Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1948: Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές... από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς). Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα την Εύβοια, η οποία ενσωματώθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό.

Διπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη Γερμανία - Η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο και οι εξηγήσεις από τα Σκόπια(Βίντεο - Φωτο)

Με το όνομα «Μακεδονία» εμφανίστηκε η γειτονική χώρα στο περίπτερό της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία, σύμφωνα απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά και αντικαταστάθηκε από το «Βόρεια Μακεδονία».
Με δήλωσή του λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα ethnos.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε το συμβάν σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

Τέλος το «Μακεδονία ξακουστή»; Κυρώσεις σε όποιον φωνάζει «αλυτρωτικά» συνθήματα(Βίντεο)

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καταπατούν καθημερινά τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας με αλυτρωτικούς και ανιστόρητους χάρτες που δείχνουν τα σύνορά τους μέχρι τη Λάρισα, στην Ελλάδα υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργηση συνθημάτων και εμβατηρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» (07.03.2019), στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”.

Ελευθερία ή βαρβαρότητα - Η κακομοίρα η κυβέρνηση - Σκέφτηκες ποτέ

Ελευθερία ή βαρβαρότητα
Του Ν. Λυγερού

Για την κυβέρνηση δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε αντίσταση, διότι θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο ό,τι και να κάνει, διότι αυτό λέει ο σταλινισμός. Έτσι δεν καταλαβαίνει γιατί οι Έλληνες είναι τόσο αντιδραστικοί με την πρόοδο που τους προτείνει. Δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτήν την αντιπάθεια που έχουν ενάντια στη βαρβαρότητά της. Συνεχίζουν να προτιμούν την ελευθερία, ενώ δεν τους παρέχει απολύτως τίποτα από τη βαρβαρότητα που τους παρέχει την αναγκαστική πρόοδο. Δυσκολεύεται επειδή δεν έχει γκουλάγκ και αναγκάζεται να πάρει πιο χαλαρά μέτρα και να βάζει φυλακή αθώους, πριν καταλάβουν ότι είναι ένοχοι εκ φύσης. Με τόσα μέτρα που έχει πάρει για το καλό των Ελλήνων,

Προοδευτικές κλούβες - Επεξήγηση της έννοιας προοδευτική κυβέρνηση

Προοδευτικές κλούβες
Του Ν. Λυγερού

Με την τωρινή κυβέρνηση το λεξιλόγιο αλλάζει τόσο πολύ και κατά βούλησή της που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τις παράλογες επινοήσεις της. Τώρα το πιο πιθανό είναι να μας εξηγήσει ότι οι κλούβες των ΜΑΤ αποτελούν προοδευτικές δυνάμεις που εξηγούν στον ελληνικό λαό μια σταλινική μεταμοντέρνα μεθοδολογία. Η κυβέρνηση ακολουθεί τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Σοβιετικής Ένωσης.

Έτσι θεωρούν ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η δική της ερμηνεία της πραγματικότητας. Μπορεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών να είναι απαράδεκτο, σημασία έχει η ερμηνεία της.

Μπορεί το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων να είναι απαράδεκτο, σημασία έχει η ερμηνεία της. Μπορεί να αναγκάζεται να πηγαίνει στη Μακεδονία με κλούβες, για να μην έχει προβλήματα με τον ελληνικό λαό αλλά παραμένει προοδευτική. Άλλωστε οι συλλήψεις που κάνει πριν ακόμα εκδηλωθεί κάποιος