Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ- ΣΜΥΡΝΗ 1922! Βρέθηκε βίντεο- ντοκουμέντο 86 χρόνια μετά

Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.

Αν και η YMCA δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία, το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας αυτής. Ο George Magarian, την ίδια στιγμή που συμμετείχε στα γεγονότα αυτά, την ίδια στιγμή, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Volcan de Fuego στη Γουατεμάλα

Φαινόμενο Ελ Νίνιο, αύξηση της θαλάσσιας στάθμης, φαινόμενο του Θερμοκηπίου, λιώσιμο των πάγων, μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι με καταστροφική ένταση, εκρήξεις ηφαιστείων...

Ο πλανήτης Γη «βρυχάται» - κυριολεκτικά στην περίπτωσή μας – παρουσιάζοντας την πιο άγρια πτυχή του, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη γεωλογική περίοδο που διανύουμε. Το τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία από τις πλέον εντυπωσιακές, όσο και επικίνδυνες εκρήξεις ηφαιστείων τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στη Γουατεμάλα και συγκεκριμένα στο όρος Volcan de Fuego, το οποίο παρουσίασε ραγδαία εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Ρωσία: "Απαιτούμε από την Τουρκία να συλλάβει τον Τσελίκ και τους συνεργούς του για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου"

H ρωσική κυβέρνηση απαίτησε σήμερα από την Άγκυρα να συλλάβει έναν Τούρκο τον οποίο κατηγορεί ότι σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στον εναέριο χώρο πάνω από τη συριακή μεθόριο την 24η Νοεμβρίου.

«Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα εκ μέρους των τουρκικών αρχών για τη σύλληψη του Αλπασλάν Τσελίκ, όπως επίσης και των συνεργών του και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της δολοφονίας του Ρώσου πιλότου» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ασέβεια! H Gucci έντυσε με πολύχρωμα ρούχα και τσάντες τα γλυπτά του Παρθενώνα

Προκαλεί με το νέο διαφημιστικό της πρότζεκτ η γνωστή εταιρεία Gucci, η οποία «έντυσε» τα γλυπτά του Παρθενώνα με πολύχρωμα ρούχα και τσάντες – Για εικαστικό βανδαλισμό των γλυπτών κάνει λόγο η Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Η Gucci στη νέα της διαφημιστική καμπάνια θέλησε να ευτελίσει την ένδοξη ελληνική ιστορία και έντυσε στο πλαίσιο της σειράς «Διόνυσος» τα γλυπτά του Παρθενώνα –τα οποία παραμένουν εγκλωβισμένα στο Βρετανικό μουσείο - με πολύχρωμα σορτς και γυναικεία τσαντάκια.

Απίστευτες εικόνες από τη Μεγάλη Βρετανία: Ένα νησί «πνίγεται»(Βίντεο-Φωτο)

Περαστικός κατέγραψε την πτώση γέφυρας σε συγκλονιστικό στιγμιότυπο - Μια προβλήτα του 1867 κατέρρευσε - Δείτε εκπληκτικές λήψεις από την καταστροφική καταιγίδα
Τυχερός και ταυτόχρονα άτυχος πρέπει να θεωρείται ένας Βρετανός. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να φωτογραφίσει τη γέφυρα του ποταμού Ντι να καταρρέι από τα νερά και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν τη Σκωτία, όμως έγινε μάρτυρας μιας ακόμα καταστροφής από τις καταιγίδες των τελευταίων εβδομάδων

Δίνουν αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές - Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών

Απίστευτα ποσά την ώρα που οι συντάξεις ολοένα και μειώνονται για χιλιάδες ασφαλισμένους
Την ώρα που η μία μείωση διαδέχεται την άλλη στις συντάξεις χιλιάδων συμπολιτών μας, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές.