Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟ 324 π.Χ.

Δημοσιεύθηκε από: ΒΛΑΣΗΣ ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ στις Μαρ. 02 2007,14:11 

Προς αναζήτηση του <<όρκου>>  της Ιόππης του Μεγάλου Αλεξάνδρου

<<...όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν...>>

"Ευριπίδου"  Αντιόπη

<<...Εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας, το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα...>>
(Αν αφαιρέσεις από την ιστορία την αλήθεια, αυτό που μένει γίνεται ανώφελη, άχρηστη διήγηση)

"Πολύβιος"  Α, 14,6

Ένας Σύρος γιατρός εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν να περάσουν από την Ελλάδα κι όχι από Βουλγαρία ή Αλβανία "Είναι ο μόνος δρόμος που δεν θεωρείται έγκλημα να περάσεις στα σύνορα"

Από το lifo.gr

Ένας Σύρος γιατρός ο Αλί Καντίρ που βρίσκεται στην Καβάλα ευχαριστεί τους Έλληνες για τη φιλοξενία και εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και όχι μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας ή Αλβανίας.

"Εργάζομαι ως γιατρός", λέει ο Καντίρ και αφηγείται την ιστορία του στο ΑΠΕ.ΜΠΕ: "Δεν έχω οικογένεια, οπότε για μένα δεν είναι πρόβλημα, όπου και να πάω. Στο παρελθόν, εργαζόμουν στη Μεγάλη Βρετανία. Πάντως, οι περισσότεροι από τους 800 ανθρώπους που είμαστε εδώ, σχεδιάζουν να φτάσουν στη Γερμανία.

Οι ενεργειακές καθυστερήσεις έχουν κόστος

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Όσο μερικοί ασχολούνται με πολιτικές και κομματικές διαπραγματεύσεις, καθυστερούμε στον τομέα της ενέργειας που συνεχώς εξελίσσεται και μάλιστα με δραστικό τρόπο. Διότι οι άλλοι παίχτες δεν σπαταλούν χρόνο για να κάνουν κινήσεις που αφορούν αποκλειστικά ψηφοφόρους. Έτσι στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα βέβαια, βλέπουμε απίστευτες καθυστερήσεις την ώρα που το διεθνές timing προωθεί τις επενδύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αρκεί να εξετάσουμε ένα χάρτη της περιοχής με τους προτεινόμενους αγωγούς για τροφοδότηση των σταθμών.

Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων κατά Σαουδικής Αραβίας

Του Ν. Λυγερού

Το Ευρωκοινοβούλιο με 449 ψήφους υπέρ, αποφάσισε να εγκρίνει την εισήγηση της εξωτερικής διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπάργκο των όπλων κατά της Σαουδικής Αραβίας λόγω της απαράδεκτης δράσης της στην Υεμένη, όπου συνεχίζει να καταπατά αθώους. Η στάση της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και επηρεάζει τον διεθνή συνασπισμό που ηγείται. Έτσι, έχουν καταστρέψει δημόσιες υποδομές, νοσοκομεία, ακόμα και σχολεία για να επιβάλουν τη θέση τους στην περιοχή με το πρόσχημα του πολέμου κατά των σιιτών επαναστατών Χούτι. Οι βομβαρδισμοί και οι ναυτικοί αποκλεισμοί έχουν εξουθενώσει την Υεμένη κι αυτό έγινε και με τη χρήση όπλων για τα οποία γνωρίζουμε την προέλευση.

Το Βορειοκορεατικό καθεστώς εγκληματεί

Του Ν. Λυγερού
Το βορειοκορεατικό καθεστώς εγκληματεί κι όχι μόνο κατά του λαού του και της Νότιας Κορέας αλλά και της Ανθρωπότητας. Οι πράξεις του καθεστώτος όλο και χειροτερεύουν και δεν αποτελούν μόνο παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την στάση του είναι εχθρικό απέναντι σε όλη την Ανθρωπότητα κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό όχι μόνο στους κύκλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά με τις αποφάσεις του να επιβάλει κυρώσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου. Οι βαλλιστικές και οι πυρηνικές δοκιμές δεν είναι μόνο απαράδεκτες με τα τωρινά δεδομένα, αλλά είναι και προκλητικές με την έννοια ότι θέλουν να δείξουν ότι κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ακολουθούν την πορεία ενός Χίτλερ, ενός Στάλιν, ενός Κεμάλ που θεώρησαν ότι ο κόσμος του άνηκε κι ότι μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν μαζί του.

«20 αξιοπερίεργα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την χώρα μας!»

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 3.100;

Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης;

Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.

Το μυστήριο των πραγματικών Χόμπιτ

Είναι ο μυστηριώδης Άνθρωπος του Φλόρες, ο επονομαζόμενος Χόμπιτ, ένα άγνωστο έως τώρα ανθρώπινο είδος ή ένας homo sapiens με σοβαρές παθολογικές διαταραχές; Μια νέα μελέτη υποστηρίζει το πρώτο, διχάζοντας ξανά τους επιστήμονες
Το 2003 ένα μυστηριώδες μικροσκοπικό ανθρωποειδές ανακαλύφθηκε στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας. Οι επιστήμονες το ονόμασαν Homo floresiensis αλλά είναι ευρέως γνωστό ως Χόμπιτ (από τη φυλή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών). Τίποτα παρόμοιο δεν είχε ανακαλυφθεί ξανά. Με ύψος 1,10 και πιθανό βάρος 25 κιλά, οι αρχαιολόγοι αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για υπολείμματα μικρού παιδιού. Δεν ήταν όμως. Και το πιο αξιοπερίεργο απ’ όλα είναι ότι το κρανίο του είναι υπερβολικά μικρό, όχι μεγαλύτερο από αυτό ενός σημερινού χιμπαντζή.

Αργεντινή: Θα καταβάλει 4,6 δισ. δολάρια σε 4 κερδοσκοπικά ταμεία - 14 ΧΡOΝΙΑ ΜΕΤA ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠIΑ ΤΗΣ

Η Αργεντινή δέχτηκε τη Δευτέρα να καταβάλει το ποσό των 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κερδοσκοπικό ταμείο NML και σε άλλου πιστωτές της ώστε να δώσει ένα τέλος στη διαμάχη που ξέσπασε πριν από 14 χρόνια, το 2001, με αφορμή τη χρεοκοπία της χώρας.

«Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο βήμα, αλλά δεν είναι και το τελευταίο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνιελ Πόλακ, ο μεσολαβητής που είχε οριστεί από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Κάμερον: Το «Brexit» μπορεί να οδηγήσει σε δεκαετία αβεβαιότητας - Φόβοι για το δημοψήφισμα

Λονδίνο: Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα διάστημα καταστροφικής αβεβαιότητας διάρκειας 10 ετών ή και περισσότερων, είναι η νέα προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες, αλλά και με άλλες χώρες της Ένωσης για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος νωρίτερα αυτόν το μήνα σύναψε μια συμφωνία με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες με στόχο τη μεταρρύθμιση της σχέσης της Γηραιάς Αλβιόνας με την ΕΕ, πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στο δημοψήφισμα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου, αν και ορισμένοι από τους υπουργούς του υποστηρίζουν την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση.

Η Ελλάδα στη δίνη του προσφυγικού χάους – Πεδίο μάχης η Ειδομένη(Βίντεο-Φωτο)

Σε τεντωμένο σχοινί η χώρα - Απελπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες έριξαν τον φράκτη στα σύνορα με τα Σκόπια – Πετροπόλεμος και χημικά από τους Σκοπιανούς – Στήνουν νέα hotspots σε όλη την Ελλάδα
Αγώνα δρόμου δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να στεγάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που συνεχίζουν να φτάνουν στη χώρα και να εγκλωβίζονται εδώ καθώς τα σύνορα με τα Σκόπια παραμένουν -ουσιαστικά- κλειστά. Εκατοντάδες διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στην πλατεία Βικτωρίας, 7.000 πρόσφυγες «βουλιάζουν» την Ειδομένη, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ενώ στον Πειραιά ξεπερνούν τις 5.000 και αναμένονται νέες «καραβιές».

Μόσχα: Γυναίκα φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ», κρατώντας το κεφάλι παιδιού που μόλις είχε αποκεφαλίσει!(Βίντεο)

Ήταν η νταντά του παιδιού, που το αποκεφάλισε, κατόπιν έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα και έφυγε με το κεφάλι στην τσάντα της - Όταν την σταμάτησαν οι αστυνομικοί το έβγαλε και απειλούσε να ανατιναχθεί Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Μόσχας καθώς μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από έναν σταθμό του μετρό.

Η γυναίκα φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», «ο θεός είναι μεγάλος», ωστόσο, το πιο σοκαριστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι κρατούσε στα χέρια της το κομμένο κεφάλι ενός μικρού παιδιού!