Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Θύμα μεγάλης cyber επίθεσης οι ΗΠΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/hacker.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_6119.html
Από το ιστολόγιο http://nature.ert.gr/


Μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές επιθέσεις δέχτηκε το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη ξένης μυστικής υπηρεσίας έκλεψαν 24.000 ηλεκτρονικά αρχεία από το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η είδηση μπορεί να έφτασε τώρα στο φως της δημοσιότητας, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υφυπουργού, William Lynn τα αρχεία εκλάπησαν το Μάρτιο. Η αξία τους είναι μεγάλη, επειδή περιέχουν σχέδια και πληροφορίες για την κατασκευή όπλων και αμυντικών συστημάτων, τα οποία είχε στην κατοχή του ο υπεύθυνος εργολάβος που συνεργάζονταν με το υπουργείο.


Το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε το Πεντάγωνο από μια τόσο μεγάλη επίθεση αποτελεί ένδειξη για το πόσο ευάλωτο είναι τελικά σε ψηφιακές επιθέσεις. Με αφορμή το περιστατικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αυξήσουν στο μέγιστο τα μέτρα προστασίας απέναντι στο «Κυβερνοέγκλημα», καθιστώντας την ασφάλεια στο διαδίκτυο ένα επιχειρησιακό πεδίο προστασίας και διαχείρισης, εξίσου σημαντικό με αυτό της ασφάλειας σε ξηρά και θάλασσα και εναέριους χώρους.
«Η κλοπή εικοσιτεσσάρων χιλιάδων αρχείων (που περιγράφουν τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας όπλων και συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού) είναι οπωσδήποτε ένα μεγάλης σημασίας γεγονός, όμως, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη κλοπή που έχουμε αντιμετωπίσει», δήλωσε ο Υφυπουργός άμυνας, William Lynn. Στο Πεντάγωνο λειτουργούν αυτή τη στιγμή 15.000 δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα οποία είναι συνδεδεμένοι 7 εκατομμύρια υπολογιστές ανά τον κόσμο. Έτσι, όπως είναι φυσικό, το αμερικάνικο υπουργείο δέχεται καθημερινά χιλιάδες διαδικτυακές επιθέσεις. Σύμφωνα με δήλωση του κύριου Lynn, το κόστος ζημιάς από τις πρόσφατες ηλεκτρονικές επιθέσεις ανέρχεται σε περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια! Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου με άλλα δίκτυα, υπηρεσίες της κυβέρνησης, ακόμα και με το στρατό, προκειμένου να βρεθούν οι «ειδικοί», που είναι σε θέση να κατασκευάσουν τα πλέον ισχυρά φίλτρα και τείχη προστασίας για λογαριασμό του Πενταγώνου.
Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης
Πηγή Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου