Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μάθε που ψηφίζεις

                                                            Μάθε ψηφίζεις πατώντας ΕΔΩ
Τηλεφωνο επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών
                                                                           2131361500

Οι εκλογές και οι ψηφοφορίες δεν είναι κυβέρνηση

Του Ν.Λυγερού

Είμαστε σίγουρα η χώρα της Δημοκρατίας και κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει αυτόν τον τίτλο, είναι μάλιστα κι ένα από τα πολλά επιτεύγματα του Ελληνισμού. Αυτή η Δημοκρατία έχει γίνει παράδοση πλέον για τον λαό μας και εύλογα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη και στην πατρίδα μας και σε άλλες χώρες. Απλώς δεν πρέπει να υπάρχει καμία παρεξήγηση με την έννοια ότι οι εκλογές και οι ψηφοφορίες δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πολλοί από τους δικούς μας που τους αρέσει να ψηφίζουν για να θυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια, τον συνδικαλισμό κλπ. Όμως υπάρχει μια διαφορά μεγέθους διότι με την Ελλάδα μιλούμε για ένα έθνος.

Μήπως είστε ΚΟΔΗΣΟ;

Του Θεοδώρου Κουτρούκη @
Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θράκης


Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο ελληνικός λαός καλείται για τρίτη φορά την ίδια χρονιά στις κάλπες να αποφασίσει για το μέλλον του. Είναι όμως έτσι;

Ας δούμε τι συνέβη τους τελευταίους μήνες.

Οι εκλογές του Ιανουαρίου ανέδειξαν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία δυνάμεων, που τότε υποστήριζαν την κατάργηση των Μνημονίων. Του κάκου.

Guardian: Οποιος κι αν πάει στο Μαξίμου, άλλοι θα αποφασίζουν - ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι Ελληνες καλούνται στις κάλπες την Κυριακή. Ομως, όποιος κι αν είναι ο επόμενος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα διοικεί τη χώρα, προειδοποιεί ο Guardian.
Αντί για αυτό, η συγκεκριμένη «τιμή» θα ανήκει σε έναν «κουστουμαρισμένο» Ολλανδό οικονομολόγο των Βρυξελλών, με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας στις αναμετρήσεις της τελευταίας 20ετίας

Λίγες ώρες έμειναν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας που θα δώσει τα αποτελέσματα των εκλογών και θα διαμορφώσει το πολιτικό χάρτη της Ελλάδας από Δευτέρα. Αν κάτι κάνουμε καλά σε αυτή τη χώρα, αυτό μάλλον είναι να διοργανώνουμε εκλογικές αναμετρήσεις.
Δεν είναι τυχαίο πως από τις οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις που κάναμε τα τελευταία 19 χρόνια, μόνο μία διεξήχθη στο χρόνο που προβλέπεται, δηλαδή στα τέσσερα χρόνια. Όλες οι υπόλοιπες (ακόμη και εκείνη του 2004, διεξήχθη κάποιους μήνες νωρίτερα) έγιναν πρόωρα.

Περίεργο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό - Είναι ΑΤΙΑ, orb ή κάτι άλλο; (Φφωτό, Βίντεο)

Γιγαντιαίο orb (;) που πάλλεται και μεταμορφώνεται (Βίντεο)

Δεν είναι ένα συνηθισμένο -από τα παράξενα- φαινόμενο που μεταμορφώνεται και αλλάζει συνεχώς σχήμα. Είναι κάτι που λέγεται ότι έχει θεαθεί από πολλούς μάρτυρες σχεδόν παντού στον κόσμο.

Να είναι το ίδιο που εμφανίζεται σε διάφορα μήκη και πλάτη, ή μήπως υπάρχουν πολλά σαν και αυτό;…

Ο Αύγουστος του 2015 ήταν ο θερμότερος μήνας στην ιστορία της Γης - Η μεγαλύτερη και πιο ανησυχητική άνοδος της θερμοκρασίας παρουσιάστηκε στους ωκεανούς

Σύμφωνα με ανακοινώσεις επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, ο περασμένος Αύγουστος ήταν ο πιο θερμός σε ολόκληρη την μοντέρνα ιστορία της Γης, όντας παράλληλα και ο έκτος μήνας στη σειρά μέσα στο 2015 που σπάει τα ρεκόρ
Σε μία ασυνήθιστα ζεστή χρονιά, όπως είναι το 2015, ο Αύγουστος έσπασε κάθε ρεκόρ σε ολόκληρη την καταγεγραμμένη ιστορία του πλανήτη μας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, η μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας παρουσιάστηκε σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική και περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Μοναδικές φωτογραφίες: Δείτε το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Πλούτωνα - «Ο Πλούτων μοιάζει εκπληκτικά με τη Γη σε αυτό και κανείς δεν το είχε προβλέψει»


«Οι εικόνες σε κάνουν πράγματι να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί» λένε οι επιστήμονες - Δείτε τους παγετώνες που μοιάζουν πολύ με αυτούς της Γροιλανδίας και της ΑνταρκτικήςΝέες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το «αρκτικό περιβάλλον» του πλανήτη Πλούτωνα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Οι φωτογραφίες που έστειλε στη Γη το σκάφος "New Horizons" της Αμερικανκής Διαστημικής Υπηρεσίας απαθανατίζουν εντυπωσιακές παγωμένες οροσειρές ύψους 3,5 χιλιομέτρων, μεγάλες πεδιάδες σκεπασμένες απο χαμηλή ομίχλη, θεαματικά ηλιοβασιλέματα και εκτεταμένους «εξωτικούς» παγετώνες από άζωτο.

Το Spiegel έκανε τη Μέρκελ «Μητέρα Τερέζα»

Οι πολιτικές της διαιρούν την Ευρώπη, γράφει στη λεζάντα το γερμανικό περιοδικό με αφορμή τη στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο μεταναστευτικό
«Μητέρα Άνγκελα» αποκαλεί στο σημερινό του πρωτοσέλιδο το γερμανικό περιοδικό Spiegel την Άνγκελα Μέρκελ σε μια προφανή αναφορά στη Μητέρα Τερέζα με αφορμή τη στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου για το μεταναστευτικό.

«Οι πολιτικές της διαιρούν την Ευρώπη» γράφει στη λεζάντα το περιοδικό σχολιάζοντας τις διαφορές ακόμα και στο εσωτερικό της Γερμανίας μετά την πρόσφατη απόφαση του Βερολίνου αρχικά να αναστείλει τη συνθήκη Δουβλίνο 2 για τους Σύρους πρόσφυγες και στη συνέχεια να προχωρήσει σε επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία.