Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ν. Λυγερός - Ο Καπετάν Άγρας ως Μνήμη Μέλλοντος(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Ο Καπετάν Άγρας ως Μνήμη Μέλλοντος.
 Διημερίδα "Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος". 
Κρύα Βρύση. 25-11-2017

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στον Α. Δημητρόπουλο. 
Sigmatv. 24/11/2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis

Μετά από δυο χρόνια αποκλεισμού της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής Παναγίας Σουμελά του Πόντου, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι φέτος τον Αύγουστο το μοναστήρι θα είναι ξανά σε θέση να δεχτεί τους επισκέπτες προσκυνητές και όπως είναι επόμενο, το δεκαπενταύγουστο θα ηχήσουν ξανά στον ιστορικό και άγιο αυτό χώρο οι ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες.
Όπως δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, ο διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού της Τραπεζούντας, Αli Ayvazoğlu, οι εργασίες προστασίας του ιστορικού μνημείου

Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για το κοινωνικό μέρισμα -Πλήρης οδηγός για τους δικαιούχους

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, ο οποίος άνοιξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) δημοσίευσε έναν χρήσιμο οδηγό, με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα του 2017.

Ένα σχόλιο για τις «Απευθείας Αναθέσεις» των ΟΤΑ

Tου Θεόδωρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή ΔΠΘ

Είναι γνωστό πως ένα από τα αγαπημένα αθλήματα των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης είναι και η απευθείας αναθέσεις έργων και μελετών. Μια τακτική ανορθολογικής διαχείρισης που, κατά τις Εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιάς Διοίκησης, συνήθως οδηγεί σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Ας δούμε όμως την αιτιολογική βάση του φαινομένου των απευθείας αναθέσεων, όπως την εκφράζουν οι υποστηρικτές του. Ευελιξία, Ταχύτητά, Αποτελεσματικότητα είναι τα κύρια επιχειρήματα.