στρατηγικό και ενεργειακό ενδιαφέρον.

Για την ακρίβεια, αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζουν οι σημερινές διαφορές της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο για τους υπεράκτιους ορυκτούς πόρους στην περιοχή, αναφέρει Αμερικανός ειδικός με επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ.

Κρούσματα σημερα 29/10: Οι περιοχές που εντοπίστηκαν οι νέες μολύνσεις - Στην πρώτη θέση είναι η Αττική - Lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Στα 1.211 είναι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ (δείτε εδώ περισσότερα). Από τις νέες μολύνσεις, οι 1.173 είναι εγχώριες και οι 47 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Οι περιοχές που εντοπίζονται τα κρούσματα:

• 35 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

• 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

«Απεναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη, η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου»

Απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη η μόνη φωνή που υψώνεται σήμερα είναι η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια της έκθεσης εθνικού αγώνα κατά την επέτειο της εθνικής εορτής της ίδρυσης του τουρκικού κράτους. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “η ύπουλη πολιτική εισβολής της Ευρώπης εδώ και αιώνες στα τουρκικά εδάφη εκδηλώνονταν πάντα με τον πλέον αδίστακτο τρόπο”. "Η πολιτική της εισβολής στην Ευρώπη η οποία συνεχίζεται με ύπουλο τρόπο εδώ και αιώνες εκδηλώθηκε πάντα με τον πιο ασυνείδητο τρόπο στα εδάφη της Τουρκίας. Η Ευρώπη τελικά βρήκε αφορμή για να στείλει τον στρατό της για να εισβάλει. Είναι τόσο άσχημες και άθλιες οι

Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση(Βίντεο)

Μήνυμα πως «η Γαλλία δέχεται επίθεση» έστειλε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της άγριας μαζικής δολοφονίας σε εκκλησία στη Νίκαια, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Μιλώντας ενώπιον του γαλλικού έθνους ο Μακρόν ανέφερε πως «η χώρα μας είναι υπό επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών» και πρόσθεσε πως «επιτίθενται στη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της ελευθερίας και της επιθυμίας του Παρισιού να μην υποκύψει στην τρομοκρατία».

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην καθολική κοινότητα της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που σημειώθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.