Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street



  Dow11.706,62-207,00 -1,74%  



  Nasdaq2.638,42-61,02 -2,26%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital.gr
 
Έντονες πιέσεις γνώρισαν στις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 207 μονάδες κλείνοντας κοντά στο χαμηλό της ημέρας.

Τα απογοητευτικά μάκρο για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα των United Parcel Service και 3Μ διαμόρφωσαν σήμερα αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Την ίδια στιγμή επέστρεψε η επιφυλακτικότητα εν αναμονή των αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner υπογράμμισε σήμερα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση στην ευρωπαϊκή κρίση μέσα στις επόμενες ημέρες σημειώνοντας ότι η κρίση αποτελεί "την μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια ανάπτυξη".

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel αναμένεται να ζητήσει την Τετάρτη από το γερμανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο για τη μόχλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ώστε η δύναμη πυρός του Ταμείου να ξεπεράσει τα 1 τρισ.  ευρώ από τα 440 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Υπερθέαμα και επίδειξη δύναμης για τα 100 χρόνια του Αεροπορικού Όπλου


Από το defencenet

Αεροπορικό υπερθέαμα ετοιμάζει η ΠΑ η ΑΣ και το ΠΝ για τα 100 χρόνια του Αεροπορικού Όπλου στην Ελλάδα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 6η Νοεμβρίου στην ΑΒ Τανάγρας με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αεροπορικές επιδείξεις:
Αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού.
Image
Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.
Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).
Ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

O νέος Γερμανός διοικητής επιθεώρησε τους υπουργούς του...


Από το defencenet

Πρώτη επιθεώρηση σήμερα των υπουργών της τοπικής κυβέρνησης από τον πραγματικό διοικητή της, τον πρώτο ξένο κυβερνήτη  της χώρας μετά την αποχώρηση των Γερμανών ακριβώς πριν από 67 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1944. Γερμανός και πάλι, κατά μία σατανική σύμπτωση, ο νέος διοικητής, ο χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ δήλωσε ότι «Ο συντονισμός της βοήθειας της τρόικας προς την Ελλάδα, είναι το βασικό αντικείμενο του έργου του».
Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

«Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω και να βαθμολογώ. Είχα απλά μια συζήτηση με έναν υπουργό και σκοπός μου είναι όχι να επιβλέπω, αλλά να ρωτάω τι είδους βοήθεια θα ήταν χρήσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Χρήστο Παπουτσή.

Τουρκική εισβολή στο Β.Ιράκ με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ

Aπό το defencenet

Τουρκικά άρματα μάχης Μ60 και τεθωρακισμένα οχήματα AIFV εισέβαλαν πριν λίγο στο βόρειο Ιράκ, με άξονα επίθεσης που οδηγεί το στρατόπεδο ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στην πόλη Χαφτανίν, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η εισβολή πραγματοποιείται την ώρα που οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίζονται μετά από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας από μαχητές του PKK, η οποία στοίχισε την ζωή 24 Τούρκων στρατιωτών.

H ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

H ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
Από το drougos.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…. Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ(ΗΑΕ). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 58 ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ   ΓΙΑ ΤΑ DRONES. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η CIA ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΚΑΡΟΛΙΝΑ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑ ΒΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ DRONES ΣΕ ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ-ΑΙΘΙΟΠΙΑ-ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.(ΑΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ-ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ-ΝΟΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ). ΤΑ DRONES  ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/25-10-2011/ΤΡΙΤΗ

Από το drougos.gr
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/25-10-2011/ΤΡΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΔΥΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
*ΤΟ ΜΗ-ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 25 Οκτ. 2011

Aπό το drougos.gr
ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 25 Οκτ. 2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


Εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Δκτης της KFOR, Στρατηγός Drews ανέβαλε τις προθεσμίες για την άρση των οδοφραγμάτων τρείς φορές, αναμένοντας και τις επίσημες αποφάσεις των Σέρβων δημάρχων της περιοχής. Οι Δήμαρχοι αφού πραγματοποίησαν συνεδρίαση για αυτό το σκοπό αποφάσισαν να επιτραπεί στην KFOR ελευθερία κινήσεων μέσα από τα οδοφράγματα, για να καταστεί δυνατός ο εφοδιασμός των στρατευμάτων. Αλλά όταν η KFOR ζήτησε το ίδιο να ισχύσει και για την EULEX, οι Σέρβοι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι δεν είχαν τέτοια εξουσιοδότηση και υπενθύμισαν ότι δεν θέλουν Αλβανούς τελωνειακούς υπαλλήλους στις διαβάσεις  Brnjak και Jarinje. Μετά από αυτή την αστοχία συνεννόησης η KFOR ξεκίνησε την άρση των οδοφραγμάτων. Όπως ήταν φυσικό ήρθαν σε σύγκρουση με τους Σέρβους οι οποίοι αντιστεκόντουσαν επί των οδοφραγμάτων. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός 22 Σέρβων και 8 στρατιωτών της KFOR. Την ίδια στιγμή στη Νότιο Κοσσυφοπέδιο, ένας Σέρβος δολοφονήθηκε και δύο ακόμη πυροβολήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες ενός Αλβανού που επρόκειτο να αγοράσει κάποια  έκταση από αυτούς. Ο τύπος σχολίασε ότι αυτού του είδους τα περιστατικά είναι συνηθισμένα στο Νότιο Κοσσυφοπέδιο, όποτε ξεσπούν αναταραχές στο Βορρά. Εντωμεταξύ ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στο Βελιγράδι Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο το συντομότερο, όταν κάποια λύση για τα σημεία ελέγχου είναι ορατή. Σχολιάζοντας το αίτημα του Κοινοβουλίου της Σερβίας να επιστρέψει το Βελιγράδι και η Πρίστινα στο διάλογο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο επικεφαλής της ομάδας του Βελιγραδίου τόνισε ότι στην πραγματικότητα δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση εκεί που να τροποποιεί το υφιστάμενο ψήφισμα, καθόσον θα τεθεί βέτο από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.

Εντάσεις στην Κύπρο … με το νόμο για τις κρατικοποιήσεις των τραπεζών….

Aπό το greekfinanceforum

Ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι με τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος στηρίζεται η πραγματική οικονομία όχι μόνο της Κύπρου αλλά και όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο κ. Καζαμίας κλήθηκε να σχολιάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφορικά με τις επιπτώσεις στις κυπριακές τράπεζες και απάντησε πως «η έκδηλη ανησυχία η οποία υπάρχει στην Κύπρο δεν διαφέρει καθόλου από την έκδηλη ανησυχία που εκφράζεται για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και το τραπεζικό σύστημα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».

Οι νοητικές φάσεις του παιδιού

Του Ν.Λυγερού

Υπάρχουν πολλά νοητικά εργαλεία που επιτρέπουν την ανάπτυξη της σκέψης του παιδιού. Σε πολλούς είναι παντελώς άγνωστα και σε άλλους δεν είναι κατανοητά. Μέσω των πειραμάτων μας έχουμε δει τη διαφοροποίηση που προκαλούν ακόμα και σε παιδιά που θεωρούνται προβληματικά ως προς την κλασική μάθηση. Αυτός ο πλάγιος τρόπος προσέγγισης των γνωστικών αντικειμένων με την χρήση των ανοιχτών προβλημάτων δίνει μεγάλες δυνατότητες στο παιδί, δηλαδή στον επόμενο άνθρωπο να εκφραστεί και μάλιστα να ξαφνιάσει ακόμα και το δάσκαλό του με τον τρόπο με τον οποίο λύνει ένα πρόβλημα. Σε πρώτη φάση λοιπόν, τα προβλήματα πρέπει να είναι προσιτά για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού, αλλά να μην είναι ποτέ εύκολα, αλλιώς δεν θα μετατραπεί ποτέ σε μαθητή ικανό να λύσει προβλήματα που θεωρεί αρχικά τουλάχιστον αδύνατα να λυθούν, αν δεν είναι άλυτα. Σε δεύτερη φάση, ο μαθητής αποκτά ένα ρόλο στην ομάδα των μαθητών, που του επιτρέπει να πάρει ευθύνες πάντα νοητικές, αλλά και πρακτικές ανάλογα με τις τάσεις του κι όχι με το επίπεδό του, το οποίο αφορά αποκλειστικά το δάσκαλο

Το Χ.Α. "κοιτάζει" στο Βερολίνο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με κέρδη κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές της Τρίτης το Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από τις χθεσινές μεγάλες απώλειες και με εμφανή την έντονη νευρικότητα τη αγοράς για τις αυριανές συναντήσεις στις Βρυξέλλες.

Όλα τα «βλέμματα» στρέφονται πλέον στην αυριανή ψηφοφορία του γερμανικού κοινοβουλίου, που θα ανοίξει το «δρόμο» για την οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών όσων συζητούνται τις τελευταίες εβδομάδας στην Ευρωζώνη και, εν συνεχεία, στην Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει.

Αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για κορύφωση της αβεβαιότητας, καθώς όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες παραμένουν σε επίπεδο σεναρίων, και αναμένουν συνεδρίαση "συγκρατημένου" τζίρου αυξημένης μεταβλητότητας και την Τετάρτη.

Όταν οι Γερμανοί λεηλατούσαν την ελληνική οικονομία

Από το news247.gr

Η κατοχή της Ελλάδας από τις στρατιές του Χίτλερ, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην οικονομία και διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Το NEWS 247 εξασφάλισε και προδημοσιεύει μέρος του αφιερώματος της εφημερίδας "Δημοκρατία", που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή (Pics)
Σε μια εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται υπό οικονομική "κατοχή" και απειλείται με διεθνή εποπτεία και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Παρασκευή, η εφημερίδα "Δημοκρατία" , θα δημοσιεύσει την Παρασκευή συγκλονιστικά στοιχεία των ολέθριων συνεπειών της κατοχής της Ελλάδας από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρόκειται για μια έρευνα, που παρουσιάστηκε το 1945,  στο Παρίσι και το Λονδίνο, καθώς και στη διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στον Αγ. Φραγκίσκο και απαριθμεί αναλυτικά τις απώλειες  της Ελλάδας,  σε πληθυσμό, περιουσία και υποδομές.
Οι ανθρώπινες απώλειες, οι σφαγές, η οικονομική καταστροφή και η καταστροφή των υποδομών, θα παρουσιαστούν με φωτογραφίες, χάρτες και διαγράμματα, όπως καταγράφηκαν στο λεύκωμα "Αι Θυσίαι της Ελλάδος εις τον Β' Παγκόσμιον Πόλεμον"*, που δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση.
Το NEWS 247 από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή εξασφάλισε και θα προδημοσιεύσει αποσπάσματα του μεγάλου αφιερώματος της "Δημοκρατίας".

Διαλύεται ο γάλλο-γερμανικός άξονας

Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Από το newsbomb
Η σύγκρουση στην Ευρώπη κορυφώνεται. Ελάχιστο χρόνο πριν την προγραμματισμένη για την Τετάρτη Σύνοδο Κορυφής, οι διαφωνίες και το χάσμα Βορρά – Νότου, διευρύνεται και παγιώνεται. Είναι παραπάνω από εμφανές από την προηγούμενη Κυριακή, ότι η συνοχή της Ευρώπης κονιορτοποιείται και αυτό δεν σχετίζεται με το «ελληνικό ζήτημα», έστω και αν σε μια πρώτη ανάγνωση κάτι τέτοιο προβάλλεται.

Διαλύεται ο γάλλο-γερμανικός άξονας
Ουσιαστικά υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Από τη μία η Γερμανία συνεπικουρούμενη από το ΔΝΤ, που επιζητούν μια εθελοντική διαγραφή χρέους στην Ελλάδα, των τραπεζών και ιδιωτών , όχι όμως της ΕΚΤ και των Μνημονίων , στο 60%. Από την άλλη πλευρά η Γαλλία, οι χώρες του Νότου( με την Ελλάδα σιωπηλή) και οι τράπεζες υποστηρίζουν μια διαγραφή στα δάνεια των ιδιωτών μέχρι 35-40%.
Δύο στρατόπεδα
Η Γαλλία και ο Σαρκοζί, ο μοιραίος αυτός Πρόεδρος, που νόμιζε ότι μόνον και μόνον διατηρώντας σε ισχύ τον «άξονα» με το Βερολίνο θα διατηρούσε την Γαλλία σε ρόλο παγκόσμιου και ειδικά ευρωπαϊκού πρωταγωνιστή, δείχνουν ότι κατανοούν το παιχνίδι του Βερολίνου. Που δεν είναι άλλο, από τον έλεγχο των εθνικών και κεντρικών τραπεζών σε ολόκληρη την ευρωζώνη και φυσικά της Γαλλίας στη βάση του νέου EFSF και της αντιμετώπισης των χρεών , αλλά και την συγκρότηση ενιαίας διακυβέρνησης, με υπουργό Οικονομικών υπό τον έλεγχο επίσης του Βερολίνου, μετά και την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας και τον Μόνιμου Μηχανισμό.

Δ. Δασκαλόπουλος: "Οδυνηρή όποια απόφαση πάρουν"

Aπό το newsit

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτίμησε ότι οι αυριανές αποφάσεις θα ληφθούν για εμάς, χωρίς εμάς και λαμβάνοντας υπόψη όχι τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις ευρύτερες ευρωπαϊκές σκοπιμότητες.
«Όποια απόφαση κι αν ληφθεί αύριο από τους ευρωπαίους εταίρους μας θα είναι οδυνηρή για την Ελλάδα. Θα απαιτηθούν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες και ακόμα μεγαλύτερος κόπος, θα χρειαστεί να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερο κόστος, για να ξαναγίνουμε κύριοι της τύχης μας. Τώρα θα συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε πραγματικά, και τί μας περιμένει, πρακτικά».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε απόψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, σε εκδήλωση για τη βράβευση εταιριών «2010 true leaders». Πρόσθεσε όμως πως «ό,τι κι αν επακολουθήσει, όσο σκληρές κι αν είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για να αναγεννηθεί ο τόπος».

Στις ΗΠΑ ο Λαμπρινίδης

Aπό το newscode

Με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, που θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη στην Ουάσινγκτον.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών ασφαλώς θα τεθεί η ελληνική κρίση χρέους, ωστόσο στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να διερευνήσει το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Επίσης, αναμένεται ότι θα συζητηθούν και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, ενόψει και του νέου γύρου συνομιλιών τα τέλη Οκτώβρη στον ΟΗΕ καθώς και το Σκοπιανό.

Νέο «πολιτικό παιχνίδι» της Μέρκελ ; Η Ελλάδα στο Μηχανισμό Διάσωσης έως το 2027!

Από το protothema

Νέο «σοκ» επεφύλασσε σε αγορές, επενδυτές, εταίρους, πολιτικούς φίλους και αντιπάλους η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ!

Ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσει η κρισιμότερη, ως σήμερα, Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με μοναδικό αντικείμενο την υιοθέτηση μιας «τελικής λύσης» για το ελληνικό χρέος, η Γερμανική Καγκελαρία μοιράζει στους Γερμανούς βουλευτές, αλλά και «διαρρέει» προς μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και διεθνή μέσα ενημέρωσης, «απόρρητη» έκθεση στην οποία υποστηρίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα «κούρεμα διαρκείας», άμεση απομείωση του χρέους της κατά τουλάχιστον 60% και μια νέα ''γενναιόδωρη'', όπως την ονομάζει, βοήθεια για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις οφειλές της.

Στην έκθεση υποστηρίζεται  πως η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται  συνεχώς και εκφράζεται η βεβαιότητα πως η ανάκαμψη είναι ουτοπική υπό τις παρούσες συνθήκες. Ενδεικτικό είναι πως αναγράφεται ότι «στην καλύτερη των περιπτώσεων η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2027»

Τα "άκουσε" ο Τρισέ από Έλληνες φοιτητές


Από το news247.gr

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ έδινε την τελευταία του προγραμματισμένη ομιλία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο Πανεπιστήμιο Χάμπολτ στο Βερολίνο, όταν Έλληνες φοιτητές εισέβαλαν στο αμφιθέατρο φωνάζοντας προς το μέρος του συνθήματα και αναρτώντας αποδοκιμαστικά προς την Τρόικα πανό.
Τα πανό που αναρτήθηκαν έγραφαν "Πείτε όχι στην τυραννία του χρέους", "όχι άλλα λεφτά στις τράπεζες"  και "έξω η Τρόικα από την Ελλάδα".
"Θα ζούσατε εσείς με 470 ευρώ το μήνα; Για πόσο ακόμα θα υποκρίνεστε;", φώναξε προς το μέρος του μία νεαρή φοιτήτρια.

Φονική έκρηξη στη Σύρτη

Σχόλιο από ALEXANDER 
Άρχισαν τα όργανα...

Από το real.gr

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πενήντα τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ από την έκρηξη δεξαμενής καυσίμων στη Σύρτη, ανακοίνωσε ο Λάιτ Μοχάμεντ, στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο Μοχάμεντ κάνοντας λόγο για «δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα».

Σύμφωνα με τον Λίβυο αξιωματούχο, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που δεκάδες άνθρωποι περίμεναν στην ουρά κοντά στη δεξαμενή για να προμηθευτούν καύσιμα για τα αυτοκίνητά τους.

Στο «έλεος» των πλημμυρών η Ταϊλάνδη

Από το real.gr

Περίπου 30.000 άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές βορείως της Μπανγκόκ αφού υποχώρησε ένας υδατοφράκτης.

Οι κάτοικοι νοτίως του υδατοφράκτη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πλημμύρα 1 ως 1,5 μέτρου, δήλωσε ο στρατηγός της αστυνομίας Πράτσα Προμνόκ, διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων για την Ανακούφιση από τις Πλημμύρες.

Η περιοχή, 35 χλμ. βορείως της κεντρικής Μπανγκόκ, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ. «Οι κάτοικοι πρέπει να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο στρατηγός Προμνόκ.

To νοητικό επίπεδο των παιδιών

Του Ν.Λυγερού


Το παράδοξο που βιώνει η κοινωνία είναι ότι θεωρεί τον εαυτό της έξυπνο και ταυτόχρονα ότι το νοητικό επίπεδο των παιδιών είναι χαμηλό. Βέβαια, δεν επενδύει περισσότερο στην παιδεία και βασίζεται τυπικά σε μία εκπαίδευση που αδιαφορεί για τα ταλέντα και λειτουργεί αποκλειστικά σε ένα μαζικό πλαίσιο, όπου το άτομο δεν είναι παρά ένας αριθμός. Με άλλα λόγια, δεν δίνει καμία ευκαιρία έκφρασης ούτε της νοημοσύνης, ούτε της δημιουργικότητας, διότι στην ουσία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι η ίδια βλέπει τα αποτελέσματα μιας άλλης προσέγγισης, όπως είναι και η αναζήτηση ενός παράγοντα χ, αλλά δεν το εφαρμόζει ως στρατηγική μάθησης και περιμένει την αποκάλυψη. Τα παιδιά δεν έχουν σίγουρα το ίδιο επίπεδο, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι όλα μπορούν να το αναπτύξουν σε ένα βαθμό και η τάξη μεγέθους αυτού μπορεί να είναι σημαντική, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη μεθοδολογία, η οποία θα είναι αποτελεσματική μόνο και μόνο αν αντιλαμβάνεται τις διαφορές, διότι μόνο έτσι θα κάνει τη διαφορά. Στις επιστήμες αλλά και στις τέχνες γνωρίζουμε την ποικιλία και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης κι όμως αυτές οι γνώσεις φαίνεται να μην επηρεάζουν καθόλου την εκπαίδευση που παραμένει προσκολλημένη σε μία πατροπαράδοτη προσέγγιση των παιδιών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι πολλά και οι καθηγητές λίγοι.

Αισιοδοξία στη Wall για απάντηση στην κρίση χρέους

Από το capital.gr

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 2,3% στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλά και οι προσδοκίες για αντιμετώπιση της κρίσης στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. στη Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής επανέλαβαν ότι βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ συμφώνησαν ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και η μείωση του χρέους είναι κρίσιμης σημασίας για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Οι αγορές περιμένουν την οριστικοποίηση των σχεδίων για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στη σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται ωστόσο να δήλωσε σήμερα σε στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η δύναμη πυρός του EFSF θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 1 τρισ. ευρώ.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.
*ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΚΑΝΤΑΦΙΚΗ ΛΙΒΥΗ.
*ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-ΣΟΚ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ. 49% ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.
*ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ.
*Ο ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΣΚΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
*ΠΡΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Τι συνεπάγεται «κούρεμα» 60% για τους Έλληνες

Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newsbomb


Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό και συγκροτημένο stress test, που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ολοκληρώθηκε προ δύο εβδομάδων και αφορά 48 τράπεζες της Ευρωζώνης και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε αυτές στην περίπτωση haircut, που αναφέρονται ως δεδομένα για τις προβληματικές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.
Το αποκαλύπτουμε σήμερα , με την βεβαιότητα ότι αυτό το τεστ, αποτελεί τον οδηγό για τις αποφάσεις και τις επιλογές που γίνονται τόσο στο Συμβούλιο Κορυφής της Κυριακής όσο και στο επόμενο της Τετάρτης.
Τα όρια του συστήματος
Στο stress test αυτό τα δεδομένα που τίθενται είναι απολύτως συγκεκριμένα . Ο δείκτης Tier 1, επάρκειας κεφαλαίων των τραπεζών τίθεται στο 7%, λιγότερο δηλαδή από το 9%, που ζητείται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν.
Στο επίπεδο των Haircut οι υπολογισμοί είναι ως εξής : Ελλάδα 60% , Πορτογαλία 27%, Ιταλία 4%, Ιρλανδία 8%, Ισπανία 4%.
Κρίνοντας από την επιμονή της Γερμανίας για την ελληνική διαγραφή χρεών, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το στρατηγικό πλάνο του άξονα και ειδικά του Βερολίνου παρακολουθεί τα αποτελέσματα και τα δεδομένα του συγκεκριμένου τεστ αντοχής των τραπεζών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που τέθηκαν, οι κύριες τράπεζες της ευρωζώνης θα χρειασθούν περίπου 96δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους, εφόσον έχουμε «κούρεμα» στις προβληματικές χώρες στο επίπεδο που προαναφέρεται.

Μέσω EFSF ενίσχυση της Ιταλίας στις αγορές Αδιέξοδο στη συνεδρίαση του ιταλικού Υπουργικού Συμβουλίου

Από το protothema

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με κύριο θέμα την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά του γαλλογερμανικού «τελεσίγραφου» προς την Ιταλία για την άμεση υιοθέτηση μέτρων με στόχο τη μείωση του δυσθεώρητου χρέους της χώρας (πάνω από το 120% επί του ΑΕΠ της) και την προώθηση της ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, έντονη ήταν η αντίδραση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο γαλλογερμανικό "τελεσίγραφο".  Με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, τόνισε ότι «Κανένας, στο εσωτερικό της Ένωσης, δεν μπορεί να βαπτισθεί επίτροπος και να μιλά εξ ονόματος των εκλεγμένων κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών λαών. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μαθήματα στους εταίρους», τονίζει ο Καβαλιέρε.

Αποκάλυψη-σοκ Σοδόμισαν με μαχαίρι τον Καντάφι πριν τον σκοτώσουν!

Από το protothema
Σε φοβερά βασανιστήρια φαίνεται πως υποβλήθηκε ο Μουαμάρ Καντάφι τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Όπως αποκαλύπτεται από βίντεο το οποίο τράβηξαν οι αντικαθεστωτικοί που τον συνέλαβαν, ένας άντρας σοδόμισε με μαχαίρι (!) τον πρώην ηγέτη της Λιβυής την ώρα που τον έβγαζαν έξω από το κρησφύγετό του. Το θέαμα είναι πραγματικά φρικτό και αποτυπώνεται στην καρέ-καρέ ανάλυση του αποκλειστικού βίντεο που έχει στην κατοχή της η αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα GlobalPost: δείχνει ξεκάθαρα τι έκανε στον πρώην συνταγματάρχη ένας από τους αντικαθεστωτικούς που έπιασαν τον Καντάφι, ενώ εκείνος ήταν αιμόφυρτος μα ζωντανός.

Αυτό το βίντεο βγαίνει στη δημοσιότητα την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι είναι εγκληματίες πολέμου όσοι σκότωσαν τον πρώην συνταγματάρχη, ζητώντας παράλληλα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.

Ευ. Βενιζέλος: Σε 180 η συμφωνία των Βρυξελλών

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου από τη real.gr

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, υποστήριξε πως όποια συμφωνία υπάρξει στην Σύνοδο Κορυφής, θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

«Ενημέρωσα, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».