Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥΣ;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή πρωτίστως πρέπει να μελετούμε την Ιστορία των Ελλήνων και να τιμούμε , κάτι που έχουμε ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και δευτερευόντως ......αρχίζουν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ποδοσφαίρου , για τους λάτρεις του πραγματικού ποδοσφαίρου , να μια συγκλονιστική ιστορία !!! 

Από το ιστολόγιο http://enneaetifotos.blogspot.com/

Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους... και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα.
Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου. Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις.
Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).
Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα, νόημα οι λέξεις) της ομάδας “
Πόντος” ήταν καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του κολεγίου Ανατολία της Μερζιφούντας. Οι μαθητές αποφάσισαν να τιμήσουν τη φανέλα τους και γι αυτό, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές των Κεμαλικών, αγωνίστηκαν με εμφάνιση που θυμίζει τη γαλανόλευκη (άσπρες και γαλάζιες ρίγες) και στη μέση το γράμμα Π.

Θύμα μεγάλης cyber επίθεσης οι ΗΠΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/hacker.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_6119.html
Από το ιστολόγιο http://nature.ert.gr/


Μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές επιθέσεις δέχτηκε το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη ξένης μυστικής υπηρεσίας έκλεψαν 24.000 ηλεκτρονικά αρχεία από το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η είδηση μπορεί να έφτασε τώρα στο φως της δημοσιότητας, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υφυπουργού, William Lynn τα αρχεία εκλάπησαν το Μάρτιο. Η αξία τους είναι μεγάλη, επειδή περιέχουν σχέδια και πληροφορίες για την κατασκευή όπλων και αμυντικών συστημάτων, τα οποία είχε στην κατοχή του ο υπεύθυνος εργολάβος που συνεργάζονταν με το υπουργείο.

Τουρκία: θα κατασκευάσει αεροδρόμιο μέσα στη θάλασσα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άρες μάρες ..κουκουνάρες.....την Ρωσία την ρώτησαν??? Αλλά έλα μου ντε που οι ταρταρομόγγολοι ξέρουν καλά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, σου λέει οι Έλληνες είναι στα χάλια τους , ας το παίξουμε ακμάζουσα οικονομία ......να λέμε και καμιά μακακία για να περνάει η ώρα!!!
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_8196.html#more


Ιούλιος 16, 2011.

Μέσα σε τρία χρόνια η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα αεροδρόμιο σε ένα τεχνητό νησί στη Μαύρη Θάλασσα. Θα είναι το πρώτο αεροδρόμιο του είδους αυτού στη χώρα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι την Τετάρτη από την Κωνσταντινούπολη.


Το πρώτο ανεπίσημο πόρισμα για τα αίτια της φονικής έκρηξης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ, 4 η ώρα τα ξημερώματα , ακόμα φεγγάρι έχει εάν είχε (!), λέτε το φεγγάρι να βοηθάει στην Αυτανάφλεξη της πυρίτιδας????
Θα περιμένουμε μέχρι αύριο να δούμε και άλλες ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΜΟΛΗΣΟΥΝ!!!!
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/402308


  • Το πρώτο ανεπίσημο πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι φορείς.
  • Σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφασίστηκαν σημαντικά μέτρα ασφαλείας αναφορικά με το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στο Βασιλικό.
Αυτανάφλεξη της πυρίτιδας σε αριθμό εμπορευματοκιβωτίων είναι το πρώτο ανεπίσημο πόρισμα για τα αίτια της φονικής έκρηξης, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από την Αγγλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία στη σκηνή της τραγωδίας.

Χ. Κλίντον: "Το στάτους κβο στην Κύπρο δεν ωφελεί κανέναν"

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα σου λέγαμε τι θα ήθελες ΕΣΥ , αλλά μάλλον μας πρόλαβε ο Οθωμανός και στο ΠΡΟΣΦΕΡΕ.......κερατωμένη!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=134706

Το στάτους κβο στην Κύπρο "δεν ωφελεί κανέναν", δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον. "Θέλουμε μια ομοσπονδία με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, και θα το θέλαμε το συντομότερο δυνατό", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Τουρκία.

Ζάκυνθος:''Παλιοέλληνα ταξιτζή θα σε γ.... και θα σου κάψουμε το αμάξι"!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87288&catid=6

Καζάνι που βράζει το νησί μετά τη δολοφονία του 19χρονου βρετανού τουρίστα - Διαβάστε τι είπε στην απολογία του ο ταξιτζής που τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου - Δείτε τι γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης...

Στη μία το τελευταίο χειροκρότημα στον Αντώνη Χαραλάμπους

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/402214



  • Κατά την είσοδο του φέρετρου στο προαύλιο της εκκλησίας ο κόσμος χειροκροτούσε παρατεταμένα
Το ύστατο χαίρε στον 19χρονο κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, το 13ο παλληκάρι της Κύπρου που έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", απηύθυνε σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, οι δημοτικές αρχές της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, και πλήθος κόσμου.

Εκλογές, μετά το δημοψήφισμα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όλα αυτά από μια κυβέρνηση που αργεί... να καταλάβει και κάποιον μειωμένης αντίληψης??? 
Πολλά ζητάτε!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/
Στο Μέγαρο Μαξίμου «σταυρώνουν» τα δάχτυλά τους, αναμένοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ για την προσεχή Πέμπτη, δεν θα αποδεχθεί κατώτερη των περιστάσεων, αλλά θα δώσει «μόνιμη λύση» στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, που δεν απέχει και πολύ από το να εξελιχτεί σε… γάγγραινα για το σύνολο της ευρωζώνης.

Την Πέμπτη κρίνεται η σωτηρία της Ελλάδας και του ευρώ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί , αλλά προσέξτε πως είναι ο GAP στην φωτογραφία  .....σαν παιδάκι έτοιμο να βάλει τα κλάματα , παρείσακτος σε μια παρέα που δεν τον παίζουν!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87322&catid=13



- Λύση χωρίς επιλεκτική χρεοκοπία αναζητούν οι Ευρωπαίοι
- Την Πέμπτη η απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας ύψους ως 130 δισ.ευρώ
- Για "ιστορικές στιγμές" και "ιστορικές αποφάσεις" μιλούν ευρωπαίοι διπλωμάτες
- Δραματική ανακοίνωση Παπανδρέου και ευρω - Σοσιαλιστών για ευρωομόλογο

Μπάνιο μόνο στην ...μπανιέρα, για την Κυβέρνηση

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ωραίο το αστείο σου , μας έκανες να γελάσει και το χειλάκι μας λιγουλάκι , άλλα τέτοια ξέρεις να μας πείς???Η ρώτα καλύτερα κάποιον από τους δικούς σου,  που θα μπορούσε να πάει χωρίς μια διμοιρία των ΜΑΤ να τον παρακολουθεί και να τον προσέχει???
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Από το «διακοπές χωρίς ενοχές» του περασμένου καλοκαιριού, στο «μην λείψει ούτε Σαββατοκύριακο κανείς.

Αναπόφευκτη τελικά η επιλεκτική χρεοκοπία;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

ΟικονομίαΕπιλεκτική χρεοκοπία ή όχι; Τί το καλύτερο για την Ελλάδα, για την ευρωζώνη; Τί θα συμφωνήσουν οι υπ. Οικονομικών πριν τη συνάντηση κορυφής; Ερωτήσεις επί ερωτήσεων πάνω σε έναν καμβά: την κοινή διαχείριση της κρίσης
Με το βλέμμα στραμμένο στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη αναζωπυρώνεται και πάλι η διαμάχη για το ποιο είναι το καλύτερο μείγμα λύσης για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.
Για τις Βρυξέλλες ο δρόμος προς μια αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα φαίνεται αναπόφευκτος. Αποτελεί αίτημα και των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών. Η εφημερίδα Handelsblatt, στην διαδικτυακή της έκδοση, αναφέρεται στον Κάρστεν Σνάιντερ, εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, αρμόδιο για θέματα προϋπολογισμού. ο οποίος υποστηρίζει ότι αν γίνει κούρεμα χρέους της τάξης του 40 με 50% τότε θα είναι εγγυημένη η ουσιαστική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, όπως έχει ζητήσει ο υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Α. Λοβέρδος: "Λεφτά δεν υπήρχαν"

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δυό γάιδαροι που μαλώνουν σε καμένο αχυρώνα!!!! Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κανένα κόμμα , όποιος νομίζει πως είναι Ηγέτης (π.χ Σαμαράς)  , ΑΣ ΔΙΑΛΎΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΆ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ Η ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ , ΣΥΓΝΩΜΗ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ!!!!
Οι θέσεις μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2840.html
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/332969.html

Τελικά λεφτά δεν υπήρχαν ακόμα και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε για το αντίθετο, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή.


Πιο αναλυτικά, ο υπουργός είπε στην Κοινωνία Ώρα Mega: "Είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν ενώ δεν υπήρχαν".

Κατά τον ίδιο πάνω από όλα πρέπει να υπάρξει "σαφής πολιτική και ενότητα ψυχής" ώστε η Ελλάδα να πάρει διαφορετική πορεία.

Παράλληλα μίλησε για "την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80" ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

"Ορθά επιβάλλαμε τα μέτρα και ορθά αγανάκτισαν και οι πολίτες οι οποίοι δείχνουν ότι έχουν καλύτερο μυαλό από τους πολιτικούς και δεν μιλάω για τους Αγανακτισμένους, τους οποίος ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να γλύψω, όπως έκανε ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτικής", κατέληξε.

Τι χάνουν οι στρατιωτικοί από το νέο κύκλο περικοπών.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=7010

Νέος γύρος περικοπών στα εισοδήματα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μειώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάσουν στο 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 έως και 404 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος”, παράλληλα αποφάσισε ότι έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3% επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και των λοιπών δημόσιων φορέων. Ετσι τους τελευταίους πέντε μήνες του χρόνου θα τους γίνονται κρατήσεις και για τους πρώτους επτά.

Με αποτέλεσμα κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο οι απώλειες ελέω εισφοράς να ανέρχονται στο 7,2% επί των αποδοχών τους.

Από τον συνδυασμό τους ψαλιδίσματος των επιδομάτων και της αναδρομικότητας της ειδικής εισφοράς προκύπτουν εισοδηματικές απώλειες που ξεπερνούν το 10% μέχρι το τέλος του έτους.

Συμφωνία δισεκατομμυρίων για Ιράν - Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80717&catID=14


Το Ιράν και η Κίνα υπέγραψαν σήμερα μία σειρά συμφωνιών για έργα υποδομής συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τομείς της ενέργειας, της ύδρευσης, των μεταλλείων και του περιβάλλοντος, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα θα πουλήσει στο Ιράν περίπου 60 αποτεφρωτήρες ενεργειακής ανάκτησης αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων οι οποίοι θα εγκατασταθούν μέσα σε ένα χρόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρες και στην τουριστική περιοχή γύρω από την Κασπία Θάλασσα. Το Πεκίνο από τη πλευρά του θα αυξήσει τις εισαγωγές ιρανικών μεταλλευμάτων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο «Ρομπέν» Ευ. Βασιλάκος και η κόντρα με τους δημοσιογράφους

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15328

Μπορεί να προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις κατάπληξη η παντελής απουσία – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – αντιδράσεων εκ μέρους όσων ενέπλεξε ο πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), Ευάγγελος Βασιλάκος στην κατάθεσή του στην επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο με την προμήθεια των υποβρυχίων Type 214, ωστόσο, φοβόμαστε ότι η ουσία πάλι χάθηκε.
Σε μια προσπάθεια να δώσει την εντύπωση ότι δεν διστάζει να αποκαλύψει ονόματα, και ότι εκπροσωπεί την πλευρά που επιθυμεί την κάθαρση, ο Ευ. Βασιλάκος μίλησε για όλους και για όλα.

Επιτέθηκε εναντίον του πολιτικού του προϊσταμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον οποίο και τι δεν καταλόγισε! Τι ότι ήταν απών από τις σοβαρές διεργασίες και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν ανέφερε, υπονοούμενα ότι δεν άκουσε τη συμβουλή του να καταγγείλει τη σύμβαση με τους Γερμανούς, ότι εκταμίευσε χρήματα στους Γερμανούς παρότι η σύμβαση δεν εκτελούνταν καλά…

Αλβανία: Στρατιωτική άσκηση ετοιμότητας (βίντεο)

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_946.html#more


Ιούλιος 16, 2011.

Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις διοργανώνουν  μια εκτεταμένη άσκηση στο πολύγωνο Μπίζε/Bizë.


Η άσκηση εστιάζεται  στην αντιμετώπιση  τρομοκρατικών καταστάσεων  καθώς και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης για την στήριξη του πληθυσμού.

21χρονος Μαροκινός βίασε 53χρονη στην Κρήτη - Ξεφεύγει και πάλι η βία με τους μετανάστες

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/21-53.html

Ξεφεύγει και πάλι από τον έλεγχο η βία στην χώρα, καθώς τον  τελευταίο καιρό ολοένα και πληθαίνουν οι συμπλοκές αλλοδαπών, όπως και τα φαινόμενα βιασμού Ελληνίδων από μετανάστες. Αυτή τη φορά τρεις νέες διενέξεις Πακιστανών σημειώθηκαν σε Καρδίτσα και Κέρκυρα, ενώ ένας Μαροκινός βίασε μια 53χρονη γυναίκα στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, βαρύτατα τραυματισμένος στον θώρακα, το κεφάλι και την κοιλιά, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου θα χειρουργηθεί και στον εγκέφαλο, ένας 30χρονος Ινδός που μεταφέρθηκε αιμόφυρτος από τον Παλαμά μετά την επίθεση που δέχθηκε από τέσσερις Πακιστανούς!

Η «απατημένη» ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έρχεται εδώ για «υποδείξεις»

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Έρχεται εδώ η «απατημένη» και αποτυχημένη υποψήφια για το χρίσμα των ελευθεριακών Δημοκρατικών Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, η περιβόητη Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να δώσει γραμμή στους «υποτελείς» πολιτικούς. Και όπως παραδέχονται τα συστημικά ΜΜΕ, η προερχόμενη εκ Τουρκίας έχει «διευρυμένη» ατζέντα συζητήσεων. Το πρόγραμμα λοιπόν της «απατημένης», περιλαμβάνει Παπούλια (μετά από το Ισραήλ, όπου πήγε, θα δει και τον άλλο βραχίονα του σιωνιστικού λόμπι), Παπανδρέου (θα βρεθεί στο φυσικό του χώρο), Σαμαρά (ε ρε πανηγύρια στο περιβάλλον του, βλ. Wikileaks), Λαμπρινίδη (αυτός θα «πάθει» από τη χαρά του!) και... Βενιζέλο!
Η «κυρία», μας έρχεται από την Τουρκία, όπου προφανώς πήγε και συμφώνησε για τις «υποδείξεις» της προς την Αθήνα. Στη γείτονα και κατά ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, «φίλη», η Χίλαρι συμμετείχε στην Ομάδα επαφής για τη Λιβύη (εξελίσσεται σε νέα Κούβα). Κοινώς, συντόνισε την προσπάθεια απομάκρυνσης του Μουαμάρ Καντάφι, προσπάθεια στην οποία οι Τούρκοι πρωτοστατούν.

Ε.Βασιλάκος για ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλο: "Ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Σε κατάθεση-κόλαφο στην Επιτρόπή Εξοπλισμών της Βουλής κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για τα πεπραγμένα του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά τη νέα σύμβαση-τροποποίηση του εκυγχρονισμού των υποβρυχίων Type 209, αλλά και τις πληρωμές που έκανε στη Thyssen Marine Systems, προχώρησε ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελος Βασιλάκος στην Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο την περίοδο από το 2002 μέχρι σήμερα.
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για αποφάσεις που προκάλεσαν μεγάλη ζημία στο ελληνικό δημόσιο (417 εκατ. ευρώ), παρά τις προιδοποιήσεις που του είχε απευθύνει.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι  κατέβαλε 300.000.000 ευρώ στους Γερμανούς μετρητά από τα υπόλοιπα των συμβάσεων "Αρχιμήδης" και "Neptune II", ενώ τον είχε προειδοποιήσει ότι οι Γερμανοί μπορούσαν να υπαναχωρήσουν και να καταγγελουν την σύμβαση για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων, όπως και έινε.

Πατριωτικό Μέτωπο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες Ε.Α. για στελέχωση της Ε.Π.ΑΜ. (Επιτροπής Παλλαϊκής Άμυνας) του Πατριωτικού Μετώπου. (16/7/11).     
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                      
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                       
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες Ε.Α. για στελέχωση της Ε.Π.ΑΜ. (Επιτροπής Παλλαϊκής Άμυνας) του Πατριωτικού Μετώπου.
Στο όνομα των Στρατηγών, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Γεώργιου Καραϊσκάκη, Νικόλαου Ζορμπά, Νικόλαου Πλαστήρα, Κωνσταντίνου Δαβάκη, Στέφανου Σαράφη και των θυσιών τους για την Ελευθερία και την Δημοκρατία στην Πατρίδα μας, αλλά και την προάσπιση των Κοινωνικών κατακτήσεων του Ελληνικού Λαού, το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί:
Τους Έλληνες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες Ε.Α., όλων των Όπλων και Σωμάτων, για την διεύρυνση της Ε.Π.ΑΜ. (Επιτροπή Παλλαϊκής Άμυνας) του Πατριωτικού Μετώπου.
Στόχοι της Ε.Π.ΑΜ., ανεξάρτητης από το Κίνημα Οργάνωσης, είναι:
  1. Η μελέτη της υφιστάμενης πολιτικής-αμυντικής πραγματικότητας της χώρας, και η κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη στο μέγιστο δυνατό βαθμό του αμυντικού δόγματος της Παλλαϊκής Άμυνας.
  2. Η αναζήτηση διεξόδων από την σημερινή πολλαπλή κρίση που επέφερε στην Πατρίδα και τον Λαό μας, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
  3. Η ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, για την εν εξελίξει πολιτική, μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας.
  4. Η ανάπτυξη «δεξαμενής σκέψης» σχεδιασμού αντιμετώπισης, στην επιχειρούμενη κονιορτοποίηση του εθνοχώρου μας. (Κύπρος, Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο).
Καλούνται και παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες Ε.Α., όλων των Όπλων και Σωμάτων, να επικοινωνήσουν με το Πατριωτικό Μέτωπο, στα τηλ. 2103311642, 6980292626, στην διεύθυνση Νίκης 33, 10557 Σύνταγμα Αθήνα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση, pametopo@gmail.com, για να δηλώσουν συμμετοχή στην Ε.Π.ΑΜ.
Ο καιρός γαρ εγγύς.

Ifo: Να γυρίσει στην δραχμή η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οικονομία
Επιμένει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου, Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν.
Ο κ. Ζιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse κάνει κριτική απέναντι στην ελληνική κρίση και τη διαχείρισή της.

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για τη νέα στήριξη της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2017934

Οριστική λύση για το ελληνικό χρέος αναμένεται να επιλεγεί την Πέμπτη, μετά από την πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής.
Εως τότε, οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ θα ενταθούν σε κάθε επίπεδο, με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να επιδιώκουν να θέσουν το πλαίσιο που επιθυμούν και παράλληλα να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως το μεσημέρι της Παρασκευής, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έβαζε «φρένο» στην άμεση διεξαγωγή συνόδου, επιμένοντας πως πρώτα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις της ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατόν».
Να στείλει ένα «σαφές μήνυμα υπέρ της Ευρώπης» αναμένει κατά την επικείμενη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον και της ΕΕ και της Γερμανίας.
Τέλος στην κωλυσιεργία ζητούν Γερμανοί ευρωβουλευτές

Τεστ αντοχής ή... τεστ της πλάκας; - Τι ήταν τελικά τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Με ειρωνεία αντιμετωπίζει το θέμα των τραπεζικών stress tests δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το γεγονός ότι απέτυχαν μόνο 8 τράπεζες στο εύρος των 90, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ). Το νούμερο αποδεικνύει τελικά πως τα τεστ αντοχής ήταν τεστ της… πλάκας.
Σε μια ΕΕ που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική και συστημική κρίση, και ενώ οι αναλυτές στοιχημάτιζαν στην αποτυχία 15 τραπεζών, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αποδείχθηκε μετά τα χθεσινά νούμερα αξιόπιστο!
Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα θα κέρδιζε τα πρωτεία. Από την ανάποδη… Καθώς χειρότερη από όλες τις τράπεζες απέβη η ΑΤΕbank, η οποία τερμάτισε με core tier 1 στο -6%, δεδομένης της βάσης του 5. Με τις παραδοχές του νέου έτους, ωστόσο, περνάει το stress test, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Η Ισπανία παρ’ όλα αυτά πήρε τη χειρότερη βαθμολογία συνολικά ως χώρα, εφόσον 5 τράπεζές της, οι CAM, Pastor, Caja3, Unnim και Catalunyacaixa, κόπηκαν… Στο μεταξύ, απέτυχε και μια αυστριακή, η Volksbanken, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η γερμανική Helaba.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, ο Andrea Enria, επικεφαλής της ΕΒΑ, τόνισε πως τα τραπεζικά stress tests αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα για τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου.\

www.bankingnews.gr

Πολιτικός Μαυραγοριτισμός: Ο Γκούφυ στην Κυβέρνηση, οι Μουργόλυκοι στην Αντιπολίτευση;

Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html

 Ποιο είναι το πολιτικό ισοδύναμο του σοσιαλιστικού "λεφτά υπάρχουν" για την κόσμο της λαϊκιάς κεντροδεξιάς γιαγιάς Ντακ; Μα τι άλλο από να ντυθούν οι Μουργόλυκοι χαρτογιακάδες γιαλαντζί και να βγουν να πουλήσουν μειώσεις ΦΠΑ και συντάξεις-φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάνε πρόγραμμα που δεν θα τηρήσουν, θαμπώνουν το πόπολο της πτωχευμένης Λιμνούπολης και άιντε πάλι όλοι μαζί στο μαγκανοπήγαδο της φτώχειας.


Μέσες άκρες καταλαβαίνεις τι λέω, αλλά σου αλλάζω λίγο το σκηνικό γιατί η πραγματική κωμωδία παίζεται εκεί έξω ενώ πιο μέσα κάνει δράμα. Βγαίνει λοιπόν μπροστά ο πολτικός μαυραγοριτισμός μεταμορφωμένος σε αντι-μνημόνιο. Δώσε μια ψήφο καλέ κύριε να σε πω ό,τι θέλεις. Μα ό,τι θέλεις. Και υπαλλήλους του δημοσίου δεν πρόκειται να απολύσω και συντάξεις θα αυξήσω και το ΦΠΑ θα μειώσω και τα επαγγέλματα δε θα ανοίξω και διαπραγμάτευση με τους ξένους θα κάμω. Αρκεί να δώσεις μια ψήφο.

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/6-nwo-2.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_20.html .....και πολλά άλλα που έχουμε πει!!!
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_5298.html

Σύλληψη αλλοδαπού αγανακτισμένου...φώτο αρχείου..
ΟΤΙ ΕΖΗΣΑ.. ΑΠΟΨΕ...ΜΕ ΄ΣΚΟΠΙΑΝΑ...ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ..ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.. ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ..
ΚΑΠΟΙΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ.. ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ..ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ..
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.. ΕΙΧΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.. ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ..
ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ.. ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Τ ΑΠΛΥΤΑ ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ.. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.. ΚΑΙ...ΑΝΕΡΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ..ΦΥΣΙΚΑ.. ΤΟ ΠΑΝΟ ΑΥΤΟ ΕΤΣΟΥΞΕ...ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ..ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΜΙΛΑΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ.. ΤΟΥ ΕΙΠΑ..ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.. ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.. ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..ΦΥΣΙΚΑ... ΕΓΙΝΑ ΕΞΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΙ..ΜΕΤΑ..ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΠΕΛΕΣ.. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.. ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔΩ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.. ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.. ΜΕΤΑ.. ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΝΤΑΓΚΛΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΝΟ.. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. (ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ) ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ? ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΟΓΟΥ?ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.. ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ.. ΕΝΑΝ ΨΩΡΙΑΡΗ... ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ.. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ.. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ.. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ '40 ΚΑΙ ΤΟ '21 ΣΦΑΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ? Η ΜΗΠΩΣ? ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΙΓΑΤΕ.. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ? ΤΟ 2008 Η' ΜΗΠΩΣ? ΔΕΝ ΚΑΨΑΤΕ ΤΗΝ SPRIDER ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ? Η ΜΗΠΩΣ? ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.. ΤΗΝ 29/6/11?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΩ.. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΖ.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.. ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ.. ΤΟ ΠΑΝΟ ΚΑΤΕΒΗΚΕ.. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ... ΑΛΒΑΝΟΙ,ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ...ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.. ΛΕΓΟΝΤΑΣ.. ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.. ΗΤΑΝ ΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ..
ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.. Ν ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ.. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ... ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ.. ΠΗΔΗΞΟΥΝΕ.. ΜΠΡΑΒΟ.. ΜΑΣ.. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.. ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑ. ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΗΤΣΟΥΣ..
ΥΠΟΓΡΑΦΗ.............
ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ..

Από μήνυμα αναγνώστριας..

«Ναι» από Χάγη για την παρέμβαση για το Δίστομο

Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/


To θέμα τώρα είναι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ή θα κρεμάσει μια ακόμη φορά τα έννομα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών για να μην στενοχωρηθεί η Αγγελα;
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να το ενημερώσει για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων.
«Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει» ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια «να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (…) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου»

Γερμανία: Παράγοντας σταθερότητας ή μέρος του προβλήματος;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΕνώ οξύνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν άμεσες παρεμβάσεις, το Βερολίνο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο επιτείνοντας έτσι την ανησυχία των αγορών. Εντείνονται οι πιέσεις προς τη γερμανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη διστακτική της στάση και να προωθήσει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Η ισπανική εφημερίδα El Pais καλεί το Βερολίνο να βάλει τάξη στο χάος των χρεών. «Η καγκελάριος και η ομάδα των αντιρρησιών δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην αβεβαιότητα», γράφει η εφημερίδα. Αλλά και η γερμανική Berliner Zeitung καλεί την Άγκελα Μέρκελ να εγκαταλείψει την πολιτική του μπλόκου.
 

Βεστερβέλε: «Σαφές μήνυμα υπέρ της Ευρώπης» από Σύνοδο

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/vestervele-safes-minuma-uper-tis-europis-apo-sinodo

Η επικείμενη έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα πρέπει να στείλει ένα «σαφές μήνυμα υπέρ της Ευρώπης», θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς το συμφέρον της Γερμανίας, εκτίμησε ο κ. Βεστερβέλε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο μεταξύ, κορυφαίοι Γερμανοί ευρωβουλευτές πιέζουν για μία ταχεία επίλυση της κρίσης.

Bloomberg: 10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στη Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/bloomberg-10000.html
Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της… αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακόμη και οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης, το...
ύψος των οποίων καθορίζεται συνήθως από τη βιασύνη και την ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα πουλήσουν, δεν φαίνεται να τους ελκύουν.

Ένας - ένας όλοι θα ταχτοποιηθούν αφού βουλιάξανε την Ελλάδα: Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ η Τίνα !!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και κάτσε ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΑΕΊ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_8029.html

Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προορίζεται να αναλάβει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρόταση τής έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, το θέμα ωστόσο δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι. Η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια.

Σήμα κινδύνου από το ΔΝΤ για τις συνέπειες από τη στάση πληρωμών

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/573/ent.11573.asp
Προειδοποίηση για βαθιά ύφεση και έκρηξη ανεργίας
Μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργεί ήδη συνθήκες εθισμού στην διαδικασία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όμως έχει εντελώς διαφορετική γνώμη.

Σε έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ταμείο, επισημαίνονται οι κίνδυνοι από την επιλογή της στάσης πληρωμών, καθώς αυτή προκαλεί, όπως αναφέρεται, βαθιά ύφεση και έκρηξη της ανεργίας.

Σύμφωνα με την μελέτη και τους υπολογισμούς των αναλυτών του ΔΝΤ Ενρίκε Μεντόσα και Βίβιαν Γιου, που βασίζονται σε 23 επεισόδια χρεοκοπίας κατά το διάστημα 1977 έως 2009 κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, το ΑΕΠ και η κατανάλωση υποχωρούν κατά περίπου 5% κάτω από την τάση τους.

Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος.

Του Σαράντου Καργάκου

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλιά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων»...παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές.

2ος αιώνας: Χειρόγραφο για τις πλημμύρες του Νείλου

Από το ιστολόγιο http://www.mikres-ekdoseis.gr/2011/07/2_16.html



Το εικονιζόμενο χειρόγραφο σε πάπυρο, βρέθηκε στην Αίγυπτο προ περίπου εξήντα ετών  και όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για ‘Γεωλογική Ιστορία των πλημμυρών του ποταμού Νείλου’.
Αποτελεί τμήμα (θραύσμα) περγαμηνής διαστάσεων 25χ11 εκατοστά και είναι γραμμένο  με μεγάλα ωραία ελληνικά γράμματα  από αρχαίο καλλιγράφο.
Υπήρχε στην πλούσια,  σε αρχαιοελληνικά ευρήματα,  ιδιωτική συλλογή του Γ.Α. Μιχαηλίδη στην Αίγυπτο και πρωτοδημοσεύθηκε το 1949,  από τον J. Drescher  στο Δελτίο της «Société Royale d'Archéologie d' Alexandris».

Τὰ ὀνόματα Ἀχιλλεὺς καὶ Ὀδυσεὺς δὲν εἶναι ἑλληνικά!!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μιας και αναφερθήκαμε προηγουμένως στην ομοταξία των θολοκουλτουριάτηδων αναρχοαριστερών οικολόγων εθνομηδενιστών, τσιράκια της της NWO και τα κόλπα τους .....δείτε και αυτό.....


Ὁ Ἀχιλλεύς δένει τὴν πληγὴ τοῦ Πατρόκλου (Κύλιξ τοῦ 500 π.Χ.)

Τὸ παρακάτω ἄρθρον ἀπὸ τὸν Γιῶργο Ἐχέδωρο
Τέτοιες βλακεῖες γράφουν κάποιοι καὶ τέτοιες κερκόπορτες καλούμαστε νὰ σφραγίσουμε. Ἀλλὰ, ἀρκετά…
Φιλονόη.

«Το λάκκο τον ανοίγουμε μόνοι μας. Το φτυάρι και τον κασμά τον κρατούν οι κονδυλοφόροι από έδρας… Μυθοπλασίες και λόγια παραπλανητικά. Χωρίς ουσία, χωρίς υπόβαθρο, αλλά με …μέλλον.»
Έτσι είχα αρχίσει μια επιστολή πριν από αρκετά χρόνια και την έστειλα σε αθηναϊκή εφημερίδα. Δημοσιεύθηκε μια περίληψή της. Είναι η ώρα να δημοσιευθεί η ουσία της, τώρα, μέσα από τη δυνατότητα που μου δίνει το ελεύθερο βήμα των Blogs, χωρίς λογοκρισία, κοψο-ραψίματα και …αναμονές.

Ευτυχώς που οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα και ούτε θα γίνουν ποτέ!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/16/112900/

Indepedence Day
Δεν είμαστε Ελλάδα…» Μ’ αυτή τη φράση ο κ. Ομπάμα επιχείρησε να διασκεδάσει την αγωνία των Αμερικανών για την πορεία της οικονομίας.
O παραλληλισμός είναι  απαξιωτικός για τη χώρα μας.
Ευτυχώς που  οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα και ούτε  θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν!

Νέοι hacker κάνουν την εμφάνισή τους

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τυχαίο????Δείτε στην προηγούμενη ανάρτηση......
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/17174

hacker1 Νέοι hacker κάνουν την εμφάνισή τους Όλο και περισσότεροι νέοι hackers κάνουν την εμφάνισή τους πραγματοποιώντας διαδικτυακές επιθέσεις σε διάφορους στόχους, ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
Ακόμη ένας νέος hacker λοιπόν κάνει την εμφάνισή του με την επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση που πραγματοποίησε στην Εθνική Ένωση του Πακιστάν (National Assembly of Pakistan) και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα<…>
του οργανισμού http://www.na.gov.pk. Ο hacker ο οποίος παρουσιάζεται με το ψευδώνυμο “V0iD”, δημοσίευσε αποσπασμένα στοιχεία και πληροφορίες από τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας στο Pastebin στον παρακάτω σύνδεσμο: http://pastebin.com/bAgnnG9F.
Ο εισβολέας κατάφερε να αποσπάσει στοιχεία χρηστών και κωδικούς πρόσβασης από 7 λογαριασμούς διαχειριστών καθώς και αριθμούς τηλεφώνων από άλλους δεκατρείς λογαριασμούς.

Η αμερικανική στρατηγική για τον κυβερνοχώρο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15284


Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε εχθές, Παρασκευή 15 Ιουλίου, τη Στρατηγική Επιχείρησης στον Κυβερνοχώρο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Λέον Πανέτα, «είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις ικανότητές μας στον κυβερνοχώρο για να αντιμετωπίσουμε τις εκεί απειλές. Τον βλέπω ως ένα χώρο όπου θα αντιμετωπίσουμε αυξημένες απειλές στο μέλλον και πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις κυβερνο-προκλήσεις ενώπιον των οποίων θα βρεθεί το έθνος.»
Οι προσπάθειες στον τομέα αυτό είχαν ξεκινήσει από πέρυσι, όταν το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε δημιουργήσει τη US Cyber Command για να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση τα ζητήματα της κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον αυξήθηκε η συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Κίνα: "Όχι" στη συνάντηση Δαλάι Λάμα – ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Politics/USA/332957.html

Αντίθετη είναι η Κίνα στη συνάντηση του Δαλάι Λάμα με τον Μπάρακ Ομπάμα η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (16/11) καθώς πιστεύει πως θα επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς σχέσεις.

«Αντιτιθέμεθα σταθερά στη συνάντηση οποιωνδήποτε ανώτερων ξένων αξιωματούχων με τον Δαλάι Λάμα, με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χονγκ Λέι.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως Κίνα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ακυρώσουν την απόφαση ο Ομπάμα να συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα το συντομότερο δυνατόν και να μην πράξουν κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας ή να βλάψει τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ».

Για όσους ετοιμάζονται να "μοιραστούν" το Αιγαίο με τους Τούρκους

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_4783.html

του Σάββα Καλεντερίδη
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 1974 μέχρι σήμερα, δείχνοντας μια απαράδεκτη αναποφασιστικότητα και διστακτικότητα, δεν αποφάσισαν την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα 12 ν.μ., όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Αν είχε γίνει αυτό, η Τουρκία δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί νησιά και βραχονησίδες, αφού όλα αυτά θα βρισκόταν πλέον μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τώρα, η Ελλάδα σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου θα συζητηθούν και θέματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδος, με κίνδυνο να τεθούν στην αίρεση του δικαστηρίου κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Οι Τουρκοκύπριοι δίνουν ηλεκτρικό ρεύμα στους Ελληνοκύπριους

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/927

Η τουρκοκυπριακή εταιρεία ηλεκτρισμού έκανε αποδεκτή αίτηση για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.). Την αίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Κ.Ε.Β.Ε.), Μάνθος Μαυρομάτης.

«Εγώ είμαι τυχερή γιατί θα πάρω δύο σημαίες»

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Είναι η ΕΛΛΗΝΙΔΑ μητέρα των διδύμων κληρωτών, των Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Είχε το κουράγιο να σταθεί όρθια, να μιλήσει για τα παιδιά της σε εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.
Όταν η μάνα σηκώθηκε να μιλήσει για τα παιδιά της, ο κόσμος «πάγωσε», πνιγμένος στα δάκρυα. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ εκείνη μάνα, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και είπε ότι τη στιγμή που κατάλαβε τι την περιμένει, «σκέφθηκε την Παναγία όταν ήταν κάτω απ' το σταυρό και έβλεπε το γιο της να υποφέρει και να πεθαίνει», όπως έγραψε ο κυπριακός Τύπος. Δεν έχασε όμως την πίστη και τα εθνικά ιδανικά της.
Και όπως έγραψαν οι κυπριακές εφημερίδες, «όταν κάποια στιγμή αναφέρθηκε ότι λόγω της κατάστασης των νεκρών αυτό που στην ουσία θα παραλάβουν οι οικογένειες ήταν απλά σημαίες, τότε η μάνα αυτή περήφανα είπε, ‘εγώ είμαι τυχερή γιατί θα πάρω δύο σημαίες'. Όσο για τους υπεύθυνους, είπε ότι αυτοί θα τιμωρηθούν από το Θεό, γιατί Εκείνος βλέπει και κρίνει.
tromaktiko33Δεν μετάνιωσε που έστειλε τα παιδιά της στο Στρατό, είπε και υπογράμμισε πως έλεγε στα παιδιά της ότι «εγώ και ο πατέρας σας, σας μεγαλώναμε 19 χρόνια με κόπο και αίμα και δεν θα πάω τώρα να υπογράψω ότι είστε πελλοί». Και τα μεγάλωσαν καλά... Έτρεξαν στη μονάδα τους να σβήσουν τη φωτιά, πέφτοντας στο βωμό του καθήκοντος.

Οι Οικολόγοι ζητούν την παραίτηση κυβέρνησης Χριστόφια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οικολόγοι , τα πιο κατεστραμμένα ανθρώπινα μυαλά  , πλήρως κατευθυνόμενα (οι οικολόγοι και οι αναρχοαριστεροί θολοκουλτουριάρηδες παγκοσμιοποιητές της κακιάς ώρας χειρότεροι και από τα σκουπίδια που υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη !!!)....βρήκαν πάτημα για να κάνουν το παιχνίδι τους , ελπίζουμε πως οι αδελφοί Κύπριοι να τους απομονώσουν!!!
Αυτό που γράφουμε και λέμε είναι ότι οι υγιείς πατριωτικές κινήσεις θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ και όχι να περιμένουν από λαμόγια του κοινού ποινικού δικαίου όπως είναι οι Οικολόγοι αναρχοαριστεροί παγκοσμιοποιητές, τα αγαπημένα παιδιά του GAP !!! 
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Την παραίτηση της κυβέρνησης του προέδρου Χριστόφια και το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας με προσωπικότητες ανεξάρτητες από κόμματα, ζητά το Κίνημα Οικολόγων.
Οι Οικολόγοι ζητούν την παραίτηση κυβέρνησης Χριστόφια
Η γενική γραμματέας του Κινήματος, Ιωάννα Παναγιώτου, είπε ότι σε έκτακτη συνεδρίαση, χθες βράδυ, η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης ενότητας.

Κύπρος: Μήνυμα του υπουργού Άμυνας στην Εθνική Φρουρά

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

«Αυτές τις δύσκολες και τραγικές στιγμές, που δεκατρία ηρωικά μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιβάλλεται να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες της σύνεσης, της σοβαρότητας και της πειθαρχίας», αναφέρει ο νέος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, σε μήνυμα του προς όλο το προσωπικό- στρατιωτικό και πολιτικό της Εθνικής Φρουράς.
Ο υπουργός εξηγεί ότι είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και ο προβληματισμός της κοινωνίας των πολιτών και επισημαίνει ότι «αποτελεί ευθύνη μας, εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι, ο καθένας από τη θέση του και όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την κρίση και να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία μας ότι η Εθνική μας Φρουρά θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της προς την πατρίδα».

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/16/edirne-4/#more-7859

Εφ. Αντιφωνητής 1-7-2011

Γραφεῖο τοῦ τουρκικοῦ ΥΠΕΞ στήν Ἀδριανούπολη
Ἡ ἀνακοίνωση τοῦ ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν τῆς Τουρκίας γνωστοποίησε τήν πρόθεσή του νά ἀνοίξει καί στήν Ἀδριανούπολη γραφεῖο συνδέσμου σέ ἐπίπεδο Πρεσβείας. Τό ἴδιο θά πράξει καί στήν Ἀττάλεια, ἐνῶ ἡ σύνοδος τῶν Τούρκων πρέσβεων θά διεξαχθεῖ ἐφέτος στήν Ἀδριανούπολη.
Μαθαίνουμε λοιπόν ὅτι μιά ὁμάδα ὑπό τόν Τουντζάι Μπαμπαλή ἦρθε στήν περιοχή καί συσκέφθηκε μέ τόν Τοῦρκο Πρόξενο Κομοτηνῆς Μουσταφά Σάρνιτς, τόν Τοῦρκο Πρόξενο στήν Φιλιππούπολη Ραμίς Σέν καί τοπικούς (δοτούς) ἀξιωματούχους: τόν νομάρχη Ἀδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ, ἐκπροσώπους τῶν νομαρχιῶν Ραιδεστοῦ καί Σαράντα Ἐκκλησιῶν καί διοικητές ἱδρυμάτων καί ὀργανισμῶν τοῦ Δημοσίου.

Η θολοκουλτούρα στηρίζει και ξεπερνά την προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_7452.html
Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_718.html



Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα γνωστού βιβλιοπωλείου με ελληνοπρεπή μεν αλλά δίγλωσση ονομασία το μεταφρασμένο στα ελληνικά άρθρο της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης", "Azınlığın Hedef Alınması" (σε "ελεύθερη" υποθέτουμε μετάφραση "Η Στόχευση της Μειονότητας").
Επειδή σε αυτήν την ιστοσελίδα είχαμε διαβάσει παλαιότερα και μερικά ενδιαφέροντα κείμενα , μας έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι επέλεξε συτές ειδικά τις δύσκολες ώρες για την Ελλάδα να φιλοξενήσει ένα άρθρο το οποίο εκφράζει με γνήσιο μάλιστα τρόπο τον Τούρκικο εθνικισμό όπως αυτός εκπορεύεται απο τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και το πασίγνωστο για τις δραστηριότητές του Τουρκικό Προξενείο στην Ελληνική (προς το παρόν) Κομοτηνή.

Paul D. Wohlers: Ο νέος πρέσβης στα Σκόπια μιλάει για όνομα και άγαλμα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Η τελευταία ευκαρία των Αμερικανών να κρατηθούν ζωντανοί , ότι συμβαίνει εδώ και μερικές ημέρες (μαζί και το θανατηφόρο συμβάν στην Κύπρο) έχει σχέση με το tour της κερατωμένης!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/paul-d-wohlers.html#more



Ιούλιος 16, 2011.

Στην  επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου, υπό την προεδρία του Δημοκρατικού γερουσιαστή από Νιου Χαμπσάιρ, Gene Sahin,  πραγματοποιήθηκε ακρόαση η οποία αφορούσε το διορισμό του νέου πρέσβη της αμερικανικής κυβέρνησης στα Σκόπια, Πόλ Βόλερς.

Πρόκληση και από την Guardian.Που θέτει θέμα ανεξαρτησίας της Κρήτης!...Μυστικό Σχέδιο κρύβεται πίσω από την δήθεν "Ανεξαρτησία "

Σχόλιο ιστολόγίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/3_27.html
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/guardian.html

Το προκλητικό ερώτημα για το εάν οι Έλληνες βλέπουν ότι θα υπάρξει σύντομα κίνηση Ανεξαρτησίας της Κρήτης, θέτουν ξένοι προς Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία, μέσα από το blog της εφημερίδας Guardian...

Η εφημερίδα μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου, δημιούργησε στο blog της, ένα πάνελ με online συζήτηση για το πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους όσον αφορά την οικονομική κρίση που βιώνουν.

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
samaras-papandreouΟ δικομματισμός καλά κρατεί, όπως και οι σαθρές αντιλήψεις και πρακτικές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «αντιμνημονιακή» κατά τα άλλα (μιλάμε για πολύ δούλεμα...) ΝΔ Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε πρόταση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, για μια συνάντηση με θέμα τις συνενώσεις κλινικών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Ρωτούν ο ένας τον άλλον, συναποφασίζουν και μετά ρίχνουν και έναν εικονικό καυγά, για τα μάτια του κόσμου, λέγοντας «δεν είμαστε ίδιοι». Όσο για αυτό... Και συνεχίζουν να νομιμοποιούν ο ένας τον άλλον! Με «συναντήσεις»! Α ναι: η ανταλλαγή απόψεων, είναι «χρήσιμη» για τη «Δημοκρατία» (τους). Αυτό που το πάτε;

Ο Ερντογάν προειδοποιεί το PΚΚ με εκδίκηση

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87245&catid=7



Οι Κούρδοι αντάρτες θα πληρώσουν "υψηλό τίμημα" για το θάνατο των 13 Τούρκων στρατιωτών σε ενέδρα, προειδοποίησε απόψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι ισχυρές (...) και πιστεύω ότι θα τους κάνουν να το πληρώσουν ακριβά", είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους αντάρτες που εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι επτά.

Βουλγαρία: ‘Οι μυστικές υπηρεσίες και η διπλωματία είναι αλληλένδετες’

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_4150.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_331.html#more

'Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών'

Ιούλιος 15, 2011.

Σόφια.

«Η ιστορία και οι παραδόσεις δεν μπορούν να αλλάξουν, αφού υπάρχουν και διαμορφώνουν αυτόν τον κόσμο και αυτές τις κοινωνίες. Είτε  είναι  δημοκρατία είτε ολοκληρωτισμός, οι δραστηριότητες της διπλωματίας και οι δραστηριότητες των υπηρεσιών ασφαλείας είναι συνυφασμένες μεταξύ τους».


Τα παραπάνω ανέφερε ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βουλγαρίας, Brigo Asparuhov, σχολιάζοντας  τις τροποποιήσεις που προωθούνται στην διπλωματική υπηρεσία, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρέπει να έχουν δημόσια αξιώματα όσοι υπάλληλοι  συνεργάστηκαν με την Κρατική Ασφάλεια και δεν πρέπει να  εργαστούν σε διπλωματικές θέσεις στο εξωτερικό.

Φθιώτιδα: Συμμορία Αλβανών... άκρως εργατική- Έκαναν 15 διαρρήξεις σε 15 μέρες!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/15-15.html

Η συμμορία των Αλβανών δεν έπαιρνε ανάσα...
Από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθησαν και ανακρίνονται δυο Αλβανοί 31 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με κλεμμένα αυτοκίνητα όργωναν την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και της Φθιώτιδας έχοντας ρημάξει σπίτια και καταστήματα.

Προς Ελλάδα κατευθύνεται ισπανικό πολεμικό με 105 πρόσφυγες

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εδώ ο καλός........ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ!!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Image

Μάλλον σε ελληνικό λιμάνι θα καταπλεύσει ισπανικό πολεμικό σκάφος με 105 πρόσφυγες το οποίο επί πέντε ημέρες μετά την διάσωση των προσφύγων  σε απόσταση 100 μιλίων από τις λιβυκές ακτές δεν μπορεί να βρει λιμάνι για να αποβιβάσει τους πρόσφυγες.
Το πλοίο συμμετείχε στο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης από το ΝΑΤΟ όταν εντόπισε περίπου 100 μίλια ανοιχτά των ακτών της χώρας ένα μικρό σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 105 πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική. Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης την οποία έφεραν σε πέρας η Ιταλία και η Μάλτα, οι δύο χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές.
Όμως η Ρώμη ενημέρωσε ότι το σκάφος βρέθηκε πολύ μακριά από τις ακτές της και ότι το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο νησί Λαμπεντούζα είναι υπερπλήρες. Οι αρχές της Βαλέτας επίσης αρνήθηκαν να δεχθούν τους πρόσφυγες.

Σοκ και δέος από τις ζημίες των ελληνικών τραπεζών με βάση τα ακραία σενάρια των stress tests που φθάνουν τα 12,646 δις ευρώ – Δυσκολότερη χρονιά ακόμη και με το βασικό σενάριο το 2012

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Τα stress tests, τα τεστ ακραία προσομοίωσης ολοκληρώθηκαν.
Οι ελληνικές τράπεζες με τις παραδοχές του 2011 όπως και οι Κυπριακές τα πέρασαν ωστόσο με βάση το 2010 υπήρξαν δύο μετεξεταστέες.

Όμως η ουσία είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες με τα δεδομένα του 2011 αλλά και τα μέτρα που θα λάβουν πέρασαν τα stress tests.
Αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι τα stress tests θα συμβάλλουν να απομακρυνθούν οι σκιές ή θα δημιουργήσουν νέες σκιές;
Ο τραπεζικός κλάδος δεν καταφέρνει να βγει από αυτά τα stress tests πιο ενδυναμωμένος καθώς υπάρχουν σοβαρές σκιές για τον τραπεζικό κλάδο λόγω των διάχυτων ανησυχιών ότι τα χαρτοφυλάκια ομολόγων μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημίες.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από τα stress tests φέρνουν στην επιφάνεια μια πλειάδα νέων παραμέτρων με μια εξ αυτών την προοπτική κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών η οποία με βάση το χειρότερο σενάριο δεν είναι καθόλου καλή. 

S&P: Κι επισήμως «υπό παρακολούθηση» οι ΗΠΑ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μίστερ Ομπάμα , για προσπάθησε να πείς .....τζατζίκι!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15240

Τελευταία προειδοποίηση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε προ ολίγου ο διεθνής οίκος αξιολόγησης (rating agency) Standard & Poor’s, αναφορικά με το τεράστιο χρέος που έχει συσσωρεύσει.
Ο οίκος προειδοποίησε ότι σε τρεις μήνες από σήμερα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιοπιστία της αποκαλούμενης ως «μόνης υπερδύναμης», λόγω της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και το Κογκρέσο, για το ύψος του δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Προς το παρόν, ο οίκος ανακοίνωσε ότι θέτει το αμερικανικό χρέος «υπό παρακολούθηση» με αρνητική όμως προοπτική (Credit Watch with negative implications), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η υποβάθμιση θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν νομοτελειακή, εκτός κι αν συμβεί κάτι δραματικό εντός του επομένου τριμήνου που θα σηματοδοτήσει την ανατροπή της κατάστασης.
Όσον αφορά τις πιθανότητες να συμβεί αυτό, ο οίκος ανέφερε επί λέξει, ότι είναι «τουλάχιστον μία στις δύο», εν ολίγοις, τουλάχιστον 50%…