Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο – Tο αποκαλούν και το «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας» (Εικόνες)

Το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο το αποκαλούν και το «Γκραντ Κάνιον της Ελλάδας»!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαράγγι παγκοσμίως σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες και ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόκορου και τελειώνει στη γέφυρα του Βοϊδομάτη


Το φαράγγι του Βίκου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ζαγορίου και του νομού Ιωαννίνων γενικότερα.

Τι είπαν Καραμανλής – Παυλόπουλος στο μυστικό ραντεβού που είχαν - Γιατί επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του;

Τη μυστική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αποκάλυψε στη στήλη του το «Στίγμα» ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» έγραψε για την επίσκεψη του Προέδρου στο γραφείο του Κ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Προκλητικός χάρτης Άγκυρας με όρια υφαλοκρηπίδας (χάρτης)

Χάρτη στον οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι είναι τα όρια της υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της στην ανατολική Μεσόγειο έπειτα από την λεγόμενη ‘συμφωνία’ της με τα κατεχόμενα το 2011 και τη πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, δίνει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα αεροπορίας και ναυτιλίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ Τσαγατάϊ Ερτζίγες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη από το σημείο Α έως Β στο χάρτη είναι τα όρια από την ‘συμφωνία’ που υπέγραψε η Τουρκία με την ‘τδβκ’ το 2011. Tο σημείο C-D-E  αποτελεί την μέση γραμμή μεταξύ των ηπειρωτικών εδαφών

Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη-Τραμπ στον Λευκό Οίκο - Ποια θα είναι η ατζέντα των συζητήσεων

Η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Παρουσία ΠτΔ και ΥΕΘΑ – Α/ΓΕΕΘΑ η ονοματοδοσία και ένταξη του ΠΓΥ “ΑΤΛΑΣ 1” στον Στόλο (ΦΩΤΟ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστησαν σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος.
Το πλοίο αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Frontex: Προκήρυξε 700 θέσεις συνοριοφυλάκων – Πού θα κάνετε αίτηση

Συνολικά 700 συνοριοφύλακες θα προσλάβει η Frontex. Όπως αναφέρει το ενημερωτικό φυλλάδιο, είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ προχωρά στη σύσταση υπηρεσίας ένστολων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
Η εν λόγω υπηρεσία θα απαρτίζεται από αξιωματικούς του Frontex και των κρατών μελών της ΕΕ και θα συνδράμει τα ευρωπαϊκά κράτη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά τους σύνορα.
«Αναζητούμε υποψήφιους με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ»

᾿Αθῆναι, Νοέμβριος 2019 - ᾿Ιούνιος 2020

Τρίτος κύκλος· «Τὸ Τυπικὸν τῆς Μεγάλης ᾿Εκκλησίας»
᾿Αφιέρωμα στὰ 200 χρόνια (1820-2020) ἀπὸ τὴν γέννησι τοῦ Γ. Βιολάκη

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

῾Η δεύτερη διάλεξι τοῦ 3ου κύκλου τῶν σεμιναρίων «Γεώργιος Βιολάκης» θὰ πραγματοποιηθῇ στὸ βιβλιοπωλεῖο τῶν ᾿Εκδόσεων Ν. Παναγόπουλος (διεύθυνσι· Χαβρίου 3 καὶ Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα ᾿Αθηνῶν, τηλ. 210-322.4819),
— τὴν Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ὥρα 19.00 (7 μ.μ.), μὲ θέμα·
Διατάξεις τοῦ Τυπικοῦ τῆς Μεγάλης ᾿Εκκλησίας
γιὰ διακόνους, ἱερεῖς καὶ ἀρχιερεῖς