Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

BBC: Who Were the Greeks? (HD Video)

Ντοκυμανταίρ Ιουλίου 2013, άνευ υποτίτλων ακόμη. Εξαιρετική φωτογραφία, έρευνες πάνω σε αρχαιότητες με τον ειδικό επί των ελληνικών θεμάτων, Δρ. Μάικλ Σκοτ.

*Το BBC βάζει τα γυαλιά, με τις παραγωγές του, στους κρατικοδίαιτους της ΕΡΤ, που αντί να προωθήσουν Ελλάδα και να βγάλουν κάνα φράγκο για τον ελληνικό λαό, φτιάχνουνε αφιερώματα για τον Καπετάν Κεμάλ. Και μετά θέλουμε πίσω τα "μάρμαρα" από το Βρετανικό Μουσείο...

ΠΛΑΤΩΝΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Γιατί οι έντιμοι & ικανοί δεν επιδιώκουν ανάληψη εξουσίας

Ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων (427-347 π.Χ.) γύρω στο 374 π.Χ. έγραψε το κορυφαίο έργο του «Πολιτεία» μέσω του οποίου σχεδίασε την εικόνα του ιδανικού πολιτεύματος με επίγνωση τού πόσο δύσκολη είναι η πραγματοποίησή του.
Στο έργο αυτό μέσα από την αφήγηση του Σωκράτη αναφέρεται και η συζήτηση που έγινε με θέμα τη φύση της δικαιοσύνης, αλλά κυρίως για τη δημιουργία ενός ιδανικού κράτους, στο οποίο θα κυριαρχεί η ιδέα του αγαθού και το οποίο κράτος θα υφίσταται για να παρέχει την αληθινή ευτυχία στους πολίτες του. Για να επιτευχθεί όμως αυτό οι άρχοντες πρέπει να εργάζονται για το καλό των άλλων (των αρχομένων) και όχι το δικό τους! Ένα τέτοιο κράτος όμως βρίσκεται στη σφαίρα της ουτοπίας.
Ας δούμε τι ακριβώς γράφει ο Πλάτων για την εξουσία (άρχοντες - πολιτικούς) και τους εξουσιαζόμενους (αρχόμενους - πολίτες) [Πολιτεία, Βιβλίο Α, 346-347].

Έρχεται ο πιό κρύος χειμώνας των τελευταίων 100 χρόνων

Και στην Ελλάδα θα πληρώνουμε πιό ακριβό πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, φυσικά για το καλό μας, αφού η κυβέρνηση μας σώζει από τα χειρότερα....

Στην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας – δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;;;

Ακέσανδρος, Αλέξανδρος & Φιλίων, μας έστειλαν... αδιάβαστους

«Τα ''Γράμματα από το Υπόγειο'' της Μεθώνης, μας έστειλαν αδιάβαστους.

Τα νέα ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία. Η ελληνική γλώσσα, όπως φαίνεται στα ενεπίγραφα αγγεία του ύστερου 8ου και του πρώιμου 7ου αιώνα π.Χ., όχι μόνον υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με παγιωμένη γραμματική και συντακτική δομή».


Αυτά λέει στη Γιώτα Μυρτσιώτη της «Καθημερινής» ο καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, αναφερόμενος στις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη της Πιερίας, με την ευκαιρία έκθεσης σχετικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -από 12 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο τίτλος της Εκθεσης «Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας»).

Ισλαμικά όργια σε "ερωτικό πόλεμο"

~ Τζιχάντ αλ νικάχ ~
Πολλές Τυνήσιες έχουν φύγει από τη χώρα τους με προορισμό τη Συρία προκειμένου να κάνουν "ιερό ερωτικό πόλεμο", ικανοποιώντας τις σεξουαλικές ανάγκες των ισλαμιστών που μάχονται στη χώρα αυτή,....
υποστήριξε σήμερα, ενώπιον του κοινοβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Λότφι μπεν Τζέντου.

Οι γυναίκες αυτές "έχουν σεξουαλικές σχέσεις με 20, 30, 100 τζιχαντιστές", συνέχισε ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης (ANC).

Στο Άκτιο αναδύεται ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα

Ο ναός Απόλλωνος Ακτίου
Ο περίφημος αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα Ακτίου (τέλους 7ου αι. π.Χ.) αποκαλύπτεται μέσα στον ομώνυμο ρωμαϊκό ναό τον οποίο στόλιζαν δύο κολοσσικά λατρευτικά αγάλματα της Άρτεμης και του Απόλλωνα.

Τα κεφάλια των αγαλμάτων αυτών βρέθηκαν σε καταπληκτική κατάσταση διατήρησης το 2009 από την καθηγήτρια Ισμήνη Τριάντη, η οποία σκάβει τα τελευταία χρόνια στο Άκτιο, απέναντι από την Πρέβεζα, και φέρνει στο φως το ναό που είδε ο Οκταβιανός Αύγουστος εκεί και τον μεγέθυνε όταν νίκησε τον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα στη ναυμαχία του Ακτίου (31 π.Χ.).

Τουρκία: Τα μειονοτικά σχολεία έχουν έλλειψη μαθητών- κυρίως τα Ελληνικά

Σεπτέμβριος 21, 2013.


Τα σωζόμενα αρμενικά και εβραϊκά σχολεία φαίνεται να έχουν φθάσει σε σταθερά επίπεδα εγγραφής, αλλά χαμηλή εγγραφή αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία στην Τουρκία.


Η έλλειψη των μαθητών στα μειονοτικά σχολεία της Τουρκίας τα οδηγεί στο κλείσιμο, σύμφωνα με μια δημοσιοποίηση από το Ίδρυμα Ιστορίας, την Πέμπτη.

Αποδοκιμασία στην Ευρώπη από την κατάσχεση της βοήθειας για Παλαιστίνιους

Ισραηλινοί στρατιώτες επιτίθενται στους Γάλλους διπλωμάτες
Σεπτέμβριος 22, 2013.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε το Σάββατο τον τρόπο με τον οποίο ο ισραηλινός στρατός αντιμετώπισε μια ομάδα ευρωπαίων διπλωματών, καθώς προσπαθούσε να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, των οποίων οι ισραηλινές αρχές κατεδάφισαν τα σπίτια τους.

Σε δήλωση της, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Ευρωπαία Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, καθώς και η εκπρόσωπος της Ύπατης εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάθριν Άστον, ‘εξέφρασαν την ανησυχία τους για το περιστατικό και περιμένουν από τις ισραηλινές αρχές να διευκρινιστεί η στάση τους’.

Εγκεμέν Μπαγίς: Η Τουρκία, ίσως, ποτέ δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σεπτέμβριος 22, 2013.
Η υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδέχεται να αποτύχει εξαιτίας της ‘προκατάληψης’ που έχουν τα σημερινά μέλη», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, το Σάββατο.


Η δήλωση έρχεται ως πολιτική εσωτερική στροφή για τους στόχους της χώρας, ώστε να τραβήξει την προσοχή μακριά από μια ενδεχόμενη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανακαλύφθηκε ο τάφος Ετρούσκου πρίγκιπα, συγγενή του 5ου βασιλιά της Ρώμης Ταρκίνιου Πρίσκου (εικόνες)

Μία συγκλονιστική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Ιταλία, οι οποίοι βρήκαν τον τάφο ενός Ετρούσκου Πρίγκιπα, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία συνδέεται με στενή συγγένεια με τον θρυλικό 5ο βασιλιά της Ρώμης, Ταρκίνιο Πρίσκο που κυβέρνησε από το 616 μέχρι το 770 πΧ
Ο τάφος βρέθηκε στην Ταρκινία, μία ορεινή πόλη 50 μίλια βορειοδυτικά της Ρώμης, διάσημη για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ετρουσκικής εποχής.

Αρκούδα ικετεύει για τροφή σε αυτοκινητόδρομο στη Ρωσία(Βίντεο)

Αν πιστεύετε ότι τα έχετε δει όλα, κάνετε λάθος. Γιατί τα βίντεο που έρχονται από την Ρωσία έχουν πάντα κάτι το ξεχωριστό να μας πουν. Έτσι, μετά τους μεθυσμένους οδηγούς, έχουμε άλλους που σταματούν στον αυτοκινητόδρομο για να προσφέρουν λίγη τροφή σε μια αρκούδα (ναι, καλά διαβάσατε) που ικετεύει για φαγητό!

Στη Ρωσία, δεν έχουν πιθήκους, όπως στην Ινδία, έχουν αρκούδες. Ναι, αληθινές καφέ αρκούδες που κατεβαίνουν στην εθνική οδό και να ανεβαίνουν στο παράθυρό σας.

ΠΩΣ "ΕΔΕΣΑΝ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ Γ.Παπακωνσταντίνου: Ε-mail ντοκουμέντο για παραδοχή παραβίασης του Συντάγματος

Ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό email για το πώς μεδοθεύτηκε το δέσιμο της χώρας στα δεσμά του Μνημονίου έρχεται στην δημοσιότητα.
 
Το e-mail έχει αποστολέα τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Γ.Παπακωνσταντίνου, έχει ημερομηνία 12 Μαρτίου του 2011 και μέσα σε αυτό παραδέχεται ότι για να υπάρξει το πρώτο "κούρεμα" του Δημοσίου Χρέους (την εποχή που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαγραφή του χρέους της χώρας προς τους ιδιώτες), δεσμεύθηκε να νομοθετήσει δημοσιονομικούς κανόνες (νόμους δηλαδή) εκτός Συντάγματος!

Ξύπνησε η 17χρονη από το Άργος που πυροβόλησε ο πατέρας της

Τα πρώτα χαμόγελα εμφανίστηκαν στο πρόσωπο της μητέρας της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στην κεντρική πλατεία του Άργους καθώς η 17χρονη μισάνοιξε τα μάτια της και αντέδρασε στο χάδι της μαμάς της.

Η 17χρονη δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του ΚΑΤ από τις 12 Αυγούστου οπότε και έγινε το τραγικό περιστατικό που πάγωσε την Ελλάδα όταν ο πατέρας της την πυροβόλησε και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Ληστεύουν την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία με τους νέους φόρους


«Χαράτσι» έως 40% το χρόνο στα ευτελούς αξίας οικόπεδα!"Ταμπλάς" 400-4.000 ευρώ το στρέμμα για «άκτιστα» οικόπεδα
Τρόπους για να ξεφορτωθούν τα απαξιωμένα οικόπεδα και τα απρόσοδα αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους αλλά βρίσκονται … «στο πουθενά», προκειμένου να μην επιβαρυνθούν άλλο με δυσβάσταχτους φόρους, αναγκάζει η κυβέρνηση χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες. Το νέο σύστημα φορολογίας ακινήτων που θα ισχύσει από 2014  επιβάλλει μέχρι και 20πλάσιο φόρο στην μικρομεσαία ιδιοκτησία, σε σχέση με τον ΦΑΠ που πλήρωναν ως τώρα μόνο οι θεωρούμενοι ως … μεγαλοϊδιοκτήτες, με περιουσία από 200.000 ευρώ και πάνω. Την ίδια στιγμή, «χρεώνει» από 400 ευρώ και πάνω όλους όσους δεν «τσιμεντοποίησαν» τα οικόπεδά τους, την ώρα που το Κράτος «κυνηγά» τους πολίτες για να πληρώσουν για ημιϋπαίθριους που έκλεισαν και αυθαίρετα που έκτισαν.

Γερμανικές εκλογές: Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll

Γερμανικές εκλογές: Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll
Προβάδισμα στην Άγκελα Μέρκελ δείχνει το πρώτο exit poll για τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία. 
 
Βέβαια αποτελέσματα αναμένονται μία ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας , εκτός εάάν οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές.


Τα πρώτα Exit Poll των γερμανικών εκλογών

Εικόνες σοκ από την επίθεση ισλαμιστών της αλ Κάιντα σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα(Βίντεο)




Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από ενόπλους σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 300, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά.

Η Γαλλία και ο Καναδάς ανακοίνωσαν ότι 4 υπήκοοί τους (2 Γάλλοι και 2 Καναδοί) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μεταξύ των οποίων ήταν και μια γυναίκα διπλωμάτης.