Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στο «έλεος» των πλημμυρών η Ταϊλάνδη

Από το real.gr

Περίπου 30.000 άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές βορείως της Μπανγκόκ αφού υποχώρησε ένας υδατοφράκτης.

Οι κάτοικοι νοτίως του υδατοφράκτη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πλημμύρα 1 ως 1,5 μέτρου, δήλωσε ο στρατηγός της αστυνομίας Πράτσα Προμνόκ, διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων για την Ανακούφιση από τις Πλημμύρες.

Η περιοχή, 35 χλμ. βορείως της κεντρικής Μπανγκόκ, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ. «Οι κάτοικοι πρέπει να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο στρατηγός Προμνόκ.


Ο στρατός διέθεσε φορτηγά για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων. Εκπρόσωπος του κέντρου δήλωσε πως από τη ρήξη του υδατοφράκτη πλήττονται άμεσα περίπου 30.000 άνθρωποι.

Υδατοφράκτες στο Κανάλι Ραφιπάτ, ανάμεσα στην Μπανγκόκ και την πλημμυρισμένη πόλη Αγιούταγια προς βορρά, την παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, υποχώρησαν στέλνοντας και άλλα νερά πλημμύρας προς την Μπανγκόκ.

Το κέντρο για τις πλημμύρες κατηγόρησε για τη ρήξη των υδατοφρακτών τους ανθρώπους που κατοικούν κατά μήκος τους. Οι κάτοικοι αυτοί θεωρούν ότι οι υδατοφράκτες κρατούν τα εδάφη τους πλημμυρισμένα για να προστατευθεί η πρωτεύουσα.

Στο ποταμό Τσάο Φράγια, ο οποίος διαρρέει την Μπανγκόκ, η στάθμη των υδάτων πλησιάζει σε επίπεδα ρεκόρ, όμως παραμένει προς το παρόν κάτω από την κορυφή των ύψους 2,5 μέτρων υδατοφρακτών, δήλωσε ο κυβερνήτης Σουχουμπάντ Παριμπάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου