Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Βουλγαρία: ‘Οι μυστικές υπηρεσίες και η διπλωματία είναι αλληλένδετες’

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_4150.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_331.html#more

'Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών'

Ιούλιος 15, 2011.

Σόφια.

«Η ιστορία και οι παραδόσεις δεν μπορούν να αλλάξουν, αφού υπάρχουν και διαμορφώνουν αυτόν τον κόσμο και αυτές τις κοινωνίες. Είτε  είναι  δημοκρατία είτε ολοκληρωτισμός, οι δραστηριότητες της διπλωματίας και οι δραστηριότητες των υπηρεσιών ασφαλείας είναι συνυφασμένες μεταξύ τους».


Τα παραπάνω ανέφερε ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βουλγαρίας, Brigo Asparuhov, σχολιάζοντας  τις τροποποιήσεις που προωθούνται στην διπλωματική υπηρεσία, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρέπει να έχουν δημόσια αξιώματα όσοι υπάλληλοι  συνεργάστηκαν με την Κρατική Ασφάλεια και δεν πρέπει να  εργαστούν σε διπλωματικές θέσεις στο εξωτερικό.


Πρόσθεσε ότι πρέπει να ασκηθεί βέτο σε έναν τέτοιο νόμο για την διπλωματική υπηρεσία.

«Παραδοσιακά οι διπλωμάτες ασκούν και δραστηριότητες των υπηρεσιών ασφαλείας, οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο όργανο και έχουν κοινό στόχο- να εργαστούν  για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας τους και την ευημερία της», δήλωσε ο Ασπαρούχοφ.

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έκανε σαφές ότι οι τροποποιήσεις στην διπλωματική υπηρεσία θα πάνε στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο εμπνέεται από τις παραδόσεις και τις εθιμικές πρακτικές και πάνω από όλα από το δίκαιο, οπότε είμαι βέβαιος ότι θα απορρίψει αυτές τις αλλαγές», δήλωσε ο Brigo Asparuhov.
--
Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου